Oulu

Terwamaraton urakoitiin Oulussa - katso kuvia

Tervamaraton juostiin perinteiseen tapaan Oulujoen maisemissa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 26.5.2012 18:33 | Päivitetty 26.5.2012 19:05
Kaleva

Juoksijat valloittivat jälleen Oulujoenvarren, kun perinteikäs Terwamaraton juostiin perinteikkäällä reitillä.

Täydelle maratonille sekä puolikkaalle lähdettiin matkaan Nallikarista, edettiin Tuiran halki Laanilaan ja Myllyojalle, kunnes Kirkkokankaan kohdalla käännyttiin takaisinpäin.

Sitten juoksijat matkasivat Värtön rannassa, Hupisaarilla ja Pikisaaren halki takaisin Nallikariin. Maratoonarit juoksivat reitin läpi kaksi kertaa, puolimaratoonarit kerran.

Kymppitonnin kiertäjät etenivät muuten samaa reittiä, mutta kääntyivät Itä-Tuiran jälkeen rautatiesiltaa myöten kohti lähtö- ja maalipaikkaa.

Miesten maratonin voitti Kiuruveden Harri-Pekka Tikkanen ajalla 2.44.10. Reilun minuutin Tikkaselle hävinnyt ennakkosuosikki Kokkolan Teemu Piksilä johti vielä puolivälissä parin minuutin kaulalla, mutta joutui taipumaan Tikkaselle loppukilometreillä.

Lue lisää 27.05.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Olipa todella törkeästi järjestetty tapahtuma Edenin puolesta niille, jotka eivät osallistuneet juoksutapahtumaan vaan maksoivat normaalin lipun kylpylään. Höyrysauna rikki, suihkut, vessat, pukukopit ja saunat niin varattu että jokaiseen oli yli vartin jono, ja pukukopissa aikuiset miehet tönivät surutta pieniä lapsia samalla kuin adrenaliinin voimalla huutelivat omia maraton-aikojaan seinien läpi. Huvittaa jälkeenpäin miten haukutaan oululaisia nuoria humalaisiksi ja huonosti käyttäytyviksi, kun ei tällainen aikuisten karjalauma osaa pätkääkään ajatella toisia edes selvinpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos kaikille jotka kannustivat, lauloivat, musisoivat ja tanssivat matkan varrella!!! Ne piristivät mieltä ja antoivat lisä energiaa juoksuun! Sen verran matka painoi jaloissa, että ei jaksanut kiittää/ reagoida kovinkaan paljon kannustuksiin, niinpä..
KAUNIS KIITOS KAIKILLE KANNUSTUKSESTA!!!!!
ja kiitos järjestäjille, oli todella hieno ja hyvin järjestetty tapahtuma!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavat järjestelyt, kaunis reitti ja upea tunnelma! Upea sää kaiken lisäksi. Ensi vuonna uudestaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse ekaa kertaa mukana puolimaratonissa ja yo. kuvassa...mahtava kokemus ja kiitos kaikille matkan varrella tsempanneille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olin juoksemassa helsinkiläisen maraton ystäväni kanssa ja taas joudun ihmettelemään tätä oululaisten ilotonta umpimielisyyttä. Reitin varrella olleet katselijat eivät osanneet kannustaa juoksijoita. Siellä seistiin suu auki tuijottamassa ja jurotettiin. Niin ankeaa tunnelmaa ei helsinkiläis ystäväni ole kokenut missään muualla. Reitti on hieno ja järjestelyt toimivat todella hienosti, mutta katsojat osaltaan pilasivat tapahtuman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perus suomalainen ihmetteli oululaisten jurottamista. Se on alueen tapa, ei sille mitään mahda. Olen usean vuoden ajan ollut samalla paikalla seuraamassa tapahtumaa. Kannustan jokaista ohikulkevaa juoksijaa käsiä taputtamalla. Ehkä muutama kymmenen reagoi jollakin tavalla, suurin osa tuijottaa tiukasti eteensä ja pieni osa vaikuttaa jopa vaivautuneelta. Ymmärrän juoksijoita ja katsojia, eihän missään muuallakaan tällä seudulla käyttäydytä julkisuudesa (selvin päin) rennosti ja mutkattomasti. Muistan yhden Kärpät-Kalpa ottelun. Yksinäinen kuopiolainen mies piti yllä reipasta mukavaa kannustusta omilleen koko ottelun ajan oululaisten istuessa hiljaa. Hieman alempana pikkutyttönsä kansa istunut mies kääntyi vihaisena penkillään ja huusi:" Tuki jo turpasi, aikuinen mies".Annetaan oululaisten jurottaa, se on meidän brändimme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdyn edellisiin kirjoittajiin. Kannnustus esimerksiksi Helsinki city maratonilla on aivan eri luokkaa. En suosittele juoksemaan maratonia Oulussa. Itsekin olin tällä kertaa kannustusjoukoissa ja kun yritin kannustaa, niin osa katsoi mua ihan hölmönä. Kannustus ja tsemppaaminen on oikeasti todella tärkeää, erityisesti viimeisillä kilometreillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsingissä naurattaa ja on mukava taputtaa ku sielä on ihmisellä mukavaa mutta ku oulussa on kaikki nii surkijaa ja köyhää ni mitäpä sitä muita kannustammaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kympin reitti kulki patosiltaa pitkin ainolanpuistoon, ei käynyt rautatiesillalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihana kun ihmiset jaksaa innostua. Itsekkin juoksisin vaan selkä ei kestä juoksemista..

