Oulu

Törmäillyt ja vaarallisesti ajanut kuorma-autoilija pakeni poliisia Oulussa - humalainen kuski käskytettiin ulos autostaan

Poliisi pysäytti kuorma-auton Maikkulassa. Kuski ei tullut vapaaehtoisesti ensin ulos. KUVA: Wolf / Lukijan kuva
Oulu 6.10.2017 23:31
Kaleva

Oulun poliisi ajoi perjantaina iltapäivällä takaa vaarallisesti ajanutta sekä pylvääseen ja tienkaiteisiin törmäillyttä kuorma-autoilijaa. 

Tapahtumat alkoivat kello 16 jälkeen, kun poliisi sai ilmoituksen kuorma-autosta, joka seilasi ajokaistallaan Oulun Limingantiellä.

Hetkeä myöhemmin tuli uusi ilmoitus, jonka mukaan kuorma-autolla ajettiin päin punaisia  liikennevaloa Limingantien ja Lentokentäntien risteyksessä. Samalla kuorma-auto oli ilmoittajan mukaan jäänyt risteyksen keskelle tukkien Oulun suunnasta tulevan liikenteen.

Poliisipartio tavoitti kuorma-auton Oulunlahdentieltä ajamassa kohti Maikkulaa. Kuljettaja ei noudattanut poliisin pysäytysmerkkiä, vaan jatkoi ajamista kohti Maikkulaa.

Paetessaan poliisia kuljettaja aiheutti useita vaaratilanteita käymällä vastaantulevan liikenteen kaistalla. Lisäksi kuljettaja ajoi Pirttilammentien risteysalueen yli kääntyvien ajokaistaa käyttäen.

Palokankaantien risteysalueella kuormurin etukulma osui tien oikeassa laidassa olevaan valopylvääseen, joka kuitenkin pysyi pystyssä.

Kuorma-auto saatiin lopulta pysähtymään Oulunlahdentien ja Kainuuntien risteysalueelle. Poliisi käskytti kuljettajan ulos ohjaamosta, sillä hän ei aluksi suostunut tulemaan ulos vapaaehtoisesti.

Ratissa oli oululainen 55-vuotias mies, joka puhalsi alkometriin yli 1,5 promillen lukeman.

Hänet määrättiin saman tien väliaikaiseen ajokieltoon ja tuotiin kiinniotettuna poliisin säilöön.

Miestä epäillään tällä hetkellä törkeästä rattijuopumuksesta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Onneakin oli mukana siinä, ettei raskaan ajoneuvon holtiton ajaminen aiheuttanut suurempaa vahinkoa, sanoo vanhempi konstaapeli Tommi Tikka poliisin johtokeskuksesta.

Hänen mukaansa paikalle ehdittyään poliisin partioautot saivat ohjattua onnistuneesti muuta liikennettä väistämään ajoaan jatkanutta kuormurikuskia, eikä törmäyksiä sattunut.

Kuormuri ruhjoi tien kaiteita esimerkiksi Kaakkurissa moottoritien ylikulkusillalla sekä läheisen tietyömaan kohdalla, jossa on jyrkästi alaspäin viettävät penkereet.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

