Oulu

Taksi ja Postin pakettiauto kolaroivat Kuusa­mon­tiel­lä lii­ken­ne­va­lo­ris­teyk­ses­sä – Taksin kuljettaja ja matkustaja louk­kaan­tui­vat lievästi

Taksi ja Postin pakettiauto kolaroivat Kuusa­mon­tiel­lä lii­ken­ne­va­lo­ris­teyk­ses­sä.
Oulu 8.11.2019 9:17 | Päivitetty 8.11.2019 13:27
Greta Virranniemi

Taksi ja Postin pakettiauto kolaroivat Oulussa Kuusamontiellä perjantaiaamuna yhdensän aikoihin. Toinen autoista ajoi keula edellä toisen kylkeen.

Onnettomuus tapahtui Kemiran risteyksen eli Typpitien risteyksen kohdalla Kiiminkiin päin menevällä kaistalla, poliisista kerrotaan.

Taksin kuljettaja ja matkustaja loukkaantuivat lievästi ja heidät vietiin tarkistettavaksi, mutta Postin auton kuljettaja selvisi vammoitta.

Onnettomuus tapahtui valo-ohjatussa risteyksessä. Poliisi tutkii parhaillaan, ajoiko jompi kumpi kujettajista punaisia päin. Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Alkoholilla ei poliisin mukaan ollut osuutta asiaan.

Autot olivat keskellä risteystä, minkä takia liikenne ruuhkautui, poliisista kerrotaan. Nyt tilanne on kuitenkin ohi, eikä ruuhkaa enää ole.

Autot olivat sen verran huonossa kunnossa, että molemmat vietiin pois paikalta hinausautolla.

Juttu päivitetty kauttaaltaan kello 10.00.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

sama taksisuhari, joka tuli Tuirassa Merikoskenkadun ja Valtatien risteyksessä komeasti päin punaisia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkäs sattuikaan, että kyseiset tahot kopsahtivat yhteen. Kokemukseni mukaan molemmilla on aika joustava käsitys liikennesäännöistä. Takseja voi ihailla ohikulkutiellä ja postiautoja vaikkapa asuinaluella, jossa meno on kuin jokamiesluokassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi sinä olet täydellisen virheetön tuolla liikenteessä. Kiitos sinulle siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä väitettiin noin mitä kommentoit? Miksi tuot omat mielikuvat julki ja väännät ne toisten sanomiksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todennäköinen joskaan ei ratkaiseva osatekijä kolaroinnissa lienee ollut kirkkaasti häikäisevä jälkiasennettu vastakkaisesta suunnasta ajaneen ajoneuvon valaisinlaite.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep, tuossa risteyksessä kerran olin tulossa moottoritieltä ja seisoin punaisissa valoissa. Jäin jotakin haaveilemaan, kun vihreät syttyi ja viivästyin vähän liikkeellelähdössä. Juuri kun nostin kytkintä, täysperävaunurekka tuli vielä Tuirasta päin täyttä hönkää päin punaisia kohti Kuusamoa.

Tuo on vaarallinen risteys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin meinasin kerran jäädä haaveilemaan rekalla liikennevaloihin,mutta onneksi en jäänyt.Kun lähdin automaattivaihteisella rekallani liikkeelle,niin yksi henkilöauto tuli vielä päin punaisia,kyllä säikähin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedätkö, että ei kannattaisi haaveilla liikenteessä. Ota itseäsi niskasta nyt kiinni ja lupaa ryhdistäytyä edes siksi aikaa kun olet liikenteessä. Siellä on jumatsukka muitakin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikä ole ainut risteys, jossa ajetaan päin punaisia. Aikamoista menoa yleisesti ottaen ajat, missä ajat - ei noudateta liikennevaloja, vaan surutta ajetaan, jopa kiihdytetään, ettei tarvitsisi pysähtyä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taksin vilkunkäyttö monelta puuttuu kokonaan tai on ns rattivilkku kun kääntyy niin vilkuttaa, se on ihan turhaa, ei ole joustavaa, samoin 90 prosenttia autoilijoista.
Ylinopeutta harva taksi ajaa, tavan autoilijoista ajaa ylinopeutta 60 prosenttia ja pahaa alinopeutta 20 prosenttia vähintään.
Valosta lähteminen tuottaa ongelmia 95 prosenttia autoilijoista ei osata lähteä yhtä aikaa, jolloin vähintään puolet enemmän saadaan valoista läpi ja sehän eniten jouduttaa liikenteessä, taksit osaa lähteä valoista hyvin lähes kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä yleistä - tavallisia ns. holtittomia kuskia löytyy varmasti enemmän kuin taksia ajavia, ne vain erottuvat joukosta taksi-kylttinsä ansiosta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niitä tavallisia kuskeja on myös paljon enemmän, kuin taksisuhareita joten kyllä taksisuharit ovat todellakin melko törppöjä liikenteessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten osasitkin eksyä aiheesta noin lahjakkaasti ja haukkua toisia tietämättä asian todellista ydintä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa tarkkoja tilastoja. Olisi kiva nähdä myös lähdeviite mistä olet nämä kaivanut.

