Oulu

Tekninen lautakunta torppaamassa Hiltonin

Luonnos torinrannankehittämiseksi. Hilton-hotellin tornitalo sijaitsisi kirjaston takana.
Oulu 13.4.2010 10:45 | Päivitetty 13.4.2010 12:57
Riitta Taulavuori
Skanska Talonrakennus Oy suunnittelee tornimaista hotellikiinteistöä Oulun torinrantaan. Yhtiö pyytää Oulun kaupunkia tekemään sille suunnitteluvarauksen nykyisen pääkirjaston ja teatteritalon takaa tontista numero 38.

Varausaikana Skanska suunnittelisi kiinteistölle hotellin ja muita oheistoimintoja, teettäisi kaupunkikuvallisen tarkastelun arkkitehdillä sekä suunnittelisi yhdessä kaupungin kanssa rakennuspaikan vaatimukset huomioon ottavan rakennuksen.

Skanskan aluejohtajan Sakari Jämsän mukaan tornihotellin huone- ja kerroslukua ei tässä vaiheessa ole vielä päätetty. Mahdollisesti huoneita voisi olla 150--200 ja kerroksia 22. Hotelliin tulisivat myös ravintola sekä tarvittavat kokous- ja edustustilat. Yhtiön tavoitteena on Jämsän mukaan tuoda Ouluun uusi kansainvälinen hotellikonsepti, joka täydentää olemassa olevaa tarjontaa Oulun keskustassa.

Skanska on käynyt jo alustavia neuvotteluja Hilton-hotelliketjun kanssa. Ketjun edustaja Paul Sunnet on myös tutustunut tonttiin paikan päällä.

"Tässä vaiheessa meillä on Hiltonin kanssa olemassa aiesopimuksen tyylinen sopimus hotellihankkeesta Oulussa", Jämsä muotoilee.

Ennen lopullisen sitovan sopimuksen tekemistä mahdollisen hotellitoimijan kanssa hotellille tehtäisiin markkinatutkimus tai liiketoimintasuunnitelma, jossa otettaisiin huomioon tarkemmin Oulun kaupunkialueen asettamat vaatimukset toiminalle sekä hankkeen liiketaloudelliselle kannattavuudelle.

Skanskan tonttivaraushakemusta käsitellään Oulun teknisessä lautakunnassa tiistaina. Kaupungingeodeetti Kaija Puhakan päätösehdotuksen mukaan kaupunginhallitukselle esitettäisiin, että tässä vaiheessa ei tehdä suunnitteluvarausta Skanskalle.

Lue lisää teknisen lautakunnan päätöksestä keskiviikon Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (113)