Onnea vaan kaikille juoksioille!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin katsomassa juoksuja ja olin järkyttynyt roskan määrästä huoltopaikoilla. Muovimukeja ja banaaninkuoria yms roskaa oli maassa valtavasti. Tuskinpa järjestäjät noita saavat siivottua?

Mielestäni juottopaikoilla pitäisi olla ekologisesti juomalasit, jotka juoksijat antaisivat järjestäjille juomisen jälkeen. Kisan aikana on hyvin aikaa pestä laseja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kaikesta sitä jaksetaan 'huolestua'. Menisit sinäkin soffapottu vaan juoksemaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se ole järjestäjän velvollisuus siivota roskat pois tai muuten seuraavaa kisaa voi olla ikävä hakea.

2500-3000 juoksijaa ja muistaakseni 5 huoltopistettä. Tuletko tiskaamaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kantsii varmaan katella niitä kuvia galleriasta..... Valitettavasti itse en kerennyt ja ollut niin hyvässä kunnossa että edes puolikkaalle olisin lähtenyt. Ilma on ollut näköjään loistava joten "kateeksi" käy mukanaolijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tälläiset kisat ovat vain ja ainoastaan kateutta ja katkeruutta aiheuttavia kisoja! Miksei näitä voisi jo kieltää! Nämä ovat barbaarisia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Urheilu, liikunta, kilpaileminen, pelaaminen ja kaikenlainen harrastaminen tulee kieltää; se aiheuttaa katellisuutta, epäonnea, hengästymisiä, kokemuksia ja kunnon nousua. Tätä ei voi sdp:n hallitsemassa maassa hyväksyä ilman solidaarisuusveroa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräs nainen myllyojalla oli niin tuohduksissa, kun ei voinut ajaa pyötätiellä juoksijaryhmää vastaan. Niin, me vallataan tiet kerran vuodessa. Onko sen niiin paha asia. Hänen miestäänkin hävetti moinen huutaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se huutaminen paljoa auta, mutta olisivat juoksijat voineet edes hieman ottaa muutkin liikkujat huomioon, ei senttiäkään tilaa annettu tänäkään vuonna. Ei se juoksukaan saa olla niin tiukkapipoista . Hyvällä mielellä jaksaa paremmin itsekukin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Demarit esittää maidolle lisäveroa

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eikö töissä haluta käydä?

töissä käydään pakosta jos muuta elättämis mahdollisuuta ei ole Lue lisää...
pakko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image