Oulu

Toinen hakukerta toi intendentin viran – Maija Perola aloittaa työt Oulu Sinfoniassa elokuun alussa

Maija Perola ja kulttuurijohtaja Samu Forsblom kuvattiin Ouluhallissa, jossa järjestettiin valtakunnallinen Suomi 100 -juhla vuonna 2017. Perola oli tapahtuman vastaava tuottaja. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 21.5.2019 22:27
Vesa Kärki

Oulun Musiikkijuhlat jättävä Maija Perola aloittaa työt Oulu Sinfoniassa elokuun alussa.

Oulun Musiikkijuhlien toimitusjohtaja, kasvatustieteen maisteri Maija Perola on valittu Oulu Sinfonian uudeksi intendentiksi. Hän aloittaa virassaan elokuun alussa.

– Olen työskennellyt jo yli 15 vuotta Oulun Musiikkijuhlilla ja on mielekästä siirtyä tässä vaiheessa suurempaan organisaatioon, sähköpostilla Perusta tavoitettu Perola sanoo.

Kulttuurijohtaja Samu Forsblomin tekemässä valinnassa painottui Perolan erityisen hyvä kokemus vaativien kulttuurituotantojen suunnittelusta ja johtamisesta.

Myös orkesterin henkilökunnalla oli mahdollisuus antaa lausunto hakijoista. Intendentti vastaa erityisesti talous- ja henkilöstöjohtamisesta sekä konserttituotantojen suunnitteluprosessista yhdessä taiteellisten vastuuhenkilöiden kanssa.

– Ennen muutoksia on tärkeää tutustua organisaatioon sekä ylikapellimestarin ja henkilöstön ajatuksiin. Tärkein tehtävä on luoda mahdollisimman hyvä työ- ja toimintaympäristö orkesterin taiteelliselle kehittymiselle, Perola linjaa.

– Toivon, että pystymme luomaan kiinnostavan ohjelmiston ja positiivisen ilmapiirin koko työyhteisön kesken. Orkesterilla on oltava yhteinen päämäärä ja kaikilla työyhteisön jäsenillä tulisi olla tunne olevansa osa taiteellista prosessia ja kehitystä.

Perola vastaa intendenttinä myös keskeisistä orkesterin sidosryhmäsuhteista ja yleisötyön suunnittelusta yhdessä tiiminsä kanssa.

– On merkittävää säilyttää laadukas kausikonserttisarja ja uskollisten kausikorttiasiakkaiden lisäksi pyrkiä löytämään myös uusia sitoutuneita asiakkaita, jotka muodostavat tärkeän viiteryhmän orkesterille. Olennaista on dialogi yleisön kanssa. Yleisöä varten orkesteri on olemassa.

Yli 15 vuotta Oulun Musiikkijuhlilla työskennellyt Perola jättää taakseen pienen, mutta hyvään iskuun päässeen festivaaliorganisaation.

– Festivaali täyttää maaliskuussa 30 vuotta ja keskeisen ohjelmiston osalta ollaan suunnittelussa jo pitkällä.

Oulu Sinfonian intendentin tehtävä laitettiin hakuun alkuvuodesta, kun vuodesta 2009 intendenttinä toiminut Leena Pälli ilmoitti jättävänsä tehtävän.

Maija Perola oli mukana jo Pällin valintaan päättyneessä edellisessä intendentin hakuprosessissa.

Oulun kulttuurilautakunta päätti marraskuussa 2008 ottaa viisi Oulu Sinfonian intendentiksi hakenutta haastatteluihin, jotka järjestettiin marraskuun lopussa. Juuri ennen haastattelujen aloittamista lautakunta lisäsi finalistien joukkoon vielä Perolan.

Tänä keväänä loppuvaiheen haastatteluihin kutsuttiin Perolan lisäksi radion sinfoniaorkesterin vt. apulaisintendentti Aino Kurki sekä Kiimingistä kotoisin oleva Master of Music, ooppera- ja konserttisolisti Virpi Räisänen.

Kurki vetäytyi rekrytointiprosessista ennen toisen vaiheen haastattelua.

MAINOS

Kommentoi

Ompas huono palkkataso moisessa pestissä. En lähtisi sillä palkalla tekemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vieläkö saisi palvelun yhtä hyväksi kun oli kymmenisen vuotta sitten
onnea Maija

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

63
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
18
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
17
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
16
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
15
Iran: Diplomatian tie on suljettu Yhdysvaltain pakotteiden takia
9
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
8
Suviseurat tuo runsaasti liikennettä Oulun alueelle – liikenne saattaa jonoutua, ruuhkaa odotetaan muun muassa keskiviikolle ja torstaille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

176 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image