Arkkitehtuurissa pitäisi auttaa kehittämään kaupungin hyväksi heidän identiteettinsä kaupungin pormestari ei varmasti arvostaa vapaa kaupungin torneja, selittää minulle, että se auttaa Oulun seinä 50 metriä korkea, ihmiset tervettä järkeä, sanomme ei kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsin Malmöstä mallia Oulun torinrantaan. Olis Oulussakin jotain katsottavaa. Samanlainen hotelli pitäis rakentaa myös tulevalle keskuliikennesasemalle. Asemalta vois vetää vaijereiden varassa liikennöivien vaijeribussien yhteyden torinrannan kautta hietasaaren huvipuiston josta pitäisi rakentaa suomen paras ja vetovoimaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no niin, kaupunkia yritetään taas kehittää vaan arvatkaapa onnistuuko se. tuskinpa, sillä eiköhän joku ryhmä rupea sitä vastustamaan. näinhän kävi tuossa huvipuisto hommassakin. eiköhän siihenkin vastustajia heti löytynyt. joillekkin kaupunkimaisuus kaupungissa on näköjään kirosana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sieltähän se tuli. 70-luvun pilvemnpiirtäjää tässä ollaan taas lämmittelemässä. Tuolle TORPPAUKSESTA huolestuneelle huru-ukolle, joka selvästikin on trolli tai grynderien juoksupoika, todettakoon nyt selvästi että nyt ollaan 2010 luvulla. Ei kaupunkimaisuus ja edistys enää tarkoita sitä, että rakennetaan gutzeitin pääkonttoreita ja Neuvostohenkisiä betonilaatikoita keskelle vanhaa keskustaa. SINÄ se olet tässä se, joka on jämähtänyt historiaan noille rakentamisen noloimmille vuosikymmenille. Sopii muuttaa Jakomäkeen, jos betonilaatikot noin houkuttelevat. Koko ehdotus on todella nolo ja häpeäksi tekijöilleen. Juha Paldanius ja Skanskakaan eivät näköjään paljoa välitä mihin p..kaan heidän nimensä saa liittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan tuota Vänmanninsaaren tornia on odoteltu 1970-luvulta saakka. 22-kerroksinen rakennus niputtaisi selkeämmin nykyisellään mittakaavaltaan kummallisen näköiset Radissonin hotellin sekä teatteri- ja kirjastotalon yhteen alkuperäisen monumentaalikeskussuunnitelman tavoin. Tuossa suunnitelmassa rakennettaisiin Vänmanninsaareen ja Autotorin alle toriparkki, jonne voisi ajaa peltilehmänsä, joten autopaikkoja tulisi jopa lisää nykyiseen verrattuna. Mikäli joku haluaa lähteä rahoittamaan tämmöistä hanketta, kannattaa antaa mennä. Tampereella on jahkattu vastaavan tornihotellin kanssa jo jonkin aikaa ja toteutuminen näyttää epävarmalta. Ei muuta kuin kehitystä kehiin - väkiluku nousi yli sataan tuhanteen jo 20 vuotta sitten, mutta osa porukasta tuntuu haluavan säilyttää Oulun kaupunkikuvan nykyisenä 10 000 asukkaan ankeana pikkukylänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hilton tulossa Ouluun!!! ja vain oululaiset voivat kaataa hankkeen....antaa mennä Tampereelle tai Turkuun...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osaa se kaupungingeodeetti näköjään tehdä järkeviäkin päätösehdotuksia. Vasta viime viikolla uutisoitiin Skanskan virolaisen työvoiman käyttöön liittyvistä työnseisauksista. Ei se Rotterdamin Hiltonkaan ole hotellia kummempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jutun otsikko on harhaanjohtava. Tarkasti ottaen teknisen ltk:n esityksessä sanotaan, että tässä vaiheessa ei mönnetä suunnitteluvarausta. Syynä on se, että syksyllä 2010 Oulun kaupunki on käynnistämässä isomman suunnitteluhankkeen, jossa yhteydessä tämäkin asia on luontevaa käsitellä. Hanketta ei siis olla torppaamassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Hilton tiedä että Oulu on taantuva kaupunki. Mielummin Rovaniemelle jossa hanke otetaan kiljuen vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mielestäni Oulun päättäjien pitäis jo älytä erota, eihän kukaan voi niin tyhmä olla että kun joku tarjoaa kansainvälistä ketjua Ouluun niin heti ollaan torjumassa sitä, ei varmaan ole kovin montaa tahoa jolla on varaa yleensäkään rakentaa 22 kerroksista taloa, tälle tontille ei tule mitään rakennusta ainakaan 20 vuoteen mikäli vanhat merkit pitää paikkaansa, en ymmärrä tollaista typeryyttä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samahan se on torpata suorilta kun torpatuksi se tulee joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin. Oulussa ei mikään saa nousta tuulenpieksämän pajupusikon yläpuolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ISO ei, keskustassa varmasti riittää hotelleja. Pilaisitte pitkään, hitaasti ja arvokkaasti kehittyneen miljöön!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseinen hotellihan on juuri noin päin, että ei mitään isompia varjoja pitäisi kaupunkiin päin tulla... Muutan pois Oulusta opiskelujen jälkeen, mikäli kehittyminen jatkuu samaa rataa, eli ahdasmielisenä! T: Oulun tulevaisuus(ko)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Oulu on kasvukeskus" No sehän on selvä. Tästähän kertoo jo sekin kun keskustan liikehuoneistot tyhjenee ja firmat lopettaa tai muuttaa muualle. IT-Oulusta tuli yt-Oulu ja viimeinen niitti Oululle tulee kun Nokia ja Stora Enso lähtee. Viimeinen lähtijä sammuttaa valot...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kas, kuva on muuttunut aamusta. Tuliko liikaa negatiivista palautetta kansalta? Ehkä tuolla kansa ostaisi mielummin tuon 22-kerroksisen neuvostobasaarin tuohon kaupungin parhaimmalle paikalle. Siinä sitä olisi dynaamista kaupunkikontrastia kun vertaisi Pikisaaren taloihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin virkakunta vanhanaikaista sakkia. Ei ihme että kaupungin rakennuskulttuuri on mitä on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asia voi vielä muuttua kaupunginhallituksessa ja valtuustossa. Ja toivottavasti muuttuu, niin että Hilton tulee Ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SoLong! ja Ei näin! Tervemenoa Itä-Pasilaan viihtymään. Tukholman Rinkebyssä on myös korkeita rakennuksia. Uskon että viihdytte siellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei pian ala tulla päätöksiä, pitäisi laittaa pystyyn kansalaisadressi, jolla vaaditaan kaupungin hallituksen eroa! Kaikki ehdotukset Oulun kehittämiseksi on järjestään hylätty!! Muutetaan kaikki joukolla pois täältä, ei tämä mikään kaupunki ole tämmöinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (113)

