Oulu

Tuiraan avattiin aikuisten lii­kun­ta­puis­to

Oulu 25.10.2010 13:32 | Päivitetty 25.10.2010 13:39
Kaleva
Tuiraan Tervaporvarin puistoon on valmistunut aikuisten liikuntapuisto.

Puistossa on ulkoliikuntavälineitä, uusia polkureittejä ja esteettömiä penkkejä. Oululaiset rotarit ovat lahjoittaneet kaupungille liikuntapuiston kuntoilulaitteet ja aloittivat samalla uudentyyppisen yhteistyön paikkakunnan asukkaiden palvelemiseksi.

Yhteistyömalli on ainutlaatuinen myös kaupungin liikuntatoimelle.

"Idea liikuntapuistosta syntyi keväällä 2008 oululaisen rotaripariskunnan Turkin matkalla. Rantabulevardia kulkiessaan he näkivät reitin varrella hauskoja ja luokseen kutsuvia kuntoilutelineitä", kertoo Leena Tuomivaara Oulun Tullin rotaryklubista.

Idea sai heti innostuneen vastaanoton Oulun Tullin rotaryklubissa, jonka jäsenistä muodostettiin projektitoimikunta huolehtimaan projektin etenemisestä ja käytännön asioista. Kaikki Oulun kaupungin rotaryklubit ovat olleet lahjoittamassa puiston liikuntalaitteita.

Oulun kaupunki osoitti aikuisten liikuntapuiston paikaksi Tervaporvarin puiston. Puisto sijaistee Oulunjoen varrella Merijalinrantaa Nallikariin päin.

Puiston välittömässä läheisyydessä asuu paljon ikääntyneitä henkilöitä. Puistoon on lyhyt matka myös muilta läheisiltä suuralueilta ja kaupungin keskustasta.

Laitteet on valittu siten, että niitä on helppo käyttää ja Oulun kaupungin liikunnanohjaajat järjestävät ohjausta ja opastusta laitteiden käytössä ensi kevään aikana. Aikuisten liikuntapuistoon pääsee kuntoilemaan liikuntavälineillä jo nyt, puiston ylläpidosta vastaa Oulun kaupungin Teknisen liikelaitoksen viheryksikkö.

Puiston virallisia avajaisia vietetään ensi keväänä Oulussa järjestettävän rotareiden piirikonferenssin yhteydessä toukokuun kuudentena.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia luoteistuuli on voimakasta aamuyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image