Oulu

Taka-Lyötyn huo­ne­ka­lu­liik­kei­den park­ki­pai­kal­le voi rakentaa neljä kerrostaloa – ase­ma­kaa­van­muu­tos hyväksyttiin

Kerrostalojen välit täytetään autohalleilla, joissa autot ovat kahdessa kerroksessa, kannen alla ja päällä. Huonekaluliikkeille autopaikkoja on kaavassa varattu 209 ja kerrostaloille 162. Arkistokuva. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 13.11.2017 21:32
Kaleva

Taka-Lyötyllä sijaitsevien huonekaluliikkeitten nykyiselle parkkipaikalle voi rakentaa neljä kahdeksankerroksista kerrostaloa. Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavanmuutoksen maanantai-iltana.

Kerrostalojen välit täytetään autohalleilla, joissa autot ovat kahdessa kerroksessa, kannen alla ja päällä. Huonekaluliikkeille autopaikkoja on kaavassa varattu 209 ja kerrostaloille 162.

Valtuustossa kannettiin huolta alueen paikoitustilanteesta yleisemminkin sekä siitä, että alueelle muodostuu liikenteellinen suma.

Yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki totesi, että myös Madetojan musiikkikeskuksen paikoitusongelmat on ratkaistava pikaisesti. Aikoinaan musiikkikeskuksen laajennuksen yhteydessä kaavassa oli 266 autopaikkaa musiikkikeskusta varten, mutta rakennuslupavaiheessa paikkoja osoitettiin vain sata.

– Kaupungilla on suomeksi sanottuna pysäköintivelvoitteet sillä tontilla hoitamatta. Musiikkikeskuksen asiakkaat ovat pysäköineet Iskun ja Askon pysäköintikentille. Mitään sopimuksia tästä ei tietenkään liikkeiden ja kaupungin välillä ole.

Asiasta tehdään parhaillaan selvitystä ja esitys tulee vuodenvaihteessa.

– Kaupunki laittaa omat velvoitteensa kuntoon. Sinne tarvitaan noin 200 autopaikkaa lisää. Näitä lähdetään toteuttamaan todennäköisesti vuonna 2021.

Liikennemäärä on Matinheikin mukaan sellainen, että liikenne tulee sujumaan. Kaupungin velvoiteautopaikkojen puute ei ole tämän hankkeen syytä, hän korosti. Kaleva

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (43)

Musiikkikeskuksen parkkiongelma pitää ratkaista heti. Nytkään siellä ei ole kaikelle henkilökunnalla parkkipaikkaa ja kylmä talvi tulossa. Se on kaupungin yksi edustustiloista ja sieltä säästetään jatkuvasti. Ei parkkipaikkoja, talo sisältä kuin 80luvulta. Ei ole päivitetty ollenkaan 2000luvulle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan siinä Madetojan musiikkikeskuksen vieressä puisto, sen kun asfaltoi niin riittää parkkipaikkoja ja maisemakin paranee Oululaisille mieluisammaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä nykyään autopaikkoja löydy vierailijoille. Yksi iso este kerrostalo osakkeen ostamiseen omalla kohdalla on se ettei kerrostaloalueella ole vierasparkkeja. Meillä käy omat lapset perheineen kyläilemässä,mutta näihin kerrostaloloosseihin ei vierailioita toivota.Näin ollen eipä tarvitse meikäläisten noihin loosseihin koskaan mennä asumaankaan. Oulussa vallitsee joku ihmesääntö joka parkkipaikka pitää muuttaa maksulliseksi ja jos jossain on maksuton,niin se on määrätty kiekkopaikaksi.Mielestäni Ouluun pitää kuulua myös kiekottomia parkkeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiekon käyttäminenhän ei maksa mitään. On vain hyvä, että on jotain rajoituksia, kun jotkut saattavat jumittua yhteisille vieraspaikoille tuntikausiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä noita vieraspaikkoja voi tehdä, koska asukkaiden omillekaan autoille ei ole riittävästi paikkoja. Jos vieraspaikkoja tehdään niin joku asukas parkkeeraa siihen sitten oman autonsa, varsinkin jos ei tarvi edes kiekkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edellisessä uutisessa kerrottiin Tyrnävän veroprosentin nostosta. Eikö sinne voisi nostaa kerrostaloja pottupelloille ja vielä jäisi tilaakin. Olisi hulppeaa ajella Etelä-Suomesta Ouluun päin kun lakeudella olisi 30- tai ainakin 20-kerroksisia asunto-osakeyhtiöitä. Ja me potunnostajat saisimme kohtuuhintaisia asuntoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hehheh... Kai noille parkkipaikoille rakennettaville tornitaloille rakennetaan myös säädösten ja määräysten vaatima määrä parkkitilaa, esimerkiksi uuden parkkipaikka-alueen muodossa? Kivisydämeen on pitkä matka pysäköidä sieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

etkö ole kuullut että kivisydämeen rakennetaan ajoliuskaa
tuohon parkkipaikan lähelle.
Louhinta on jo menossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mataliksi jäivät, tässä olisi ollut tilaisuus ylittää sen 20 kerrosta komeat merinäkymät, vain kahdeksan kerrosta, no ompa siinä viisi kerrosta enemmän, kuin Heinäpäässä purettavissa elementtitaloissa!!! Pysäköinti on hyvin järjestetty, on siinä ollutkin valtavat parkkialueet aina lähes tyhjillään noin 20 prosenttia käytössä? Madetojan musiikkikeskuksen pysäköinti järjestetään vielä. Oulu on upea kasvukeskus!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menneepä rumaksi tuo alue. Nyt niin kivan näköinen, kun kaikki huonekaluliikkeet samassa rivissä ja näkyvyys hyvä tielle. Ei ole kohta enää. Eikö muualla olisi ollut tonttia taloille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lidlille asiakkaita lisää
Olen jo varannut huoneistoja jokaisesta talosta
yhteensä ostin 14 huoneistoa vuokrattavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä ratkaisu! Ainoa miinus kaavan tympeät talot, joiden osalta ihmisten viihtyvyydelle näytetään pitkää nenää. Miksei enää osata rakentaa hyvää ja kaunista, vaikka kaikki teknologia ja osaaminen olisi? Oulun kaupunki voisi nostaa rakentamisen laadussa rimaa, mutta onkohan tahtoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niitäkö betonielementtitaloja mallia Helsinki/Heinäpää ikävöit. Kerrostalot alkaa tänä päivänä olla jo todella upeita luomuksia, hiljaisia ja erittäin laadukkaasti rakennettuja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laadukkaasti... Aamun paras vitsi. Eipä tarvitse yrittää ymmärtää jotain vingerporia :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä vain ja laatu paranee koko ajan. Helsingissä on edistytty siihen pisteeseen että rakennus on saatu homeeseen jo rakennusvaiheessa, eikä vasta kaksi vuotta valmistumisen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa!
Jälleen Business Oulu näytti kyntensä ja vei parkkipaikat huonekaluliikkeiltä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (43)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Jos eläkekatto tulee voimaan nyt, siis nyt. Se vaikuttaa ensimmäisenä tällä hetkellä 17-18v työuraansa aloittelevilla. I... Lue lisää...
öö ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.10.

Fingerpori

18.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image