Oulu

Tavarajuna törmäsi rajusti mal­mi­vau­nui­hin Oulun ratapihalla – "Ta­va­ra­lii­ken­teel­le isot ongelmat pitkäksi aikaa"

Kemistä tullut juna törmäsi ratapihalla tyhjillään seisseisiin malmivaunuihin. KUVA: Santeri Rahkamaa / Lukijan kuva
Oulu 13.8.2016 17:23 | Päivitetty 13.8.2016 21:21
Silja Aitoaho

Kemistä tullut tavarajuna törmäsi rajusti ratapihalla tyhjillään seisseisiin venäläisiin malmivaunuihin Oulun Nokelan ratapiha-alueella hieman ennen viittä lauantaina iltapäivällä.

Törmäyksen seurauksena ilman lastia liikkeellä olleen junan veturi sekä kolme ratapihalla siirtoa odottaneista malmivaunuista suistuivat raiteilta. Lisäksi kaksi malmivaunuista sinkoutui viereisellä raiteella olleen puutavarajunan päälle.

Ilman lastia liikkeellä olleen junan kuljettaja loukkaantui lievästi, ja hänet kuljetettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan jatkotutkimuksiin. Onnettomuudessa ei ollut osallisena muita henkilöitä.

Liikenne on turmapaikalla tällä hetkellä poikki. Alueella on myös katkennut sähkölinjoja, ja rataverkossa on jännitekatko.

– Törmäyksessä on ollut valtavat energiat, Oulu–Koillismaan pelastuslaitoksen palomestari Kimmo Virkkala kertoo.

Alueen raivaustöitä Virkkala luonnehtii isoksi operaatioksi massiivisen kaluston vuoksi.

Ei vaikutusta henkilöliikenteeseen

Onnettomuus ei vaikuta henkilöliikenteeseen, joka toimii normaalisti.

Tavaraliikenteelle onnettomuudesta koituu sen sijaan merkittävää haittaa jopa useiden päivien ajaksi, sanoo Liikenneviraston rataliikennekeskuksen liikennepäällikkö Jari Lindström.

Kemin suunnasta tullut tyhjillään ollut juna oli matkalla Kontiomäelle. Onnettomuuden syystä ei ole vielä tietoa.

– Onnettomuustutkintakeskuksen väki tutkii parhaillaan asiaa, Lindström kertoo.

Hän luonnehtii onnettomuutta hyvin poikkeukselliseksi.

– Tavaraliikenteelle tästä tulee isot ongelmat pitkäksi aikaa. On hirveän poikkeuksellista, että junat törmäävät tällä tavalla.

Liikennevirasto pääsee aloittamaan onnettomuuden raivaustyöt yhdessä VR:n kanssa sen jälkeen, kun Onnettomuustutkintakeskus on saanut omat selvityksensä tehtyä, kertoo Liikenneviraston kunnossapidon aluepäällikkö Teemu Poussu.

– Ensin on raivattava kalusto pois, jonka jälkeen päästään aloittamaan korjaustyöt. Törmäys vaurioitti sähköradan rakenteita ja myös junarataa.

Etu-Lyötyssä asuva Kalle Pernu kertoo, että oli lauantai-iltapäivällä kotonaan katsomassa televisiota, kun varttia vaille viisi ratapihan suunnasta kuului valtava rymähdys.

– Se oli kuin ukkonen olisi iskenyt. Kun katsoin ulos ikkunasta, näkymä ratapihalla oli melko tyly. Junan vaunuja oli kimpoutunut törmäyksen seurauksena tukkijunan päälle.

Juttua korjattu kello 20.52: Kemistä tullut juna ei kuljettanut puutavaraa, vaan oli liikkeellä ilman lastia.

Kaksi tavarajunaa törmäsi Oulun ratapiha-alueella Etu-Lyötyn kohdalla. KUVA: Kalle Pernu / Lukijan kuva
Etu-lyötty Oulu. Juna raiteilta KUVA: Samiv / Lukijan kuva
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (161)

