Oulu

Technopolis myy Oulun Medipoliksen ruot­sa­lais­yh­tiöl­le – "Kaupan myötä voimme keskittyä paremmin vah­vuuk­siim­me"

Oulu 2.12.2019 9:00
Heikki Uusitalo

Technopolis on allekirjoittanut sopimuksen Tampereen Mediapoliksen ja Oulun Medipoliksen kampusten myynnistä. Ostajana on ruotsalainen pörssiyhtiö Hemfosa Fastigheter, joka on erikoistunut vuokraamaan tiloja julkiselle sektorille.

Luovutettavien kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 42 000 neliömetriä. Oulussa kauppaan sisältyy myös käyttämätöntä rakennusoikeutta noin 9 600 neliömetriä.

Kauppahintaa ei kerrottu julkisuuteen.

Tampereen Mediapoliksen (33 000 m²) ja Oulun Medipoliksen (9 000 m²) kampukset erottaa muista Technopoliksen kampuksista niiden asiakasrakenne. Tampereen Mediapolis-kampuksen suurin asiakas on Yleisradio ja Oulun Medipoliksen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

– Mediapolis ja Medipolis ovat hyvin hoidettuja ja erittäin suosittuja kampuksia, joiden vuokrausaste on ollut korkea jo pitkään. Monikäyttäjäympäristöt ja palvelut ovat kuitenkin keskeinen osa Technopoliksen konseptia, mikä näkyy vahvasti kaikilla muilla kampuksillamme. Kaupan myötä voimme keskittyä paremmin vahvuuksiimme, kertoo Technopoliksen väliaikainen toimitusjohtaja Sami Laine.

MAINOS

Kommentoi

"Technopolis voi keskittyä paremmin vahvuuksiinsa myymällä Mediapoliksen" eli Mediapolis on ollut tuon mukaan Technopoliksen heikkouksia, josta piti päästä eroon. Jatkuvasti suomalaisia yrityksiä myydään ulkomaille, kuten Ramirent, PKC, Rautaruukki, DNA, Hoivatilat vain esimerkkinä pitkässä myytyjen yritysten massassa. Heti, kun on mahdollista myydä pikkuisella preemiolla, myydään yritykset ikäänkuin halu edelleen kehittämiselle olisi loppunut. Suuret ulkomaiset yritykset saavat napsia suomalaisia hyvin kehittyviä yrityksiä kuin seisovasta pöydästä. Suomalaisten osakkeenomistajien innostus laantuu ostella kotimaisia yhtiöitä, jotka pienen voiton mahdollistuttua myydään ulkomaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ohhoh olikin sama yritys joka rakentaa kaupungille vuokratiloja paloasemista.. mitenhän vuokrien käy? repiiköhän markkinavuokraa vai onko korotus aikeet jo alussa? 

TEKNOPOLIKSEN TYÖMAALLA JOSSA RUOTSALAIS OMISTEINEN RAK.LIIKE URAKOI ON JO NYT VESIVAHINKO TAPAHTANUT VAIKKA PITI OLLA KUIVAKETJU10 HALLUSSA. VANHAN JA UUDEN SEINÄT KASTUNEET KAUTTAALTAAN. ETTÄ SELLAISTA RAKENNUSTA!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas siirtyy omaisuusmassaa ulkomaiseen omistukseen, josta hyötyvät viimekädessä sijoitusyhtiöiden osakkaat, joiden varallisuus kasvaa osaksi Suomen veronmaksajien kustannuksella. Antaa mennä kun on alamäki vaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

'' Pörssiyhtiö ..., joka on erikoistunut vuokraamaan tiloja julkiselle sektorille. ''

Tottakai - juuri siksi meiltä pakolla kerätään veroja että voimme lahjoittaa niitä vaikka Ruotsiin pörssiyhtiön omistajille.
Mitäpä niilläkään rahoilla kotona Suomessa tehtäisiin meillä kun on muutenkin liikaa rahaa - terveydenhuoltoonkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saadaanko leveämmät hartiat ? Suomelle ei löydetä pian riittävän isoa takkia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kun ovat kiinnostuneita. Meillä tehdään sentään jotain oikein, kun löytyy ostettavia kohteita ja ovat valmiita laittamaan rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittavat rahaa tänne, koska saavat täältä hyvät voitot ja täällä köyhdytään entisestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja taas luovutetaan vuokratilojen hallinta ulkopuoliselle. Eikö mitään olla opittu keskustan vuokratilojen hallinnan puutteesta. Ja samalla menetetään vuokratulot näiden osalta. Ja tilojen vuokrat tulevat varmasti myös nousemaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis monikansallinen kiinteistöyhtiö myy kaksi kiinteistökokonaisuutta toiselle monikansalliselle pörssiyhtiölle, niin oululaiset menettää vuokratulot?
Nyt logiikkasi taitaa pettää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

105
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
70
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
61
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
20
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

328 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image