Oulu

Tokiosta visioita Oulun pelialalle

Oulun ammattikorkeakoulun Game Labissa syntyneissä pelitiimeissä toimivat Marc de Toledo (vas.), Arttu Nousiainen, Niels Leendors, Ville Helttunen ja Game Labin vastuuopettaja Patty Toledo kävivät äskettäin Japanissa pelialan suurmessuilla oppimassa ja luomassa kontakteja Aasiaan. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 1.10.2015 15:35
Pasi Klemettilä

Oulun ammattikorkeakoulun Oulu Game Lab ja joukko oululaisia pelialan yrityksiä ja tiimejä vieraili Tokyo Game Show’ssa 17.–20.9. esittelemässä osaamistaan ja pelejään.

Tokyo Game Show on yksi maailman suurimpia pelialan tapahtumia. Matkan järjestelyissä oli tärkeässä roolissa Business Oulu.

Mukana reissulla oli myös vastaperustetun Kaamos Games Oy:n toimitusjohtaja Ville Helttunen. Yritys on syntynyt Game Labin tiimoilla. Yrityksellä on teon alla 2D-mobiilipeli State of Matter. Helttusen mukaan matka oli erittäin hyödyllinen, kontakteja syntyi japanilaisiin ja aasialaisiin tahoihin.

– Ollaan aiemmin saatu palautetta, että tämä peli voisi toimia Aasiassa. Oli hienoa päästä keskustelemaan aasialaisten ja japanilaisten yritysten kanssa. Saatiin tosi paljon yhteydenottoja.

Game Labin koulutusta hän kehuu erittäin hyödylliseksi pelialan niksien oppimisen kannalta.
Game Labin vastuuopettaja Patty Toledo painottaa kansainvälisyyden merkitystä pelialalla.

– Kansainvälisyys on avain menestykseen. Suomessa on paljon hyviä yrityksiä ja pelejä, mutta kontaktit ulkomaille ratkaisevat, kuinka nopeasti firma pääsee eteenpäin, Toledo sanoo.

Lue lisää 01.10.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joko olisi aika rekisteröitymiseen

On sillä ainakin kaksi merkitystä. Se, että tiedän rekisteröityneen nimimerkin kirjoituksen kirjoittajaksi jokseenkin va... Lue lisää...
Arvo Tasa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.12.

Fingerpori

15.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image