Oulu

Tuhansien oululaisten Partnera-osakkeet pitää siirtää, Euroclear lopettaa ilmaiset asiakastilit ensi helmikuussa

Oulu 4.12.2018 6:19
Pasi Klemettilä

Tuhansilla oululaisilla on edelleen sijoitusyhtiö Partneran eli entisen Oulun Puhelimen osakkeet Suomen Arvopaperikeskuksen eli Euroclear Finland Oy:n ilmaisella arvo-osuustilillä.

Euroclear kuitenkin lopettaa ilmaiset asiakastilit ensi helmikuun lopussa.

Tilinomistajien pitää siirtää arvo-osuustilin hoito esimerkiksi omaan pankkiinsa tai pankkiiriliikkeeseen, mutta viime viikolla oli tili siirtämättä vielä yli 3 300 Partneran omistajalla. Jos arvo-osuustiliä ei siirretä ajoissa, osakkeet myydään.

Myyntirahat pyritään perittävien kustannusten jälkeen siirtämään tilin omistajalle.

Euroclear kannustaa osakkeenomistajia siirtämään arvo-osuustilin ajoissa, jotta taloudellisia menetyksiä ei tulisi.

Euroclearista todetaan, että tässä yhteydessä kenenkään ei ole pakko myydä esimerkiksi osakkeitaan. Ainoastaan arvo-osuustilin hoidon siirto omaan pankkiin on tarpeen.

Pankissa arvo-osuustilin hoidosta joutuu maksamaan muutaman euron kuussa, ja kaikki pankit eivät edes ota hoidettavakseen arvo-osuustiliä, jolla on listaamattoman yrityksen osakkeita.

Lue lisää 04.12.2018 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jos tuo omistaminen on noin hankalaa, niin aina voi myydä. Partneran osakkeille löytyy varmasti ja helposti uusi hyvä koti jos/kun näitä valittajia se ei kiinnosta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisäksi vielä varmaan löytyy tuhansia oululaisia, joilla on vielä se vanha puhelinosake jossain kaapin nurkassa. Siirtämättä jäi arvo-osuustilille ja saamatta jäi yhteensä useamman sadan euron osingot melkein verottomina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ne olisi siirtänyt arvo-osuustilille niin osingoista olisi mennyt noin puolet pelkästään säilytysmaksuna pankeille. Kun nyt osinko näyttää jäävän pysyvästi alemmaksi kuin pankkien perimät säiilytysmaksut, niin nyt Suomen Arvopaperikeskuksen arvo-osuustilillä olevat osakkeet kannattaa jättää sinne, jolloin Arvopaperikeskus hoitaa myynnin ja rahojen palautuksen asiakkaille eivätkä pankit pääse rahastamaan jälleen ylimääräisiä kuluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milläköhän oikeudella myyvät toisen omaisuutta?
eihän arvopaperisäilytys (edes arvo-osuustileillä) tarkoita omistuksen siirtoa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

n. 800.000 osaketta vailla kotia. Toivottavasti Partnera Oyj itse ostaa. Toiset osakkeenomistajat kiittävät, kuten siinäkin tapauksessa kun ihmiset eivät muuttaneet paperisia osakekirjoijaan arvo-osuuksiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä myyn osakkeeni ensi vuoden alkupuolella, ei tarvitse avata uutta arvo-osuustiliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ketäpä luulet kiinnostavan myykö joku tuntematon nimimerkki omat osakkeensa. Täysin turha kommentti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tämä ilmaisen säilytyksen loppuminen koske ihan kaikkia osakkeita.

Halvimmillaan arvo-osuustili maksaa noin kolmekymppiä vuodessa. Saa olla muuten jo aika iso osakepääoma, jotta osingot kattaisivat tuon summan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

