Oulu

Taksikuskia psy­ko­paat­ti­nar­sis­tiin verranneelle sakot

Oulu 14.6.2018 18:08 | Päivitetty 14.6.2018 18:09
Kaleva

Oulun käräjäoikeus on antanut sakkotuomion naiselle, joka loukkasi taksinkuljettajan kunniaa syksyllä 2015 ja 2016 Oulussa.

Vuonna 1955 syntynyt nainen lähetti Pohjois-Pohjanmaan ely-keskukselle kirjelmän, jossa hän väitti erään taksinkuljettajan kohdelleen naisasiakkaita asiattomasti. Hän väitti muun muassa, että tämä olisi mahdollisesti syyllistynyt seksuaaliseen häirintään. Lisäksi hän vertasi kuskin käyttäytymistä psykopaattinarsistin käyttäytymiseen.

Myöhemmin nainen kertoi poliisille toimittamassaan kirjelmässä näkemyksiään taksikuskin naistaipumuksista. Hän väitti myös, että tämä olisi esittänyt useita tappouhkauksia.

Taksinkuljettajan mukaan naisen väitteet olivat täysin perättömiä. Kirjoitusten vuoksi ely-keskus perui hänen taksilupansa. Hallinto-oikeus palautti sen takaisin.

Oulun käräjäoikeus katsoo, että nainen syyllistyi kunnianloukkaukseen. Sen mukaan hänen esittämänsä tiedot olivat valheellisia ja loukkaavia ja niillä halvennettiin kuljettajaa.

– Hänen suoranaisena tarkoituksena on ollut vain loukata asianomistajaa ja saada aikaa päätös, jolla hän menettäisi taksilupansa, oikeus katsoo.

Se langetti naiselle 15 päiväsakkoa eli 585 euron sakot kunnianloukkauksesta. Oikeus määräsi naisen maksamaan taksikuskille 1200 euron korvauksen loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä, minkä lisäksi hän joutuu maksamaan tämän oikeuskuluja lähes 5200 eurolla.

MAINOS

Kommentoi

Ei voi muuta sanoa että kaikenlaiset sekopäät sitä saakin olla vapaana. No saapa nähä heinäkuussa kun homma vapautuu niin veikkaan että tulee tapahtuun. Kyllä oikea taksi on se luotettavin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähän haiskahtaa koko juttu. Päätökset on tehty ilmiselvästi hatarin perustein. Voin kuvitella narsistisen taksikuskin, mutta en naisasiakasta, joka nostaisi tyhjästä tällaisen älämölön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan esim. taksikuskia ja psykopaattia verrata keskenään ja todeta, että eivät ole lainkaan samankaltaisia. Jonkun rinnastaminen psykopaattiin on sitten toinen juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aajatelkaapa miten nimitellään naisihmisiä ja miehiä ja monesti sen takia kun halutaan loukata ja kun ei ole todisteita käydään salaa tekemässä ilkeyttä ja vahingoitetaan ja henkilökohtasesti koin lapsuudesta tähänpäivään olen kokenut ahdistelua minulta lapsena särettiin lelut ja niitä varastettiin ja sitten minua yritettiin tehdä syylliseksi sellaisiin mitä en ollut koskaan tehnyt vaan ne virheet teki toinen ja sitten kun muistan niin voin kertoa tämän asian ja sitten muuta vastaavaa ja kun sanon nykyisin totuuden niin kukaan ei tykkää ne ei halua muistella vanhoja mutta minä muistan mutta taloudellista ja henkistä ja ruumillista tappiota ja väkivaltaa olen kokenut niin tavallisten kuin muidenkin ihmisten kohalta .yksin mieti in miten saisin edes korvausta kaikesta menetetystä kun en saa muuta kuin pientä työkyvyttömyyseläkettä .että ja alanko minäkin oikein psykopaatiksi .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Psykopaatiksi synnytään ja se millanen psykopaatti ihmisestä tulee, sarjamurhaaja tai yritysjohtaja on kiinni lapsuudesta että millasen lapsuuden viettää, että ei psykopaatiksi voi tulla, ole kuitenkin onnellinen ettei ole itselläsi persoonallisuushäiriötä, mitä nuihin sun kokemiin jutuihin tulee niin pistä vastaan vaikka kuinka sattuis niin minäkin olen tehnyt eikä paljon kukaan enää yli yritä kävellä, kuitenkin olen empaattinen, kiltti javälittävä mutta mun kans ei kannata enää yrittää kieroilla koska joku raja oltava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olla totta. Luin vain otsikon, mutta törkeä ele by Robbie Williams vei huomion.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko todistajia vai sana vastaan sana. Miten ja millä perusteella päätökset oikeus tehnyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todistamismenettely ei takaa aina oikeutta, sillä todistaja voi valehdella jäämättä siitä kiinni. "Kunnian ja omantunnon kautta" on joillekin vain korulause. Systeemi ei toimi enää näinä päivinä, kun etiikka ja moraali, sekä ihmisten arvot eivät merkitse enää mitään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monessa taksissa on turvakamera joka kuvaa ja äänittää asiakkaan kanssa käydyt keskustelut.Eiköhän se riitä todisteeksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sain turpiini asiakkaalta. En tyyppiä tuntenut, en ollut mitään sanonut. Tuli vain ja löi. Käveli ulos. Mistäpä siihen todistajaa. Ei kameravalvontaa ei ulkopuolisia paikalla. Väittäisi oikeudessa, jos sinne pääsisin, että joku muu on lyönyt, kaatunut jne. Hikisiä lakityyppejä valtion maksamalla palkalla on joka nurkassa kärkkymässä. Onneksi pääsin pois tuosta työpaikasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen meistä on varmaan törmännyt ihmiseen, joka toimii valituksen tehneen tavoin - valitettavasti. Tällaiset tyypit peilaa omaa mielentilaansa ja ovat näköjään jopa yritystoiminnalle vaaraksi. Toivoisin, että ely-keskus pohtii käytäntöjään, jotta vastaavalta jatkossa vältyttäisiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

toivottavasti taksikuski saa naiselta korvausta myös menetetyistä työtuloista jos taksilupa on ehtinyt olla kauan hyllyllä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajattelin lukiessa juuri tätä samaa! Pakko sen kyllä minusta olis korvata!!! Totta kai.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi Suomessa joskus oikeus toimii ja kaikenlainen kiusanteosta joutuu onneksi joskus - harvinaisen harvoin valitettavasti - vastuuseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

118
Iinattiin rakennetaan Liikuntamaa – alueelle tulossa maastopyöräreittejä, fitness-puisto ja kuntoportaat
113
Oulun kaupungintalon mittava remontti alkaa vuodenvaihteessa – rakenteista ja sisäilmasta paljastui laajoja ongelmia
80
Kommandopipoinen mies ryösti kaupan Intiössä, pakeni skootterin kyydissä – poliisi pyytää havaintoja
78
EU:lta tylyä postia: Ei rahaa jäsenmaiden kuivuuskriisiin – Ruotsi auttaa viljelijöitään 120 miljoonalla eurolla, MTK toivoo samaa Suomen hallitukselta
43
Vorojahdin lopputulos: ”Valistuneet kansalaiset vs. rosvot 3-0” – Oulun poliisilaitoksen partio otti kiinni ulkomaalaisporukan
36
Metoo-liikkeen keskushahmo Asia Argento hiljensi syytökset hyväksikäytöstä rahalla – väitetty uhri oli 17-vuotias
36
AC Oululle uusi suuromistaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image