Oulu

Täyttä elämää Kaketsulla - vanhat kuvat kertovat lä­hiö­tun­nel­mis­ta

Vuonna 2000 Kaukovainion seurakuntatalo oli remontissa. Väliaikainen kirkkotila tuli entisen Lassin pubin tiloihin.
Oulu 16.9.2014 15:32
Kaleva

Oulun Kaukovainio eli Kaketsu herättää tunteita. Vanhojen kuvien mukana pääsee Kaukovainion elämään mukaan vuosikymmeniä sitten.

Kaukovainio on rakennettu 1960-luvulla valmistuneen asemakaavan mukaan. Kaukovainiolla oli muun muassa oma poliisikonttori 80-luvulla.

Koko Kaukovainion keskustan alue on nyt menossa uuteen uskoon. Tiistaina kokoontuva Oulun yhdyskuntalautakunta päättää, asettaako se Kaukovainion keskuksen asemakaavan muutosta koskevan luonnoksen nähtäville.

Katso kuvia Kaukovainiolta menneinä vuosina.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olen lapsuuteni Kaketsulla asunut ja oli mukava paikka. Meilläpäin ei ollut mitään levottomuuksia eikä ongelmia. Muistan yhteisöllisyyden, joka siellä vallitsi. Oli paljon lapsia ja heidän vanhempiaan, leikkitoverin löysi helposti, kun pihalla oli lähes aina joku. Jos joskus sitten ei ollutkaan niin oli helppo mennä soittamaan kavereiden ovikelloja, koska kaikki asuivat lähellä. Levotonta oli välillä tietyn tien tietyissä taloissa, tuntuu että koko Kaukovainio leimataan muutaman talon perusteella. Varmasti on muissakin kaupunginosissa ollut paikoitellen levotonta. Alueena Kaketsu oli siinäkin mielessä hyvä, että kaikki palvelut olivat lähellä. Vaikka joskus pienistä välimatkoista oli haittaakin...meidän opettaja saattoi laittaa hakemaan kotiin unohtuneen kirjan, koska sen pystyi hakemaan kohtuunopeasti. Opettaja määräsi hakemiseen käytettävän ajan sen mukaan miten kaukana koulusta asui. Muistan itsekin pari kertaa juosseeni kilpaa open kellon kanssa ja ehdin kuin ehdinkin takaisin annetussa ajassa. Minun kouluaikana ala-asteeseen kuului viipale-rakennus, joka myöhemmin purettiin huonon kuntonsa vuoksi. Muistan juosseeni monella liikuntatunnilla yhdessä kuvassakin näkyvässä koulun metsikössä, siellä oli ihan hyvä juosta. Ostokissa olleelta grillikioskilta haettiin 5-20 pennin irtokarkkeja sellaiseen paperitötteröön, myöhemmin ne taisivat muuttua tavallisiksi pikkupusseiksi. Ostokissa oli myös vuosittain joulunavajaiset, oli joulupukki ja -muori, rekiajelua sekä ilotulitus. Maakotkantiellä sijaitsevalla kentällä oli joskus talvisin rusettiluistelua, oli se jännää etsiä omaa paria toisten joukosta! Muistelen monesti lapsuuttani Kaketsulla lämmöllä, oli se vaan mukava paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen epäileväinen milloin oikeasti aletaan vanhaa purkamaan ja uutta rakentamaan. Uutta kaukovainiosta on vatvottu niin pitkään, että usko meinaa mennä uusrakentamiseen.
Kunpa joku voisi kertoa päivämäärän milloin purkukalusto tulee ( oikeesti ).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menneestä voi oppia ja sen varaan voi rakentaa tulevaisuuden, sitä kutsutaan evoluutioksi. Aikana, jolloin Kaketua pidettiin Oulun slummina ja levottomuuden pesänä, se samaan aikaan oli monelle Kaketsulaiselle (minä mukaan lukien) yhteisöllinen ja luonnonläheinen paikka kasvaa. Oheisen sarjan kuvista paistaa tuo yhteisöllisyys etenkin sellaisena kuin se oli lasten silmissä. Kävin Kaukovainion ala-astetta ja olen koulun pihalla kahdessa sarjan kuvista. Tämä oli mieluisa aikamatka, kiitos

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno kommentti Anonilta!

Olin myös 80-90 luvulla Kaukovainion ala-asteella ja silloin Kaukovainio tuntui mitä parhaimmalta paikalta olla lapsi kaikkine aktiviteetteineen ja harrastemahdollisuuksineen.

Paljon hyviä muistoja tuli mieleen noista kuvista...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me olimme kanahaukantie 2 ensimmäisiä asukkaita upouudessa talossa 60-luvun lopulla. Kaikki oli uutta ja samalla keskeneräistä. "Ostokki" oli kaiken keskus ja toivottavasti se säilytetään peruskorjattuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua ja Posio lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

TUVAN TIETÄVÄMMÄT

No minäpä komnentoin olevani samaa mieltä. Kielioppiin tai henkilöön käyvä arvostelu kertoo, että puheena olevaa aihetta... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image