3 % osinkotuotolla tonnin pääoma riittää. Mikä nyt on kenellekin isoa. Paljonko olet maksanut autostasi, olisiko tonnin edullisempi välttänyt?
Minun osakesäästämiseni alkoi entisestä puhelinosakkeesta jota varten piti avata arvo-osuustili. Sinne oli sitten helppo ostaa lisää osakkeita. Nyt säästettynä on kuusinumeroinen luku, kymmeniä tuhansia voitolla. Palkansaaja olen edelleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nordnetissä arvo-osuustili on ilmainen, mutta listaamattomien osakkeiden säilytys siellä maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse omistan yhden.. Tuo Partneran osakehan on hyvin viime vuosina tuottanut eli vuosi vuodelta tullut useita kymppejä(€)/vuosi. Jos vuodessa piensijoittajelle tuo maintsemasi 30€/vuosi -kustannus tulee, jää tode.näköisesti voitolle kuitenkin.. Muutenhan osake-omistus on arpa-peliä lähinnä ja takkiin tulee, jos ei ole edes pohjatietoa kohteista..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin väärin. Osakkeet tuottavat keskimäärin useita prosentteja vuodessa. Jos sijoitat pörssiin 25:een suurimpaan osakkeeseen tonnin kuhunkin (tai saman summan indeksirahastoon, joka sijoittaa rahat pörssin suurimpiin osakkeisiin ilman mitään "asiantuntemusta"), sinulla on viiden prosentin tuotolla 30:n vuoden kuluttua (nykyrahassa) yli 100 000. 5 % on melko maltillinen tuotto-odotus. Yleensä satunnais- tai indeksisijoitus voittaa "asiantuntijat", viime aikojen kuuluisin koe oli Warren Buffetin ideoima indeksirahasto vastaan hoidettu rahasto 2007 - 2017, ja indeksi voitti, tuotto 7.1 % vaikka ajanjaksoon sisältyi pankkikriisi. Tai ehkä juuri siksi, asiantuntijatkaan eivät sitä osanneet ennakoida.
Osakkeethan ovat osuuksia tuottavista yrityksistä. Jos ne eivät kannata niin ei kannata tässä maailmassa mikään muukaan. Yksittäiselle yritykselle voi käydä miten vain eli hajauttaa pitää mutta yhden firman kaatuessa muut saavat sen markkkinat ja koko potti kasvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime vuoden osalta Partnera maksoi osinkoa vain 0,14 euroa/osake eli 240 osakkeella sai 33,60 euroa eli suunnilleen sen mitä osakkeiden säilytys pankeissa maksaa eli todennäköisesti osinko tulee vielä laskemaan pankkien perimän säilytysmaksun alapuolelle. Muutenkin osinko on ollut keskimäärin vain noin 75 euroa/vuodessa, joten pitämällä osakkeet Arvopaperikeskuksen tilillä on säästänyt noin puolet osingoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nordnet mainosti ilmaista osakesäilytystä. Siirsin Partnerat Nordnettiin, mutta sittemmin alkoivat periä osakkeiden säilytyksestä 2,5 e/kk :D Kiva maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikaisemmin oli ilmainen ,mutta siirto maksoikin yllättäen 50 euroa.
Huomioitavaa, että jos on muita listaamattomia, niin joka lajista menee tuo 2.5 euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:18
Senior Advisor, herra Jalonen – Heinäpään haukka Kari Jalonen on Saksan maajoukkueen valmennuksen neuvonantaja Tilaajille
21:13
Tie 27 suljetaan liikenteeltä Haapajärvellä tiistaiksi rummunvaihdon vuoksi
20:49
Vincentilta lopetettiin elämää ylläpitävä hoito – Ranska on seurannut Lambertin perheen kiistelyä vegetatiivisessa tilassa olevan miehen kohtalosta
19:38
Suomalaisravintola joutui äärivasemmistolaisten ilkivallan kohteeksi Berliinissä – SS-muistoyhdistystä johtaneen osaomistajan eroilmoitus ei lopettanut iskuja Tilaajille
19:37
Kolumni: Sukellus MM-kisakaupungin sykkeeseen –  "Kosicen MM-isännillä on oudon kiero huumorintaju"
19:24
USA:n yleisesikunnan edustaja kehuu vuolaasti Rovajärven ampuma-aluetta – kansainvälisessä harjoituksessa ammuttiin maanantaina kovapanoksilla
19:11
Jukka Jalonen Leijonien pelitavasta: "Meillä on joka pelissä sauma voittaa"
124
Google asettaa Huaweille Android-käyttöjärjestelmän päivityskiellon – Petteri Järvinen: "Tämä on suomalaisille terve muistutus"
91
Vasemmistoliitolla vaikea hyväksyä talouden reunaehtoja: Hallitusneuvottelut keskeytyivät aamulla puoleen päivään saakka
63
Moni nuori pilaa elämänsä, kun luottotiedot menevät – Nordean henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Sara Mella: ”Pikavippimaailma saatava valvonnan alle”
39
Oulun yliopisto: Ilmastonmuutos aiheuttanut jo huomattavia vaikutuksia makean veden kiertokulussa arktisilla alueilla
29
Kuitukaapeli katkeaminen vaikeuttaa kaupankäyntiä Kaakkurissa, kun maksupäätteet eivät toimi – vika saadaan korjattua ehkä maanantain aikana
25
Päivi Räsänen tyrmää myöhäiset abortit – "Näissä on kyse lapsensurmasta"
19
Poliisilla harjoitusoperaatio Patelan omakotitaloalueella – mukana myös Hevi-panssariauto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi moottoritiellä ei noudateta nopeusrajoituksia

Siksi koska keskikaiteella erotetulla moottoritiellä kuoleman tai vakavan loukkaantumisen todennäköisyys lähentelee noll... Lue lisää...
Homtom

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image