Valoista lähteminen on minustakin turhan hidasta Oulussa. Ilmeisesti liikennemäärät ovat vielä niin pieniä, että liikennekulttuuri ei ole päässyt kehittymään. Jostain nuolivaloista ehtii vain muutama auto kuuden sijaan, kun jonon ensimmäinen lähtee verkkaisesti. Minusta tuo on epäkohteliasta kanssa-autoilijoita kohtaan.

Yleensäkin liikennevaloissa näyttää olevan hetki, jossa punaiset palaa molempiin suuntiin. Tämä edesauttaa punaisia päin ajamista. Minusta keltainen valo on sitä varten, että risteys ehtii tyhjentyä ennen kuin vihreät vaihtuvat risteävälle tielle. Jos kuljettajat lähtisivät liikkeelle napakasti heti vihreän sytyttyä ja keltaiset palaisivat yhtä aikaa molempiin suuntiin (liikkeelle lähteville palaa aina punainen ja keltainen yhtäaikaa, eli ajaa ei saa ennen vihreää), niin punaisia päin ajajille ei jäisi edes aikaa tunkea risteykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun laskujeni mukaan ylinopeutta ajaa noin 92.5 % kaikista ja alinopeutta, koska sitä ei ole, ei aja kukaan. Sitten nämä 7,5% kuljettajat ovat niitä joille ei koskaan satu mitään ongelmia liikenteessä. Sitten näitä jotka eivät seuraa omaa ajoaan eikä liikennettä on noin 91.5% ja he aiheuttavat kolareista ja liikenteen tukkimisista, vaaratilanteista ym ärtymisistä noin 98.7%.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun laskujen mukaan taas ylinopeutta ajaa n. 78,2% ja ne keille ei satu mitään omasta syystä on 99,98%. Eli 0,02% on syyllisiä kaikkeen.
Persujen kannatus on yli 22% ja SDP:n alle 15%. Liian vähän tai huonolaatuista yöunta saa n. 84% 92%:sta työssäkäyvistä. Maailmanloppukello on minuuttia vaille 12, mutta en tiedä moneltako se maailmanloppu sitten tulee, kenties neljältä?
Yli 60% uskoo evoluutioteoriaan.

Noin niinkun minunlaskujen mukaan nämä luvut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alinopeus on ja siitä saa jopa sakot, että koitahan perehtyä asioihin hiukan paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

10:03
IMF:ltä tylyt terveiset Suomen velkaantumisesta: Rinteen hallituksen tavoite ei toteudu, dieselin ja turpeen veroalet pois tai muita säästötoimia
9:51
Röyhkeä voro vei auton nivalalaisen omakotitalon pihasta juuri, kun pariskunta oli lähdössä töihin – ”Erittäin kummallinen tapaus”
9:49
Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – oululaisyritys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä
9:39
Viimeiset mielenosoittajat sinnittelevät yliopistolla Hongkongissa – Yli 600 ihmistä poistui kampukselta maanantaina
8:25
Sa­vu­kos­ken koulun ra­ken­nus­työ­maal­ta löytyi so­dan­ai­kai­sia heit­ti­men am­muk­sia – 81-millisiä ammuksia löytyi koulun alueelta 15 kappaletta Tilaajille
8:22
Pohjantiellä sattui peräänajo-onnettomuus Iskon ja Laanilan liittymien välillä – tilanne saatiin korjattua puolessa tunnissa
8:01
Postilakossa jätettiin yöllä sovintoesitys, PAU ja Palta antavat vastauksensa aamupäivällä – lakko jatkuu vielä
42
Oulun kaupunki jakaa 2000 ledivaloa pyöräilijöille – tempaus on osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-viikkoa
26
Kaupunginhallitus päätti: Linnanmaan uimahallin rakentaminen aloitetaan jo ensi vuonna
17
Huuhkajat päätti EM-karsinnat tappioon, Kreikka voitti 2-1 – häviö tietää paikkaa arvonnan neloskorissa
15
Oulun yliopistokampus toimiva nykyisellään – mikä on se malli, johon visio yliopistosta keskustassa perustuu? Lukijalta
8
Oulu päättää pormestarimallista vuonna 2021 – asia jää samana vuonna valittavan kaupunginvaltuuston päätettäväksi
7
Arinan Kastellin huoltoasemahanke jäi pöydälle kaupunginhallituksessa
7
Verkossa tyhmätkin mielipiteet säilyvät hamaan ikuisuuteen - syytä pyytää operaattoria poistamaan, jos pelkää syytettä, sanoo oikeuskansleri

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image