Oulu

Törkeää hy­väk­si­käyt­tö­ma­te­ri­aa­lia lapsista jakaneelle ehdollista vankeutta

Rikos tehtiin Oulussa. Se alkoi tammikuussa 2014 ja kesti yli kaksi vuotta. Kuvituskuva.
Oulu 15.11.2019 15:46
Susanna Kemppainen

Törkeää lapsen hyväksikäyttöä sisältävää kuva- ja videomateriaalia eteenpäin jakanut mies sai maanantaina ehdollisen vankeustuomion.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi 59-vuotiaan kantasuomalaisen miehen 1,5 vuodeksi ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä.

Mies levitti vertaisverkon avulla muiden käyttäjien saataville yli 1200 tiedostoa, joissa esitetään sukupuolisiveellisyyttä loukkaavasti todellisuuspohjaisesti tai todenmukaisesti lasta.

Yli sata tiedostoa oli sellaisia, että niissä hyväksikäytettiin seksuaalisesti 0–5-vuotiasta lasta. Mukana oli myös tiedostoja, joissa oli muun muassa lapsen raiskaamista, sitomista, nukkuvan lapsen hyväksikäyttöä sekä tiedostoja, joissa lasta kohdellaan erityisen nöyryyttävästi laittamalla hänet sekaantumaan koiraan.

Rikos tehtiin Oulussa. Se alkoi tammikuussa 2014 ja kesti yli kaksi vuotta. Mies myönsi syytteensä kokonaisuudessaan oikeaksi.

Rikoslain mukaan törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä pitää tuomita vähintään neljä kuukautta ja enintään kuusi vuotta vankeutta. Myös sen yritys on rangaistava.

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
94
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
71
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
70
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
60
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Miksi pitäisi jonkun/minun olla kiinnostunut köyhistä? Minulle ei kuulu kenenkään köyhän toimeentulo eikä eläminen vaan ... Lue lisää...
Oman onnen seppä.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image