Oulu

Tilaajille

Tuleeko uudesta Luupista wau-ark­ki­teh­tuu­ria edustava talo torialueella vai osa asemanseudun hankkeita? Museo- ja tie­de­kes­kuk­sen si­joi­tus­pai­kas­ta ja rahoituksesta voi tulla kova vääntö

Oulun taidemuseo kuuluu Oulun museo- ja tiedekeskus Luuppiin. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 16.2.2019 19:00
Anne Helaakoski, Anssi Väisänen

Museo- ja tiedekeskus Luupille pohditaan uutta paikkaa. Asemanseudulla museorakennus sijoittuisi matkakeskukseen, torilla keskus voisi nousta nykyisten parkkipaikkojen päälle.

Museo- ja tiedekeskus Luupin uudisrakennuksen paikaksi on esitetty joko Torinrantaa tai asemanseutua. Työryhmän ykkösvaihtoehto on selkeästi tori.

Mutta minne torialueella mahtuisi 5 500–6 500 neliöinen wau-arkkitehtuuria edustava talo?

Museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna-Marleena Härö kertoo kaupungin asemakaavoituksen olleen mukana toimintakonsepti- ja tilatyöryhmässä. Sen mukaan torilla kyllä löytyy vaihtoehtoja lasketulle neliömäärälle.

– Kauppatorin päälle ei tietenkään rakennettaisi. On mietitty muun muassa torin alueen parkkipaikkoja sekä aikaisemmin kaavoitettua Elämysten taloa. 

Tilaajille

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image