Uutisvirta

11:55
Merivartiostot suorittavat tehostettua vesiliikennevalvontaa tänäkin juhannuksena – muistathan nämä asiat, ennen kuin lähdet vesille
11:44
Mykkäklassikoita livemusiikin kera Valveella elokuussa – Chaplinin Kultakuumekin saa monitaiteellisen säestyksen
11:34
Mikkelin rajua koulupaloa tutkitaan tuhopolttona – tutkinnanjohtaja tyynnyttelee somehuhuja
11:32
Kiinan Xi matkusti Pohjois-Koreaan tapaamaan Kimiä, Yhdysvaltain Trump haluaa kuulla uutiset pian Xiltä itseltään
11:19
Poliisi: Suomeen salakuljetettiin Venäjältä susia, joita käytettiin siitostoimintaan koirasusitilalla
11:10
Iran sanoo pudottaneensa amerikkalaisen lennokin Iranin alueella – USA:n mukaan isku tapahtui kansainvälisessä ilmatilassa
11:01
Suomalaisten kesälomabudjetti on kyselyn mukaan 1 200 euroa, suunta alaspäin – "Ensi vuonna lomabudjetit saattavat taas nousta"
49
Tuppuraisella liki 400 000 euroa asuntolainaa, Kulmunilla lainaa 100 000 euroa – Harakalla muhkea osakesalkku ja sijoitusasuntoja
31
Päivi Räsänen arkkipiispa Luoman sateenkaarisuvaitsevaiseen vastaukseen: "Pride-liikkeen ideologiaa ja kirkon arvopohjaa mahdotonta sovittaa yhteen
21
Hagelberg uskoo: Stockmannin entisiin tiloihin syntyy monipuolinen kauppakeskus – ”Pekurin korttelin kehitys tärkeää koko keskustalle”
20
IL: Riitta-Liisa ja Toni Roponen muuttavat Ida-tyttärensä kanssa Haukiputaalta Yhdysvaltoihin – Toni Roponen Denverin yliopiston hiihtovalmentajaksi
17
Alman mittaus: Perussuomalaiset selvästi suosituin puolue
11
HS: Harkimon liike aikoo rekisteröityä puolueeksi – "Tiedän ja ymmärrän, että tästä tulee kritiikkiä"
11
Lehto Group käynnistää neljä rakennushanketta ympäri Suomea – pohjoisin paikka Utsjoella, projektien arvo yhteensä 27 miljoonaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

UV-säteily on voimakasta Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. UV-indeksin arvo on 6.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

On kukkia
Lukija

Uusin lukijakuva

oulu
mällinen h

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image