Oulu

Toi­mi­tus­joh­ta­ja­kin herkuttelee kärkkärillä

Ei kärkkärin voittanutta. Jorma Orvolan mielestä käristemakkara kuuluu paikalliseen perinteeseen. "Vanhat oululaisetkin haluavat täällä käydessään tutulle kopille syömään kärkkäriä", Orvola sanoo. KUVA: Tapio Maikkola
Oulu 15.8.2003 0:00
Hanna Kuonanoja
"Mahottoman hyvää", toteaa Kotivara Oy:n toimitusjohtaja Jorma Orvola puraistessaan kunnon palasen aidosta kärkkäristä. Aikoinaan Orvola löysi itsensä usein grillikopilta tilaamasta oululaista perinneruokaa - aamuyön kärkkäriä sipulilla ja sinapilla.

Kotivaran supistaessa tuotevalikoimaansa myös käristemakkaran kohtalo on vaakalaudalla. Vanhan kunnon kärkkärin häviäminen olisi toimitusjohtajastakin ikävää.

"Minun mielestäni paikallisia erikoisuuksia tulisi vaalia, ja kärkkäri on ilman muuta oululainen erikoisuus. Tällä grillilläkin sitä on saanut yli 40 vuoden ajan", Orvola toteaa maistellessaan käristemakkaraa Höyhtyän grillillä.

Samanlaista makkaraa kuin Kotivaran kärkkäri ei valmista kukaan muu. "Sehän voisikin meidän osaltamme olla se yhteiskunnallinen ote, jota yrityksiltä odotetaan, että kärkkäri säilytettäisiin", Orvola pohtii.

Mitään varmaa mies ei kuitenkaan lupaa. Päätöksiä kärkkärin säilyttämiseksi tai lopettamiseksi ei ole tehty, mutta vuoden loppuun mennessä ratkaistaan, missä määrin keittomakkarapuolta supistetaan.

Orvolan mukaan kärkkäri säilytetään, jos vain taloudelliset realiteetit antavat myöten. "Tällaisten paineiden alla on melkein pakko luvata, ettei kärkkäriä ainakaan ensimmäisenä lopeteta", Orvola sanoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image