Oulu

Teiden talvihoitoon lisärahaa Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen – kohteita Sii­ka­lat­val­la, Sotkamossa ja Sievissä

Oulu 5.3.2018 11:53 | Päivitetty 5.3.2018 14:32
Kaleva

Liikenne- ja viestintäministeriö sekä Liikennevirasto ovat osoittaneet Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueelle 300 000 euron lisärahan teiden talvihoitoon. Koko maahan annettiin kaksi miljoonaa euroa lisärahaa teiden talvihoitoon.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen tienpidon asiantuntija Jussi Sääskilahden mukaan rahalla tehdään talvihoidon luokannostoja sekä täsmähoitoa.

– Luokannoston yhteydessä liukkauden torjuntavaatimukset muuttuvat eli polannetta tehdään pienemmäksi ja kitkavaatimukset kasvavat, Sääskilahti sanoo.

Luokannostoja tehdään kantatiellä 88 Siikalatvan Pulkkilan ja Vihannin välillä yhteensä 52 kilometrin matkalta.

Haapaveden eteläpuolella tiellä 793 korotetaan tienhoidon luokkaa 14 kilometrin matkalta Vatjusjärveltä valtatielle 28.

Reisjärven ja Sievin välillä tiellä 760 luokannosto tapahtuu 35 kilometrin matkalla alkaen Reisjärven keskustasta ja päättyen valtatielle 28.

Sotkamossa Tipasojantie - Kissaniementie nousee kolmosluokasta kakkosluokkaan raskaan liikenteen määrän kasvun vuoksi yhteensä 34 kilometrin matkalta.

Sääskilahti mukaan luokannostot ovat tulleet voimaan kuunvaihteessa.

– Loput rahoista kohdistuvat täsmähoitoon, mutta kohteita ei ole vielä päätetty. Todennäköisesti toimenpiteet kohdistuvat vähäliikenteisempiin teihin.

Sääskilahden mukaan talvi on jo sen verran pitkällä, että enempää lisärahoitusta ei tarvita tänä vuonna.

Juttu muutettu kello 14.30. Kaksi miljoonaa euroa lisärahaa annettiin koko maahan, ei pelkästään Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueelle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hyvä, nyt vaan kohdennusta muillekin teille, siis tienaurausta, höyläystä ja hiekoitusta. Tuumasta tekoihin, työnjälkeä ja suorittamista pitäisi myös säännöllisesti valvoa. Tätä kaikkea tarvitaan monellakin tiellä, esim. Kylämälänkylän pitkällä tieosuudella. Jälki on ollut huonoa koko talven, jos on edes käyty, valvontaa ei taida olla, eikä tienkäyttäjänlinjan kautta tapahdu mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ELY:n tekemät sopimukset urakoitsijoiden kanssa pitää saada julkisiksi. Mistä maksetaan, millä perusteella ja minkä verran.
Mitäpä se lisäraha auttaa, jos aurauskalusto ei kuitenkaan liiku.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suora lahjoitus urakoitsijalle, tulee lisää katetta urakkaan. Toiminnassa ei tapahdu mitään. Ei ymmärrä miten voi olla suuri ero Sotkamon ja Valtimon rajalla, kuin veitsellä leikaten polanne poistuu kun Karjalaa kohti ajelee😕

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko tiestönhoito valtion tehtäväksi niin kun se joskus oli.Muuten ei asia korjaannu.Rahat häipyy korruptioon.Ja tiet on paskana.Nyt kun autokanta on uusittu, niin se hajoaa saman tien.Pian on korjaamoilla tungosta kun uusitaan iskareita ja ohjusniveliä ,ja muita auton laitteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

URAKOITSIJAT PITÄISI VELVOITTAA PITÄMÄÄN TIE SOPIMUKSENMUKAISESSA KUNNOSSA. RAHAA ON TARPEEKSI MUTTA ESIMERKIKSI ISO DEE EI PYSTY PITÄMÄÄN SIIKAJOENTIETÄ MUUTA KUIN HUONOSSA KUNNOSSA JA KAPEANA. EI OLE KALUSTOA EIKÄ ALIURAKOITSIJAA JOKA PYSTYISI LAITAPOLANTEEN POISTAMAAN. JOS SATAA VIISI KERTAA KOLME SENTTIÄ LUNTA SEN VOI VAAN POLKEA JA SITTEN IHMETELLÄÄN JA KÄYDÄÄN SINNE TÄNNE RAAPIMASSA ALUSTERÄLLÄ NAARMUJA. NÄIN KUNNOSSAPITO ON TEHTY. LAADULLA EI MITÄÄN VÄLIÄ. KUN ONNETTOMUUS TAPAHTUU HIEKKAA TULEE HETI NÄÖN VUOKSI.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaksi miljoonaa otettiin kesän päällystetöistä pois,joten, ei lisännyt kunnostusta koko vuodelle. Tyypillinen hämäys näiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänä talvena oli kyllä toivomisen varaa myös Pohjantien (vt 4) kunnossapidossa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylikiimingin tielle tarttis tehä jottai ,urat koko talven aivan mahtavat Kuusamontiestä lähtien .Samoin Kiimingin /Koitelin tie.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei osteta! LIsämääräraha menee siihne, että teiden talvikunnossapito ulkoistetaan Intiaan. Siellä on vähemmän lunta ja ei tarvita tiekarhuja ollenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saadaankohan lisärahoituksesta avustusta Pudasjärven Siuruantien urakoitsijalle sellaisen kuorma-auton alusterän
hankkimiseksi joka pysyisi maassa koko ajan eikä tekisi sitä pyykkilauta/nimismiehen kihara pintaa talvesta toiseen..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisärahalla ei tee mitään ellei teiden kunnossapidon tasoa valvo kukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Oletko käynyt missään Afrikan maassa? Minä olen 26:ssa. Afrikassa taitaa olla nykyään 55? valtiota niin suosittelen ystä... Lue lisää...
Sad but true...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image