Oulu

Torstain koronauutiset – katso kooste Kalevassa julkaistuista jutuista

Oulu 26.3.2020 12:39 | Päivitetty 26.3.2020 22:13
Kaleva

Kalevassa julkaistaan päivittäin runsaasti koronaepidemiaan ja poikkeustilaan liittyviä juttuja. Koostimme tähän torstaina 26. maaliskuuta julkaistut jutut. Listassa on mainittu jutun julkaisuaika. Viimeisin juttu on ylimpänä.

Kello 21.56

Oulussa kaupunki, seurakuntayhtymä ja yhteisöt ovat tulevina viikkoina tukena sitä tarvitseville. Kouluruoan jakelu alkaa ensi viikolla pienellä volyymillä.

Kello 20.53

Pääministeri Sanna Marin (sd.) myönsi torstaina eduskunnan kyselytunnilla, ettei Helsinki-Vantaalle ulkomailta palaavien suhteen annettu riittävän selkeitä ohjeita.

Kello 20.03

Yrityksille koronaviruksen takia maksettavat suorat tuet viisinkertaistuvat, eduskunta päätti torstaina. Ne nousevat lisäbudjetissa esitetystä 200 miljoonasta eurosta miljardiin euroon.

Kello 19.00

Oulun kaupungin terveysjohtajan Jorma Mäkitalon mukaansa Oulussa tulee varautua myös siihen, että jopa 100 000 ihmistä sairastuu koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Kello 17.55

Maa- ja metsätalousministeriö alkaa myöntää valtiontakauksia maatilojen maksuvalmiuslainoille. Takauksella pyritään varautumaan koronaviruksesta aiheutuviin maatilojen talousvaikeuksiin.

Kello 17.22

Vanhempien huoli sairastumisestaan lisää monissa perheissä kuormitusta jo muutenkin poikkeavassa tilanteessa. Apua voi pyytää sosiaalipalveluista, jos pärjääminen mietityttää. Myös auttaviin järjestöihin voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Kello 16.34

Hallituksen päätös Uudenmaan eristämisestä ei vaikuta median toimintaedellytyksiin. Valtioneuvoston tiedotteen mukaan valtion johto ja viranomaiset tahtovat turvata lehdistönvapauden toteutumisen kaikissa olosuhteissa.

Kello 15.33

Suomessa on todettu torstai-iltapäivään mennessä yhteensä 958 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Kello 15.17

Pohjois-Pohjanmaan alueella on todettu 43 koronavirustartuntaa, kertoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Viimeisen vuorokauden aikana positiivisia näytteitä otettiin kolme kappaletta.

Kello 14.57

Ulkoministeriö alkaa kotiuttaa ulkomailla olevia suomalaisia takaisin kotimaahansa. Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi, että suomalaisia maailmalla on noin 41 000.

Kello 14.56

Korona on jo siirtänyt monta puoluekokousta ja nyt keskusta ilmoitti siirtävänsä oman kokouksensa.

Kello 14.49

Kainuun sote kertoo, ettei Kainuussa ole todettu yhtään koronavirustapausta torstaihin puoleenpäivään mennessä.

Kello 14.22

Pohjois-Ruotsin koronatartuntoja saattaa olla jo 3000–4000. Koronavirus on parhaillaan yltymässä epidemiaksi Pohjois-Ruotsissa, maan viranomaiset arvioivat.

Kello 14.13

Metsähallitus sulkee Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa kansallispuistojen sekä muiden Metsähallituksen hoitamien retkeilykohteiden tupia ja kotia koronaviruksen takia. Myös kansallispuistojen talvireittien ylläpito on lopetettu tältä talvelta.

Kello 12.44

Koronavirus on vaatinut Suomessa kaksi uutta kuolonuhria. Kaikkiaan menehtyneitä on nyt viisi.

Kello 12.19

Kokoomus ehdottaa alkuvuoden arvonlisäveromaksujen palauttamista yrityksille niin, että osa annetaan pysyvästi anteeksi ja osa maksetaan takaisin pitkällä maksuajalla. Myös työnantajamaksut pitää siirtää kokonaan valtiolle kolmeksi kuukaudeksi.

Kello 12.07

Koronavirus vaikuttaa myös veneilyyn. Uudenmaan ja Suomen rajaa koskevat merellä täsmälleen samat ylityskiellot kuin maallakin, ja Rajavartiolaitoksen mukaan valvonta on hyvin tehokasta.

