Oulu

Tu­lo­ve­rop­ro­sen­tit säilyvät ennallaan Iissä, Limingassa, Tyrnävällä ja Lumijoella

Useissa kunnissa päätetiin maanantaina vuoden 2020 vereoprosenteista. KUVA: Rasila Risto
Oulu 11.11.2019 21:34 | Päivitetty 11.11.2019 22:19
Kaleva

Limingan tuloveroprosentti säilyy nykyisessä 21,50:ssä myös ensi vuonna. Kunnanvaltuusto päätti maanantai-iltana, ettei korotukselle ole tarvetta. Yhden prosenttiyksikön vaikutus kunnan verotuloihin olisi noin 1,2 miljoonaa euroa.

Talousjohtaja Tarja Lempeä toteaa, että kunnan talouden tasapaino edellyttää kuitenkin oman toiminnan jatkuvaa arviointia ja kehittämistä, jotta toimintakatteen kasvua voidaan hallita. Lisäksi tarvitaan toimenpiteitä verotulojen kasvun vahvistamiseksi.

Limingan verotulojen ennakoidaan kasvavan jonkin verran tulevina vuosina elinvoimapanostusten myötävaikutuksella.

Myös Iin kunnanhallitus päätti maanantain kokouksessaan pitää kunnan tuloveroprosentin ennallaan. Se on siis 21,25 prosenttia myös vuonna 2020.

Muutosta ei tullut myöskään kiinteistöveroprosentteihin. Yleinen kiinteistöveroprosentti on 1,20, vakituisen asunnon kiinteistöveroprosentti 0,55, rakentamattoman rakennuspaikan prosentti 5,00 ja muun asuinrakennuksen 1,10.

Voimalaitosten kiinteistöveroprosentti Iissä on 3,10.

Verotukseen ei muutoksia Lumijoella ja Tyrnävällä

Lumijoen kunnanvaltuusto päätti pitää veroprosentit entisellä tasolla. Tuloveroprosentti on tulevana vuonna 21,00. Korotukselle ei nähty tarvetta, koska kunnan korjattu talousarvio näyttää tässä vaiheessa jäävän 37 000 euroa ylijäämäiseksi.

Myös vuoden 2020 kiinteistöveroprosentit säilyvät ennallaan. Yleinen kiinteistöveroprosentti on 0,95, vakituisten asuntojen vero 0,50 prosenttia sekä muiden kuin vakituisten asuntojen vero on 1,15 prosenttia. Rakentamattomien rakennuspaikkojen veroprosentti on 6,00. Yleishyödyllisiltä yhteisöiltä ei peruta kiinteistöveroa.

Tyrnävän ensi vuoden tuloveroprosentti pysyy ennallaan eli 22 prosentissa. Näin päätti maanantai-iltana kokoontunut kunnanvaltuusto. Tyrnävän veroprosentti on edelleen kuntien keskiarvoa korkeampi. Talousvaikeuksissa kamppailevan kunnan ensi vuoden talousarviota ja toimintaa suunnitellaan siten, että vuosikate riittää kattamaan poistojen määrän. Valtionosuuksien arvioidaan kasvavat ensi vuonna yli 1 100 000 euroa.

Valtuusto päätti pitää myös kiinteistöveroprosentit ennallaan. Yleinen kiinteistöveroprosentti on 1,12, vakituisten asuinrakennusten 0,54 ja muiden kuin vakituisten asuinrakennusten 1,12.

Omaishoitajat voivat ensi vuoden alusta lähtien hankkia hoitajapalveluita palvelusetelillä kotiinsa muutamaksi tunniksi. Aloite omaishoidonvapaiden järjestelyyn tuli omaishoitajilta itseltään.

Muhoksella puolestaan laskettiin tuloveroprosenttia, sillä sitä oli nostettu tämän vuoden määräajaksi.

Juttua täydennetty 11.11. kello 22.19. Lisätty Iin veroprosenttitiedot.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Se on prosentin verran pienempi kaupungissa verotus. Se tekee noin 50€ kuukaudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on prosentin verran pienempi kaupungissa verotus. Se tekee noin 50€ kuukaudessa.

Oletko kaupungin palkkalistoilla kun palkkasi on 5000€/kk

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13.12.
Kiviharjuntien jatkeen rakentaminen alkaa vuoden alussa OYSin tuntumassa – uusi pysäköintitalo valmistuu keväällä
13.12.
Jari Sailio iskee Kärppien kavennusmaalin
13.12.
Sarjajumbo Sport näpäytti Kärppien varamiehistä joukkuetta – Jari Sailion kavennus jäi Vaasan perjantai-illassa laihaksi lohduksi
13.12.
Insinööriliitto: Nokia purki luottamusmiehen työsopimuksen lakon jälkeen – ammattiliiton mukaan kyseessä oli kosto
13.12.
Analyysi: Kulmunilta karkasi some-mopo käsistä – sosiaalisessa mediassa poliitikko voi mokata helposti ja pahoitella nopeasti
13.12.
Ainakaan kaikkia al-Holin naisia ei voitaisi syyttää Isisin riveihin matkustamisesta – terrorismin edistämisestä voidaan tuomita jopa kahdeksan vuotta
13.12.
Hovioikeus: Oulun seksuaalirikosvyyhden syytetyn saatava tutustua uhrin salaiseen kuulustelukertomukseen – "Hänen oikeus on joka tapauksessa painavampi" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

OKT 250 neliöä omalla lähes hehtaarin tontilla lähellä palveluja, aah. Tarvittaessa palveluja saa rahalla, kun joskus se... Lue lisää...
VELATON NAUTISKELIJA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image