Oulu

Turkansaaren ul­ko­museoa­luet­ta parannetaan monin tavoin yli 140 000 euron ra­hoi­tus­po­til­la

Turkansaaren ulkomuseoaluetta ryhdytään parantamaan tarkoitukseen myönnetyn rahoituspotin turvin. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 7.3.2018 10:58
Kaleva

Turkansaaren ulkomuseoaluetta ryhdytään parantamaan tarkoitukseen myönnetyn rahoituspotin turvin.

Kyse on Oulun seudun Leader -yhdistyksen 141 000 euron rahoituksesta. Leader on maa- ja metsätalousministeriön sekä kuntien rahoittama maaseudun kehittämisyhdistys.

Tarkoitus on muun muassa parantaa alueen saavutettavuutta, jotta se palvelisi paremmin myös liikuntarajoitteisia ja pienten lasten kanssa retkeileviä.
 
Museoalueen mantereen puolella oleva vanha pysäköintialue laajennetaan ja se järjestellään uudelleen palvelemaan myös isompien tapahtumien vierailijamääriä.

Siikasaaressa oleva metsäpolku levikkeineen puolestaan rakennetaan siten, että sitä voivat helposti käyttää myös liikuntarajoitteiset. 

Muun muassa levähdyspenkkejä lisätään kävelyreittien varrelle  museoalueelle, ja yli satavuotias tervavene saa uuden katoksen joka nousee aiempaa paremmalle paikalle.
 
Myös alueen eri kohteista kertovat opastuskyltit uusitaan mm. QR-koodeja hyödyntäen. Samalla saadaan myös opasteiden vieraskieliset versiot käyttöön.  Kaksivuotisen hankkeen työt aloitetaan tänä vuonna, kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelujen tiedotteessa kerrotaan.
 
Kaupunki kertoo myös, että tulevan kesän uutena kahvilayrittäjänä toimii Juhlapalvelu Enni-Inkeri. Kahvila tarjoaa museovieraille miellyttävän hetken nauttia keittolounaan tai kahvikupposen idyllisessä ympäristössä vanhassa Ylikärpän talon pirtissä.

Kahvilayritys hoitaa myös pitopalvelua erilaisiin perhejuhliin ja muihin tilaisuuksiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Poistetaanko sisäänpääsymaksu aluelle? Jos poistetaan, saatanpa joskus poiketa syömässä keittoa ja juomassa kaffit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi sinun pitäisi päästä joka paikkaan ilmaiseksi. Muut joutuisivat kustantamaan käyntisi. Eikä maksu olisi kuin muutaman euron.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisi ainakin kohtuullistaa pääsymaksua. Menimme viime juhannusaattona Turkansaareen klo 21.45. Pyysimme päästä edullisemmin, koska iltamia oli jäljellä enää 15 minuuttia. Lippukassa sanoi vaan että se on täysi hinta. Katsoimme kokon sytyttämisen sillalta ja poistuimme paikalta lippua ostamatta. Olisi tullut pari kymppiä lisää kassaan, kun olisi päästy edes puolella hinnalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image