Oulu

"Toi­vot­ta­vas­ti tämä lisää yh­teen­kuu­lu­vuu­den tunnetta” - katso kuvat musiik­ki­näy­tel­mäs­tä

KUVA: Peura Pekka
Oulu 29.8.2013 22:11
Antti Goman

”Olemme varmaat ainoat, jotka ovat täällä koko perheellä”, Riikka Jokivirta naurahtaa. Hän on perheineen tulossa uuden Oulun juhlavuoden päättävästä Oulun tuomaa -”musiikki-iloittelusta” lastensa Iidan ja Emilin sekä miehesä Markku Eilola-Jokivirran kanssa.”

”Halusimme, että lapsille jäisi jokin pysyvä muisto siitä, kun Oulusta tuli vähän isompi”, Riikka Jokivirta ja Markku Eilola-Jokivirta sanovat.

Riikka Jokivirran mukaan näytelmä oli ainutkertainen, eikä sitä voi verrata tavallisiin teatteriesityksiin. Markku Eilola-Jokivirta kehuu orkesteria.

Markku Eilola-Jokivirta antaa kaupungille kiitosta siitä, että se järjesti yhteisen ilmaistapahtuman kaikille uusille oululaisille. Hän toivoo, että se lisäisi kaupunkilaisten yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Oulun tuomaa -näytökset järjestetään vielä perjantaina Ouluhallissa kello 13 ja 19.

Torstain näytös oli kohtuullinen yleisömenestys, joskin vapaita tuoleja oli reunakatsomoissa jonkin verran.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eihän tuossa esityksessä ollut kuin ehkä yksi tuhma sana, eikä uskontoja pilkattu missään kohtaa! Mistä te oikein puhutte?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh. Ensi-iltayleisö, joita oli kuulemma lähemmäs viisi tuhatta henkeä, osoitti seisaaltaan suosiota lopussa, nauroi makeasti pitkin esitystä ja nautti silminnähden esityksestä. Salissa oli erinomainen tunnelma. Ei oikein täsmää näiden kitkerien kommenttien kanssa. Onkohan taas niin että mitään ei saisi koskaan tehdä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä ja kokemus on hyvin henkilökohtainen, paikalla olin, en nauttinut esityksestä enkä seisaaltani osoittanut suosiota ja eikä juuri kukaan muukaan lähettyvillä istuvista. Kyllä tehdä saa, mutta ei mautonta, toista halveksivaa, uskonta pilkkaavaa ja kiroilevaa esitystä. Tunellma ei ollut mitenkään erityinen, ainakaan parvella!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä Pravdasta luit tuollaisen totuuden?

En todellakaan osoittanut seisaaltani suosiota, vaan lähdin kirjoillen pois. Eikä kyllä moni muukaan,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ookko nää pöljä, pöljä, pöljä....

Olipa tämä esitys jotain sellaista, mitä ei sivistysvaltiossa luulisi näkevän. Lopettakaa nyt hyvät päättäjät rahojen haaskaaminen tälläiseen sontaan.

Kuten alla joku sanoo, Pohjois-Koreassa esitettynä tällaisen propagandan vielä ymmärtäisi, mutta meillä täällä "Suuressa ja mahtavassa Oulussa" (ja tämä laulettiin heti aluksi suuren ja mahtavan Neuvostoliiton sävelellä!!). Voi hyvää päivää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tosiaan jäi sanattomaksi, uusi Oulu koostuu siis kiroilusta, pienestä pilkasta ja naisen aseman vähettelystä. Naisesta tehtiin kauoppatavaraa. Uusi Oulu oli mies, joka etsi itselleen naista, aivan käsittämätön käsikirjoitus! Kyllä lapset kuulevat kiroilua ja ovat siihen tottuneet, mutta eikö meidän tulisi olla esimerkkinä heille myös uuden Oulun juhlassa, jos juhla oli kaikille tarkoitettu. Voi siis sanoa, että kyllä hävettäisi, jos olisi tuon esityksen tilannut!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäi yllä sellainen p:n maksu suuhun tuosta esityksestä.

Jossain Pohjois-Koreassa tuollainen säälittävä propagandahupaelma on normaalia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei vaan kaikille halukkaille niin pitkälle kuin lippuja riittää. Ehdit vielä tänään katsomaan jos haluat. Lipun saa hakea esim. Oulu10:stä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kohtuullinen yleisömenestys" on aikamoinen vähättely, kun salissa oli liki 5000 katsojaa :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Orkesteri hyvä. Näyttelijät hyviä. Kuoro hyvä. Sävellykset ja sovitukset hyviä. Mikä mätti? Käsikirjoitus varsinkin lopussa. Se että on musikaali jossa on tietenkin se tuhansia vuosia hyväksi havaittu rakkaustarinan kaava pohjana, ei yllätä eikä se sinänsä tuottanut pettymystä, mutta se loppu"huipennus" oli kyllä vertaansa vailla. Se kun ei ollut edes vitsi. Moista meininkiä olen kuullut joskus 70-luvulla. Eikä muuten tasan lisää mitään yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Vanha totuus on se, että huonoa käsikirjoitusta ei pelasta mikään, ei edes loistavat näyttelijät. Mutta koska musikaali oli ilmainen, sinne kannatti mennä jo pelkästään orkan takia, soittivat tosi hyvin Iiron hyvät sävellykset ja sovitukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari kohtaa oli missä sai hieman naurahtaa mutta näyttelijöistä ja muusta hyvästä aineksesta huolimatta käsikirjoitus oli huono. Kiitos kaupungille ilmaisista lipuista! Paljonkohan nämä juhlallisuudet tulivat maksamaan kun oli todella nimekäs kaarti tekemässä jo pelkästään näytelmää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

39
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
32
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
24
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
13
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
10
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
8
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
7
Kolumni: Miksi Suomen luontoon ei tule kivoja vieraslajeja? Pingviinit, mangustit tai delfiinit olisivat hauskempia kuin kyttyrälohi ja hirvikärpänen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi et halua maksaa veroja?

Jos elät työmarkkinatuella, sinun veroprosenttisi on -100. Kaikki, mitä saat, on toisten maksamia veroja. Itse et maksa ... Lue lisää...
Backstreet Boys

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image