Oulu

"Toi­vot­ta­vas­ti tämä lisää yh­teen­kuu­lu­vuu­den tunnetta” - katso kuvat musiik­ki­näy­tel­mäs­tä

KUVA: Peura Pekka
Oulu 29.8.2013 22:11
Antti Goman

”Olemme varmaat ainoat, jotka ovat täällä koko perheellä”, Riikka Jokivirta naurahtaa. Hän on perheineen tulossa uuden Oulun juhlavuoden päättävästä Oulun tuomaa -”musiikki-iloittelusta” lastensa Iidan ja Emilin sekä miehesä Markku Eilola-Jokivirran kanssa.”

”Halusimme, että lapsille jäisi jokin pysyvä muisto siitä, kun Oulusta tuli vähän isompi”, Riikka Jokivirta ja Markku Eilola-Jokivirta sanovat.

Riikka Jokivirran mukaan näytelmä oli ainutkertainen, eikä sitä voi verrata tavallisiin teatteriesityksiin. Markku Eilola-Jokivirta kehuu orkesteria.

Markku Eilola-Jokivirta antaa kaupungille kiitosta siitä, että se järjesti yhteisen ilmaistapahtuman kaikille uusille oululaisille. Hän toivoo, että se lisäisi kaupunkilaisten yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Oulun tuomaa -näytökset järjestetään vielä perjantaina Ouluhallissa kello 13 ja 19.

Torstain näytös oli kohtuullinen yleisömenestys, joskin vapaita tuoleja oli reunakatsomoissa jonkin verran.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eihän tuossa esityksessä ollut kuin ehkä yksi tuhma sana, eikä uskontoja pilkattu missään kohtaa! Mistä te oikein puhutte?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh. Ensi-iltayleisö, joita oli kuulemma lähemmäs viisi tuhatta henkeä, osoitti seisaaltaan suosiota lopussa, nauroi makeasti pitkin esitystä ja nautti silminnähden esityksestä. Salissa oli erinomainen tunnelma. Ei oikein täsmää näiden kitkerien kommenttien kanssa. Onkohan taas niin että mitään ei saisi koskaan tehdä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä ja kokemus on hyvin henkilökohtainen, paikalla olin, en nauttinut esityksestä enkä seisaaltani osoittanut suosiota ja eikä juuri kukaan muukaan lähettyvillä istuvista. Kyllä tehdä saa, mutta ei mautonta, toista halveksivaa, uskonta pilkkaavaa ja kiroilevaa esitystä. Tunellma ei ollut mitenkään erityinen, ainakaan parvella!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä Pravdasta luit tuollaisen totuuden?

En todellakaan osoittanut seisaaltani suosiota, vaan lähdin kirjoillen pois. Eikä kyllä moni muukaan,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ookko nää pöljä, pöljä, pöljä....

Olipa tämä esitys jotain sellaista, mitä ei sivistysvaltiossa luulisi näkevän. Lopettakaa nyt hyvät päättäjät rahojen haaskaaminen tälläiseen sontaan.

Kuten alla joku sanoo, Pohjois-Koreassa esitettynä tällaisen propagandan vielä ymmärtäisi, mutta meillä täällä "Suuressa ja mahtavassa Oulussa" (ja tämä laulettiin heti aluksi suuren ja mahtavan Neuvostoliiton sävelellä!!). Voi hyvää päivää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tosiaan jäi sanattomaksi, uusi Oulu koostuu siis kiroilusta, pienestä pilkasta ja naisen aseman vähettelystä. Naisesta tehtiin kauoppatavaraa. Uusi Oulu oli mies, joka etsi itselleen naista, aivan käsittämätön käsikirjoitus! Kyllä lapset kuulevat kiroilua ja ovat siihen tottuneet, mutta eikö meidän tulisi olla esimerkkinä heille myös uuden Oulun juhlassa, jos juhla oli kaikille tarkoitettu. Voi siis sanoa, että kyllä hävettäisi, jos olisi tuon esityksen tilannut!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäi yllä sellainen p:n maksu suuhun tuosta esityksestä.

Jossain Pohjois-Koreassa tuollainen säälittävä propagandahupaelma on normaalia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei vaan kaikille halukkaille niin pitkälle kuin lippuja riittää. Ehdit vielä tänään katsomaan jos haluat. Lipun saa hakea esim. Oulu10:stä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kohtuullinen yleisömenestys" on aikamoinen vähättely, kun salissa oli liki 5000 katsojaa :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Orkesteri hyvä. Näyttelijät hyviä. Kuoro hyvä. Sävellykset ja sovitukset hyviä. Mikä mätti? Käsikirjoitus varsinkin lopussa. Se että on musikaali jossa on tietenkin se tuhansia vuosia hyväksi havaittu rakkaustarinan kaava pohjana, ei yllätä eikä se sinänsä tuottanut pettymystä, mutta se loppu"huipennus" oli kyllä vertaansa vailla. Se kun ei ollut edes vitsi. Moista meininkiä olen kuullut joskus 70-luvulla. Eikä muuten tasan lisää mitään yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Vanha totuus on se, että huonoa käsikirjoitusta ei pelasta mikään, ei edes loistavat näyttelijät. Mutta koska musikaali oli ilmainen, sinne kannatti mennä jo pelkästään orkan takia, soittivat tosi hyvin Iiron hyvät sävellykset ja sovitukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari kohtaa oli missä sai hieman naurahtaa mutta näyttelijöistä ja muusta hyvästä aineksesta huolimatta käsikirjoitus oli huono. Kiitos kaupungille ilmaisista lipuista! Paljonkohan nämä juhlallisuudet tulivat maksamaan kun oli todella nimekäs kaarti tekemässä jo pelkästään näytelmää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:16
Tutkimus: Nuoret matkustavat usein ilman matkavakuutusta, yli 60-vuotiaat ovat kattavimmin vakuuttettuja
8:46
Metallica lahjoitti Suomen-vierailullaan rahaa vähävaraisten lasten auttamiseksi
8:34
Äimärautiolla testailtiin uudistettuja toimisto- ja tekniikkatiloja – raviradan henkilökunta pääsi uusiin tiloihin
8:21
Presidentti Donald Trumpin twiitit tuomittiin rasistisiksi - Yhdysvaltojen edustajainhuone äänesti asiasta
7:22
Minkki tekee ympäristössä tuhojaan – lakimuutoksen myötä haitalliseksi vieraslajiksi luokiteltua eläintä tehopyydetään Oulun kaupungin alueilla
7:00
Jos et pääse Poriin, avaa televisio – suora lähetys on mahtavaa palvelua
7:00
Hartaanselkä on öinen kalastuskeidas keskellä kaupunkia, jossa viihtyy myös oululainen Seppo Salo: "Olen nautintokeskeinen kalastaja. En välttämättä edes halua kalaa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Pohjanmaan maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image