Kello 12.00

Ruokaverkkokauppa Ekamarket.com laajentaa palveluitaan Oulun seudulla. Kuluttajat voivat tästä päivästä alkaen tilata ruoka- ja päivittäistavaroita verkkokaupasta ympäri vuorokauden.

Kello 11.49

Farmari 2020 maatalousnäyttely siirtyy koronaviruksen vuoksi kahdella vuodella vuoden 2022 heinäkuun alkuun. Näyttelyn pitopaikkana säilyy Mikkeli. Suviseurojen ja Jukolan kohtalo selviää kevään aikana. 

Kello 11.17

Tukholman seudulla on viimeisen vuorokauden aikana menehtynyt 18 koronavirustartunnan saanutta potilasta. Koronavirustartunta on nyt vahvistettu yli 2 500 ruotsalaiselta. Viruksen aiheuttamaan sairauteen on kuollut 62 ihmistä.

Kello 10.37

Perjantaina 27.3.2020 Maailman teatteripäivää vietetään poikkeuksellisissa merkeissä, sillä kaikki teatterit ovat kiinni koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Ainakaan toistaiseksi päivän viettoa ei ole peruttu.

Kello 10.11

Poliisi valvoo Uudenmaan eristystä ja liikkumisrajoitusta näkyvästi. Rajoittaakseen epidemian leviämistä, maan hallitus esitti keskiviikkona eduskunnalle, että liikennettä rajoitetaan 19. huhtikuuta asti Uudeltamaalta muualle Suomeen ja muualta Suomesta Uudellemaalle.

Kello 9.27

Yhdysvaltojen senaatti hyväksyi keskiviikon ja torstain välisenä yönä 2 000 miljardin dollarin tukipaketin. Paketti kohdistetaan työttömiksi jääneiden ihmisten ja koronavirusepidemiasta kärsineiden teollisuudenalojen tukemiseen. Lisäksi siinä on varattu miljardeja dollareita terveydenhuoltoon.

Kello 9.26

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) kertoo valjastaneensa oman supertietokoneensa ratkaisemaan koronaviruksen lääkehoitoon tähtäävää haastetta yhdessä Yhdysvaltalaisen Stanfordin yliopiston School of Medicinen kanssa.

Kello 8.58

Hallitus teki keskiviikkona iltamyöhään historiallisia päätöksiä Uudenmaan eristämisestä muusta maasta ja ravintoloiden sulkemisesta. Samaan aikaan Lännen Median päätoimittaja Matti Posio ajoi Uudeltamaalta Kanta-Hämeen puolelle ja kotiin, ehkä viimeistä kertaa viikkoihin.

Kello 8.15

Hallituksen esitys Uudenmaan maakunnan eristämisestä ei ole vielä niin sanotusti kirkossa kuulutettu, vaan esitystä käsittelevät tänään sekä eduskunta että perustuslakivaliokunta.

Kello 8.00

Ikäihmisten auttaminen ja yhteisöllisyys ovat etusijalla, kun Oulu suunnittelee työntekijöiden uusia tehtäviä poikkeustilan aikana. Ympäryskunnissa haetaan ensin pehmeitä keinoja ja korvaavia tehtäviä, mutta varaudutaan lomautuksiin.
Oulun kaupungin työntekijöistä noin 700 on estyneitä tekemään työtään koronatoimenpiteiden seurauksena.

Kello 7.08

Yrittäjien ahdinko järkyttää koronakriisin keskellä. Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien (PPY) mukaan neuvontatarve on jopa kuusinkertaistunut. Valkean kauppakeskus vastaa kysynnän hupenemiseen Oulun keskustassa tarjoamalla yrityksille vuokranmaksun lykkäämistä syksyyn.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

13:06
HS: Tiina Jylhän kauneusklinikka markkinoi suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla
13:00
Talvirenkaiden hankinnassa on tapahtunut huomattava muutos – varautuminen uuteen tieliikennelakiin näkyy jo Tilaajille
12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
11:22
Humalaisen miehen ajama moottorikelkka kaatui jäällä Torniossa – sekä kuski että kyytiläinen loukkaantuivat, kummallakaan ei ollut kypärää
87
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
19
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
13
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
7
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Persujen vouhotukseen,yhtä ja samaa jankuttavat,hallituksen tytöt ovat oikealla asialla se näkyy kannatuksesta, Lue lisää...
Kansa kyllästynyt.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image