Oulussa kolajaa, Hesassa kolajaa.
Pääjohtaja saa melkein miljoona euroa vuodessa palkkaa.
Remmi löysällä ja raiteet solmussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavarajunien järjestelypihat ja miehistönvaihtopaikat ovat jääneet monessa paikassa kaupunkiasutuksen keskelle. Hämeenlinnassakin on suunnitteilla suuren asuntoalueen ja jopa uuden sairaalan rakentaminen ratapihaan kiinni. Asemakaavojen valmisteluissa laiminlyödään turvallisuus- ja terveysnäkökohdat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tainnut olla raju törmäys kun ei päässyt juttu edes pääuutislähetyksiin. Asiahan olisi ollut ihan eri jos tuo olisi tapahtunut kehäkolmosen sisäpuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuulikaappi asiantuntijat ovat sitten siirtyneet tänne ja yhtä naurettavaa on lukea heidän kommentteja!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt he tuulikaappi asiantuntijat on VR asiantuntijoita yhtä korkeatasoista on keskustelut!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monesti miettinyt tuon tavarajunien ratapihaa että eikös nyt sitä voisi siirtää vaikka 10 etelämmäksi sillä purkutyötä ei siinä kuitenkaan tehdä... vaan kiskojen vaihtoalue/säilytys piha tuo näyttää olevan.. lisäksi tämä ratapiha alue olisi melko tuottavaa maa-aluetta gryndereille?!. tottakai juna-asema säilyisi omassa paikassa, rakennushan on pyhäkirkko/vaelluskohde kaikille yli 40 vuotiaille. Tosin sen Oulussa voisi rakentaa uudenkin juna-aseman... tälläisistä muutostöistä saisi alue uutta rahaa virtaamaan monessa muodossa.. vai pitääkö tässäkin hankkeessa odottaa ARINA heräämistä jotta saadaan hankkeesta mielekäs...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin Arina alkaa Helsingin VR:än korvaajaksi, vaikka Oulussa paljon hyvää tekeekin. Helsingissä rakennetaan asemia, pisara, metro, kehä, länsi jne. radoille, niin VR jättää Oulun aseman tekemättä, koska pääkaupunkiseudun miljardi menot on tärkeimmät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mielikuvituksesta - ei mistään muusta! - Ihmiset ajattelevat nykyään kaiken mahdollisimman negatiivisen kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi veljet ratapihalla kloori ja muita kemikaaleja vaunuja"ken idea ollut antaa lupa vaarallisille aineille"hölmöläisten homaa rakentaa kivisydän tämmöinen myrkky pesäke jätetty keskelle kaupunkia ensinä pitäisi turvallisuus taata asuinympäristö Nuottasaaren alueella kumipyörien päällä kuljetetaan supermyrkkyjä Oulussa viranomaiset katsovat läpisormien touhua ilmeisesti keskitykset purreet vallanpitäjien taskuihin:)Suomessa virkamieskoneisto lahjottu lainoppima myöten hyväveliverkisto toimii jokaisessa kunnanelimissä"hyvä esimerkki Aritzona; Storaenso ja Kemira pukkaa myrkkyjä ilmaan vuositasolla tonnettain"supermyrkkyjä"Oulun asukkaata sairastuvat erinlaisiin syöpiin viivellä on aikoihin eletty""" puhutaan lopaalitaloudesta kaikki verotulot käytetään virkamieskoneiston pyörittämiseen ympäristöriskeista Ei parannuksia Ouluun"""

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Harvoin sattuminen" on selittelyä. Vastuunottajan kuuluisi sanoa: "Tätä ei olisi pitänyt sattua."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep asutus ajautunut liian lähelle ratapihaa, entäpä jos ja kun siellä osallisena kaasu-, kemikaali- tai polttoaunevaunut? Tuolla energiamäärällä olis löyttyläisillä piilopaikasta uupelo...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luuletko että kaasut leviävät vain sadan metrin päähän. Kyllä silloin evakuoitaisiin heinäpää ja karjasilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä jos ois ollut kyseessä rikkihappo- tai muu myrkkykuljetus? Etu-Lyötty on hengenvaarallisen lähellä tätä kaikkea! Oulussa ei opita, kuin vasta jälkiviisaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

alegro oli myös osunu tännään puuhun ja siellä kans samat isot ratavauriot miksei väistäny.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sattuuhan sitä.
Ai jaa, venäläisiä malmivaunuja. Tekisipä mieli sanoa, että ehkä joku vihreä mies väänsi ratavaihteet väärään asentoon, mutta enpä kuitenkaan sano.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (161)

Uutisvirta

22.10.
Ratavaurio sotkee liikennettä pääradalla: Pohjoiseen matkalla olevat yöjunat odottavat Tampereella, Oulu-Tampere -junan matkustajat saivat taksikyydin
22.10.
Venäjän ulkoministeri Lavrov: Venäjä ja Turkki alkavat partioida yhdessä Syyrian pohjoisosissa
22.10.
Viime kauden vastustajan valmentajaa harmittaa: "Pukkia tarjottiin mestaruussarjan kaikille seuroille"
22.10.
Parlamentin alahuone hyväksyi Johnsonin ehdottaman brexit-lain, mutta kumosi esityksen lain tiukasta aikataulusta
22.10.
Pekka Rautio löysi uuden intohimon politiikasta – vaalityön tekeminen oli raahelaislähtöiselle kitaristille yhteiskuntaopin jatkokurssi
22.10.
Autotalli kärsi vahinkoja tulipalossa Haapajärvellä, tuli tarttui läheiseen päärakennukseen – palo uhkasi myös naapuritaloa
22.10.
Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä: Lapissa tulee lunta tai räntää, tienpinnat voivat jäätyä Pohjois-Pohjanmaalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

129 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Mutta nämä aloitukset satuttaa aina eniten kateellisia. Vastauksista näkee ketä. Lue lisää...
Niin tai näin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image