olen ajellut oulussa kohta 50vuotta , ennen noudattiin sentään vähän nåitä nopeusrajoituksia, nyt kun yrität ajaa esimerkiksi tuiran silloilla 50 km, aina on joku puskurissa kiinni ja heti kun on mahdollista ohi hinnalla millä hyvänsä pitää päästä ohi, sitten ollaan pokkisen liikennevaloissa rinnakkain, turhan päiväistä vuouhotusta, vanha sanonta jos on lusikalla annettu ei voi kauhalla vaatia, pitää paikkansa !!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Auttaisiko, jos alennetaan rajoituksia ja lisätään peltipoliiseja, kalliita seurantalaitteita autoissa ja hidastetöyssyjä. Voitaisiin myös sulkea keskustassa olevia autoteitä ja poistaa ilmaisia pysäköintipaikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitokset valppaille tienkäyttäjille,jotka ilmoittivat ko.holtittomasti ajavasta kuskista poliisille👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen se oli aina linnareissu kun ratista kärysi. Nyt sanotaan että eihän noin saa tehdä. Ei muuta kun risusavottaan tai sorateiden kuoppia täyttään lapiolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkolukko pakolliseksi ihan jokaiseen autoon. Olkoot kallis- tai halpa-auto taikka iso- tai pieniauto ja auton iästä riippumaton päätös. Halpa ratkaisu siihen verrattuna, mitä maksaa rattijuopon tekemät tekoset yhteiskunnalle ja mitä sivulliset syyttömät osapuolet joutuvat lopulta kärsimään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkolukkoa on helppo huijata joten siitä hyötyy vain sen valmistaja eniten jos se tulisi pakolliseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedoksi kaikille että alkolukko pyytää puhaltamaan vasta virran ollessa katkaistuna 30 minuuttia. Kun virtaa ei ole katkaistu koko päivänä, niin ei alkolukkokaan pyydä puhaltamaan. Ainoastaan rattijuopolle asennettu viranomaisvalvonnassa oleva pyytää puhaltamaan satunnaisesti myös ajon aikana jolloin tietyn ajan sisällä puhallettava hyväksyttävästi. ja tämäkään ei estä auton käyttöä ennen kuin virta katkaistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että poliisit toimi nopeasti ja ihmiset teki ilmoituksen heti. Mietin vain oisko saatu tietä katkastua poliisin toimesta jo aiemmin? Ajamalla vastaan autolla ja parkkeeraamalla poikittain tyhjänä auto eteen? Liian kauan sai ajella ja poliisit perässä. Onni ettei ketään jääny alle! Nyt loppu taatusti hänen kännissä liikennöinti. Niin järjen köyhää lähtä vaarantamaan toisten henki ajamalla päissään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuon kokoinen kuorma-auto jyrää ja työntää yhden tuollaisen poliisin skodan tieltä noin vain jos sellainen on poikittain, ja silloin se poliisiauto on pois pelistä.. ei mitenkään järkevää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttihän tuo rattijuoppo sen verran tajuavan että liikennevaloihin osasi pysähtyä, joten ajatus oli että jos tie on poikki ja poliisiauto edessä vilkut päällä niin olisiko mahdollisesti pysähtynyt. Toki olisi voinut koukata tien ulkopuolelta, jos olisi sen verran sihti sattunu kohilleen.
Mutta suurkiitos poliiseille. Nopeaa toimintaa oli teiltä, joka tapauksessa!

Tämä on sitä jälkiviisastelua vain. Kaikki on maalla viisaita ku merellä vahinko sattuu. Niinhän sitä sanotaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä teitä oululaisia vaivaa? Kolareita, hurjia ylinopeuksia ja rattijuoppoja harva se päivä. Ihme touhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on villin lännen lait. Sen näkee moottoritiellä vaikka on 50km/h porukka ajaa yli satasta. Poliisit syövät vain donitseja omissa tiloissaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tapahtuipa! Kaiteita ym.ruhjoutui mutta ei vielä kerinnyt ruhjoa ihmisiä.Mutta myös poliisin pysäytysmerkin noudattamatta jättäminen on rikos törkeimmästä päästä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yli 1.5 promilleä veressä ja seilaa kuorma-autolla miten sattuu.
On tuossa tapahtunut paljonkin semmosta mikä ei kuulu liikenteeseen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on juuri näin, nyt meillä kytätään tyhjänpäiväisiä muutaman kilometrin tuntinopeusylityksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ei varaa eläkkeiden korotuksiin

se ei saisi antaa "etua "suurituloisille? Me tämä maa elätetään. 10%, eli suurituloiset maksaa pitkästi yli puolet vero... Lue lisää...
MIksi?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image