Oulu

Toppilan läm­pö­voi­ma­las­sa syttyi vaarallinen palo polt­toai­ne­kul­jet­ti­mes­sa – "Erittäin uhkaava tilanne"

Oulu 10.10.2018 21:46
Antti Pasanen

Toppilan lämpövoimalaitoksen henkilökunta ja palokunta taltuttivat keskiviikkoiltana erittäin uhkaavaksi kuvaillun kytöpalon.

Palo sai alkunsa yhdessä puuhaketta ja turvetta kattilalle siirtävässä kuljettimessa. Palon aiheuttama savutus havaittiin laitoksen valvontakameroista.

– Henkilökunta aloitti ripeästi alkusammutuksen ja palokunta sai saavuttuaan tilanteen nopeasti hallintaan, kertoo päivystävä palomestari Kimmo Virkkala.

Virkkalan mukaan tilanne oli uhkaava, sillä vaarana oli yleissyttyminen ja pölyräjähdys.

Myös laitoksen vuoromestari Olli Hanhelan mukaan palo oli erittäin uhkaava.

– Siinä oli suuri pölyräjähdyksen riski, jota ei onneksi tapahtunut. Henkilövahinkoja ei tullut, ja pystymme jatkamaan tuotantoa normaalisti.

Hanhelan mukaan palon aiheuttaja oli lähes varmasti kuljettimen vikaantunut laakeri, joka oli alkanut kuumentua.

Hälytys tulipalosta Tervahovintiellä tuli vähän kello 20 jälkeen.

MAINOS

Kommentoi

ihan turhia tuollaiset turvevoimalat kun aurinko ja tuulikin riittäisivät sähköntuotantoon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienimmät kokonais päästöt ydin ja tuulisähköllä. Harmi kun kovimmilla pakkasilla ei tuule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin kiittää. Säteilevää ksenonia, kryptonia, tritiumia 24/7 ympäristöön. Tritiumia, jätelipeää, booraksia, radioaktiivisia jätteitä mereen. Pienissäkin häiriöissä ja joka pysäytyksessä massiiviset säteilevät kaasupäästöt ympäristöön. Seisokki- ja korjaustyöläisille kunnon säteilyaltistukset. Pahimmalle jätteelle kaivanto kallioon sata metriä roopin alle miljoonaksi vuodeksi. Ympärille ainakin 5 km:n säteellä asumiskielto.
Näin kiittää ympäristö. Tiedän, elämäntyöni sellaisessa tein ja sen jäkeen kauas muutin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turve on kuivan kesän jäljiltä herkkää syttymään. Voi tulla pakkaskaudella lisää hankaluukksia, jos kuljetinlaitteistot ja muu tekniikka vikaantuvat vanhuuttaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuljettimia pestään joka yö, ja kaikki kuljettimet kierretään läpi kolmesta kuuteen kertaan vuorokaudessa. Juurikin tulipaloriskin vähentämiseksi. Tulipaloa ei ole sattunut Toppilan voimalaitoksella 5 vuoteen. Onneksi laitoksen kamerat kattavat miltein joka paikan, ja valvomossa olivat hereillä.

Ja ei Oulusta lämpö olisi loppunut. Varavoimaloita on useita ympäri kaupunkia, ja tarvittaessa lämpöä saadaan myös konsernin ulkopuolelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan Oulussa ympäri kaupunkia lämpölaitoksia "reservissä" talven kylmimpiä aikoja varten, eli ei nyt ihan kokonaan ilman lämpöä ois jääty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Kerroppas Y miksi meidän 32vuotias tytär ei kitise eläkkeistä? Voisikohan se johtua kasvatuksesta, hänelle opetetuista a... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image