Oulu

Täydellinen kuunpimennys näkyy Oulun taivaalla aamulla – lähetä kuva "su­per­ve­ri­susi­kuus­ta"

Näyttävin vaihe eli täydellinen pimennys kestää tunnin ja kaksi minuuttia. KUVA: Uusi Rovaniemi
Oulu 21.1.2019 6:31 | Päivitetty 21.1.2019 7:30
Heidi Peltonen

Oulun taivaalla voi aamulla nähdä täydellisen kuunpimennyksen, josta puhutaan maailmalla Ursan mukaan "superverisusikuuna".

Pimennyksen osittainen vaihe on alkanut jo ennen kello kuutta ja kokonaisuudessaan pimennys kestää yli viisi tuntia. Näyttävin vaihe eli täydellinen pimennys kestää tunnin ja kaksi minuuttia. 

Pimennyksen täydellinen vaihe alkaa kello 6.41 ja syvin hetki on kello 7.12 Täysin pimentyneenä kuu näyttää ruskeanpunertavalta. 

Täydellinen pimennys päättyy kello 7.43 kun kuu lipuu jälleen maan puolivarjoon ja lopulta sieltä pois. Kokonaan pimennys on ohi hieman ennen aamukymmentä, kello 9.48. 

Otitko kuvan kuunpimennyksestä? Lähetä kuva viestinä numeroon 13222 tai verkkolomakkeen kautta. Koostamme kuvista kuvagallerian. 

Katso lukijoiden kuvia kuunpimennyksestä

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tuoko oli paras otos, mitä ko. ilmiöstä on saatu? Luulis ihmisillä olevan vähän parempiakin tallennusvälineitä kuin kännykkä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Kalevakin sortuu amerikkalaisten superlatiiveihin kuunpimennyksen otsikoinnissa? Olisiko tarpeen käyttää tätä kotimaista ja sen ilmaisuja? Ihan tavallinen kuunpimennys, joka ei tosin joka vuosi Suomessa näy, mutta maailmalla joka vuosi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ohessa kuun laskuaika 10.00 ↑ (324°) NW , ja kuun nousuaika 15.34 ↑ (38°) NE, sekä suunnat missä kuu silloin on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin näkyi töihin pyöräillessä, mutta ei tuo nyt(kään) kovin kummoiselta näyttänyt, vähän punertava. Ei mielestäni kaiken tuon vouhkaamisen arvoinen näkymä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

samaa mieltä,paljon komeampi ilma oli kolmen aikaan ja vielä viideltä,kirkas kuunloiste valaisi maiseman.Seitsemän maissa oli pimeää eikä kuusta näkynyt kuin harmaa,vain vähän oranssiin vivahtava varjo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajan lopun merkkejä, aivan niin kuin Jeesus meille kertoo, "Taivaalla on merkkejä", "kuu ei anna valoaan" ...... Jeesus Kristus kertoi meille, että hän tulee takaisin ja Kristuksen paluu on tämän maailman loppu. Ihmiset ovat niin kuin jumalattoman nooan aikaisen maailman aikaan, he joivat, söivät, naivat, naitattivat ...... kunnes tulva tuli koko maailmaan ja vei heidät kaikki. Jumala säästi vain Nooan ja hänen perheensä jotka olivat säilyneet puhtaina.

Raamattu kertoo hyvin selvästi, että tämä nykyinen jumalaton maailma on jo lukittu tulen tuomioon. Jeesus Kristus palaa pian takaisin ja ajan lopussa ei enää hyödytä "Taloja rakennella" tähän maailmaan. Kristuksen paluu on Hänen omiensa pelastuksen ja vapautuksen päivä, mutta se on samalla myös jumalattomain ihmisten kadotuksen ja tuomion päivä. Tämän maailman loppu on lähellä;

”Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta”, ” ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen.”, ”Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.”, ”Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä”, ”Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen ”, ”Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.” - 2. Pietarin kirje 3: 5,6,7,8,9,10 - Raamattu 1933/1938

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Astroteologia" on vakava asia ja on johtanut ihmisiä harhaan jo vuosituhansia. Todellinen salaliitto ihmiskunnan hyväuskoisten hallitsemiseksi. Astroteologia on kaikkien uskontojen "äiti", ja eräät uskonnot ovat taitavasti hyödyntäneet sitä muita paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, ihan selvät maailmanlopun merkit, kuten niin monta sataa kertaa tässä aikaisemmin - voisi sanoa AD 1 lähtien. Mitä kuunpimennyksiin tai muihin ns. taivaan merkkeihin tulee, niin jos luit esim. tuota juttua - tai lukisit vaikkapa (Raamantun lisäksi) joko URSAn tai HY:n Almanakkaa - niin tietäisit, että kuunpimennys on keskimäärin useamman kerran vuodessa. Täydellisiäkin on lähes joka vuosi, tätä edellinen Suomessakin näkynyt oli viime vuonna. Eli tiehäänpä niitä maailmanloppuja on tiedossa, jos näihin merkkeihin on luottaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

koskaan ei sanota millä taivaalla se näkyy:länsi vai itä, vai pohjoinen tahi etelä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaat, ettei kuuta löydä taivaalta, jos ei tiedä, mistä ilmansuunnasta etsiä...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa mennä optikolle, jos ei täyttä kuuta löydä kirkkaalta taivaalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yks mies meni lääkäriin, kun ei omasta mielestään nähny ennää ettäälle. Lääkäri aukasi sälekaihtimet ja kysy: "No mikäs se tuolla näkkyy?" Mies siihen, että :"No aurinkohan se on." Ja lääkäri: "Tuonne on 150 miljoonaa kilometriä. Eiköhän sovita, että se riittää kaukonäkköön aivan varmasti, ei kannata tulla terveyskeskukseen jonoja kasvattaan ihan turhan takia jatkossa..." Ette tuota... Kuu on tosiaan vielä helpompi löytää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image