Oulu

"Tämähän on tuttua Nokiassa, että johtoa vaihdetaan" – Toi­mi­tus­joh­ta­jan vaihdos herättää huolta ja ymmärrystä Nokian Oulun toimipaikassa

Pekka Lundmark ottaa Nokian toimitusjohtajan tehtävän vastuulleen syksyllä. KUVA: PEKKA SIPOLA / EPA
Oulu 2.3.2020 13:55
Heikki Uusitalo

Nokia ilmoitti maanantaina, että se vaihtaa toimitusjohtajaa. Rajeev Suri väistyy ja tilalle tulee Pekka Lundmark, joka on tällä hetkellä Fortumin toimitusjohtaja.

Nokian Oulun toimipaikassa vaihdos herättää sekä huolta että ymmärrystä.

– Huolta se aiheuttaa, mutta jotain pitää yrityksen johdossakin tehdä, jos näyttää siltä, etteivät hommat etene. Tämähän on tuttua Nokiassa, että vaihdetaan johtoa ja etsitään sieltä ratkaisuja, ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilö Risto Lehtilahti sanoo.

Nokian isona haaasteena on 5G. Syksyllä Nokia ilmoitti ongelmistaan oman 5G-tekniikkansa kehittämisessä. Jo tuolloin alkoivat spekulaatiot toimitusjohtajan asemasta.

Nokian ympärillä on viime päivinä spekuloitu myös mahdollisilla myynneillä. Jonkin osa-alueen myynnin lisäksi on huhuttu jopa mahdollisista yritysfuusioista. Lehtilahti aprikoi, onko Nokialla mahdollisuutta nykytilanteessa luopua mistään bisneksen osa-alueesta.

Vaikka uusi toimitusjohtaja Lundmark tulee energia-alalta, hän ei tule itselleen täysin vieraaseen yhtiöön.

– Entinen nokialainen hänkin on. Miten on kasvanut korkoa matkan aikana?

Lehtilahti arvioi, että toimitusjohtajan vaihdosta ja siihen liittyviä asioita käydään yhtiössä läpi tarkemmin syksyä kohti mentäessä.

Nykyinen toimitusjohtaja Suri jatkaa tehtävässään, kunnes Lundmark astuu ruoriin syyskuun alussa. Suri jatkaa tämän jälkeen vielä muutaman kuukauden Nokian hallituksen neuvonantajana.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

Minä taas kuulin että Nokia alottaa kummisaapaiden valmistuksen Oulussa ja mahdollisesti myös WC paperia pienissä määrin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä nää höpötät? Kumisaappaitahan tuolla Ruskon tehtaalla on tuotettu koko ajan. Nuo 5G-härpäkkeet on vain pieni, seksikäs osa tuotannosta.. WC-paperin osalta tuolla on vain tuotekehitystä, intialaiset hoitaa tuotannon..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei ole tuotekehitystä, mitä testaat?

Onko Nokia tipahtanut ulos 5G-maailmasta? Kumpi laahaa, ohjelmisto, vai tekniikka? Olisi mukava tietää. Kurssi ainakin on tosi alhaalla. Ihmettelen vain, että kun Siilasvuo kirjoitti kirjan huonosta hallituksen ja yrityksen johtamisesta, niin miten nyt. Siilasvuo on ollut itse hallituksen pj.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin tulee ericsson-nokia ja jonkin ajan kuluttua pelkkä ericsson, onko tuttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä varmasti Puolangan Pessimistitkin on kateellisia suveereineille Oululaisille. Pessimismin MM kuuluu meille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika harvassa on perustelut sille miksi Oulun Nokialla menisi jatkossa hyvin, en huomannut yhtään. Sen sijaan näitä "historiallinen menestys takaa ihanan tulevaisuuden" perusteluja löytyy kyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän ongelmia Fortumissa kun siirtyy Nokiaan. Fortum on osaltaan mukana kaasuputkessa joka on nyt pysähdyksissä ja mitenhän Venäjä suhtautuu ulkomaiseen omistukseen sähköntuotannossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokian loppu Oulussa on nyt alkanut. Kun uusi toimari alkaa siihen mitä varten on valittu, siivouksesta ja sen jälkeisestä fuusiosta selviävät vain voitolliset yksiköt. Niistä vielä harvempi on Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistaakseni nimimerkkisi on ennustanut tuota Nokia-Oulun loppua jo ainakin kymmemen vuotta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne näköjään opi, kuuleeko ne että johtoa vaihtamalla asiat paranee ??? 😂😂😂 Eikös se jokakerta ole maksanut turhia Miljoonia???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi parissa firmassa tulla ajolähtö johtajien epäonnistuneiden kauppojen seurauksena. Kalliiksi käy veronmaksajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten nyt suu pannaan oulun päättäjät. Olen sanonut useaan otteeseen että oulusta Nokia lähtee. Ei tätä maalaiskaupunkia elätä yliopisto ja sairaala. Lisää baanaa vain tekemää eihän täällä oo kohta autoja kun ei oo työpaikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka tämä ehkä olikin provokommentti, niin ei pitäisi kenenkään väheksyä alueen suurinta yksityistä työnantajaa. Se tuo hyvinvointia ihan jokaiseen oululaiseen kotiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kyllä ei ole ihme että täältä yritykset lähtee, kun tuota nykyhallituksen vihervasemmistolais-suhmurointia seurailee. Koko maa on kohta konkurssissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
40
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
20
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
12
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
8
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Suomen oltava oikeusvaltio koronakriisissäkin – koronatartuntojen kasvun kanssa kilpailee voitokkaasti vain jälkiviisaus Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tornitalot ja korona

Hissit on tosiaan melkoisia viruspesiä. Kun joku sairas tai piilosairas aivastaa hississä, jää sinne leijumaan viruksia ... Lue lisää...
Ätshii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image