Oulu

Tampereen ja Oulun välille tulee 12 uutta viikoittaista junavuoroa – iltayhteydet etelän suuntaan paranevat

Syyskuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yli miljoona matkaa. Eniten matkustus kasvoi Helsingin ja Oulun välillä. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 8.10.2018 12:51
Kaleva

 

VR kertoo, että joulukuussa kaukoliikenteeseen tulee 46 uutta junavuoroa.

Tampereen ja Oulun välillä aloittaa 9. joulukuuta alkaen 12 uutta viikottaista vuoroa. Niiden myötä iltayhteydet Oulusta Tampereelle paranevat. Tampereelta taas pääsee Oulun suuntaan jatkossa jo kello 7.01.

Tampereen ja Kouvolan välillä aloitetaan viime vuonna valmistuneen Riihimäen kolmioraiteen kautta liikennöinti myös matkustajajunilla. Liikennöintiä kokeillaan kahdella lauantaivuorolla, jotka palvelevat pääteasemien lisäksi myös Lahtea ja Hämeenlinnaa. 

Tampereen ja Jyväskylän välille tulee 10 uutta viikottaista vuoroa, jotka ajetaan suorina Helsingistä ja Helsinkiin. Samalla vaihtoyhteydet Jyväskylästä Oulun suuntaan ja Turusta Jyväskylän suuntaan paranevat. 

Liikennevirasto uusii Riihimäen ja Tampereen välille uusia turvalaitteita, minkä vuoksi junaliikenteeseen on luvassa merkittäviä poikkeuksia viitenä lauantaina 10.11.–8.12.2018.

Poikkeuslauantaisin vain muutamat junavuorot kulkevat Helsingin ja Tampereen välillä. Yöjunat kulkevat poikkeusaikataulussa.

Tilalle VR kertoo tuovansa huomattavan määrän bussivuoroja.

Syyskuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yli miljoona matkaa. Eniten matkustus kasvoi Helsingin ja Oulun (+15 prosenttia), Helsingin ja Kuopion (+11 prosenttia) sekä Helsingin ja Joensuun (+8 prosenttia) välillä.

Yhteensä tänä vuonna kotimaan kaukoliikenteen junissa on matkustettu kuusia prosenttia viime vuotta enemmän.

MAINOS

Kommentoi

Kyllä toinen raide kannattaa rakentaa ja tällä kertaa kaupunkien kautta eli Kokkola-Raahe-Oulu. Matkakin lyhenisi eikä tarvitsisi turhaan käydä kauppaloissa, jotka leikkivät kaupunkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjanmaan maakuntien on turha puolustaa kaksoisraidetta Ouluun, jos juna ei pysähdy välillä. Päinvastoin, silloin yhteydet heikkenevät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysyntä kasvoi heti, kun saatiin jatkoyhteys Tikkurilasta Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä pitäisi selkeämin erotella nopeat (pitkänmatkan) ja hitaammat junat.
Nopeimmat junat voisi olla esim Hki-(Tre)-Oulu-Rovaniemi ja Hki-Kuopio-Kajaani. Ajatus siis että vasta Oulun/Kuopion jälkeen pysähdellään pienemmillekin asemille. (tai vaihdetaan alla oleviin hitaampiin juniin)
Lisäksi voi olla hitaampiakin junia jotka pysähtelee kaikilla asemilla ja "medium" junia jotka pysähtelee keskikokoisillekin asemille. Noiden hitaampien junien ei ole edes pakko ajaa Suomen päästä päähän koska se väli onnistuu noilla nopeillakin junilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image