Oulu

Tuirassa aloitti yksityinen syö­mis­häi­riöyk­sik­kö: "Oulussa on ollut ongelmana se, että täällä ei ole välimuodon palvelua"

Kuntoutujat syövät hoitajien tukemana aamupalan, lounaan ja välipalan ravitsemuskuntoutuksen keittiössä. Lääketieteellinen johtaja Virva Sankalan lisäksi töissä on kahdeksan osa-aikaista työntekijää.
Oulu 8.11.2019 13:34
Greta Virranniemi

Oulun Tuirassa avattiin yksityinen syömishäiriöihin erikoistunut yksikkö marraskuun alussa. Yksikön lääketieteellisen johtajan Virva Sankalan mukaan kaupungista ei aiemmin löytynyt yhtä laajaa vastaavaa toimintaa.

Oulussa toimi aiemmin Oulun syömishäiriöklinikka, joka oli käytännössä nuorisopsykiatri Sankalan toiminimi. Nyt klinikan toiminta on siirtynyt Mediferro Oy:lle, työntekijöiden määrä on lisääntynyt ja palvelut laajenevat, Sankala kertoo.

Syömishäiriöyksikön tavoitteena on aloittaa ravitsemuskuntoutus, jota järjestetään arkisin kello 8.30–15. Sankalan mukaan ravitsemuskuntoutukseen on valmiudet, jos potilaita tulee.

– Oulussa on ollut ongelmana se, että täällä ei ole välimuodon palvelua, kymmenisen vuotta OYSissa syömishäiriötyöryhmässä toiminut Sankala perustelee yksikön avaamista.

– On poliklinikkakäyntejä kerran viikossa, mutta jos tarvitsee tiiviimpää hoitoa, ainoa vaihtoehto on ollut suljettu psykiatrinen osasto. Toivon, että siihen tulisi muutos. Kaikki eivät tarvitse ympärivuorokautista osastohoitoa.

Syömishäiriöyksikössä toimii Sankalan lisäksi kahdeksan osa-aikaista työntekijää: psykologi, psykiatri, fysioterapeutti, ravitsemusterapeutti, kaksi sairaanhoitajaa ja kaksi lähihoitajaa. 

Ravitsemuskuntoutusta varten kävijä tarvitsee maksusitoumuksen kunnasta tai OYSilta. 

Yksikössä voi käydä myös polikliinisillä, kerran viikossa tapahtuvilla käynneillä.

Oulussa avasi yksityinen syömishäiriöyksikkö toukokuussa 2013. Sankalan mukaan se ei toiminut kovin kauaa eikä ole enää toiminnassa.

Tuiran syömishäiriöyksikköön voi tutustua avoimien ovien päivänä 29. marraskuuta. Yksikkö löytyy osoitteesta Merikoskenkatu 9 B 40.

MAINOS

Kommentoi

'' Kymmenisen vuotta OYSissa syömishäiriötyöryhmässä toiminut Sankala perustelee yksikön avaamista. ''
'' Ravitsemuskuntoutusta varten kävijä tarvitsee maksusitoumuksen kunnasta tai OYSilta. ''

Se on avattu verovarojen keräämiseen yrityksen kautta palkka + voitot osinkona pääomatuloiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paitsi että Oulun kaupungin mielenterveyspalveluista löytyy myös ravitsemuskuntoutusyksikkö. Eli tiiviimpää hoitoa on kyllä tarjolla myös poliklinikkakäyntien ja osastohoidon välille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussako pystytään nykyisin tunnistamaan syömishäiriöt. 10 vuotta sitten syömishäiriöt yritettiin rajata bmi.n avulla. Tuolloin tuloksena 2 metriä pitkälle ja 12 kg painavalle saatiin ko taulukosta = alipainoinen. Ja siihen hoitopolku tyrehtyi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19.11.
Luonnonvoimat purkautuvat ulos Oulun kaupungintalon seinien sisältä ja valtamerien meduusat heräävät eloon Ainolan puistossa – valotaideteokset syttyvät Lumo-festivaalin kävelyreitillä perjantaina kello 16 Tilaajille
19.11.
Estejuoksija jäi kiinni epo-hormonista – Ranskassa taas dopingtapaus
19.11.
Hradecky ja Kanerva huudattivat yleisöä Huuhkajien kansanjuhlassa Helsingissä: "Oi Suomi on nyt kisoissa, on meillä hieno jengi ja fanit"
19.11.
"Oli presidentiltä asiatonta vaatia tutkintaa poliittisesta vastustajastaan" – Trumpin Ukraina-puhelua kuunnelleet todistivat
19.11.
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
19.11.
Näyttelijän poika siirtyi kameran toiselle puolelle – "Ikä tuo kypsyyttä", sanoo 50 vuotta täyttävä elokuvaohjaaja Aleksi Mäkelä
19.11.
Uusi nelinpelipari Struff oli Kontisen ykkösvaihtoehto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image