Oulu

Taka-Lyötyn huo­ne­ka­lu­liik­kei­den eteen kaavoitetaan neljää kerrostaloa

Havainnekuva Taka-Lyötyn aukiolle suunnitelluista kerrostaloista. KUVA: Arkkitehtuuritoimisto Juha Paldanius Oy
Oulu 1.3.2017 6:14
Kari Sankala

Tunnelma tiivistyy Taka-Lyötyn aukiolla. Oululaisen huonekaluliikkeiden keskittymän eteen näkyvyyttä peittämään ollaan kaavoittamassa neljä uutta kahdeksankerroksista kerrostaloa.

Oulun yhdyskuntalautakunta päätti tiistaina, että Taka-Lyötyn aukion asemakaavan muutosehdotus asetetaan julkisesti nähtäville.

Taka-Lyötyn aukion asemakaavassa huonekaluliikkeiden pysäköintialueen kortteli ja osa Leevi Madetojan kadun katualueesta muuttuu asuin-, liike- ja toimistorakennusten kortteliksi.

Neljän kahdeksankerroksisen asuintalon välit täytetään yksikerroksisilla autohalleilla. Kerrostalojen autopaikat sijoittuvat pääosin maan alle.

Huonekaluliikkeiden edessä oleva Taka-Lyötyn aukion katualue muuttuu huonekaluliikkeiden pysäköintialueeksi, jonka läpi pääsee ajamaan kerrostaloille.

Asemakaavan muutoksen pohjana olevan korttelisuunnitelman mukaan kerrostaloihin rakennetaan 280 asuntoa. Mitoitus ennakoi korttelin asukasluvuksi 560.

Lue lisää 01.03.2017 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (162)

Huomasiko kukaan että asiasta päätti meidän oululaisten puolesta yhdyskuntalautakunta? Lautakunnan jäsenet löytyvät netistä ja vaalit ovat ihan kohta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä vain että Oulussa rakennetaan nyt kovaa vauhtia niin kohta onkin jo rauhallisempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan hyvä suunnitelma, varsinkin kun kyseessä ankea ja lähes aina tyhjä parkkialue. Eikö silti talojen suunnittelussa voisi käyttää pientä taitelijan vapautta piristämään ankeaa kaupunkikuvaa? Kyseiset kerrostalot näyttävät kuvissa kyllä hieman tavanomaista miellyttävämmiltä, mutta talojen asettelu neuvostotyylisesti "kopioita vierekkäin" ei paljon silmiä hivele. Tuokin kortteli näyttäisi paljon paremmalta (ja varsinkin näkymät asunnoista), jos taloja käännettäisiin 45-astetta oikeaan tahi vasempaan, joilloin rikottaisiin kangistuneita kaavoja ja jokaisesta asunnosta olisi hyvät näkymät. Muutenkin Oulun arkkitehtuuri kaipaisi kovasti taiteellista näkökulmaa uuteen rakentamiseen. Halvalla ei saa hyvää ja nyt rakennettavat kerrostalot tulevat olemaan vähintään seuraavat 50-vuotta kaupunkilaisten ilona tai suruna, joten julkisivuihin ja muotoihin kannattaisi kyllä panostaa. Nim. beessit ja pastellisävyt roskiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari varteenotettavaa kommenttia löysin ja samaa mieltä olen. Kaale sanoi asuntoja koirankopeiksi ilman vaatekomeroita ja säilytystiloja. Just näin! Muutaman ihkauuden asunnon olen viime vuosina nähnyt, ja ilmeisesti oletetaan ettei asukkaalla, edes lapsiperheellä ole lainkaan vaatteita tai muuta tavaraa. Toinen hyvä pointti on talojen kääntäminen 45 astetta. Huikean hieno ajatus!! Vai eivätkö arkkitehdit saati rakentajat osaa tuoda ajattelutapaansa suorakulmaisesta laatikosta pois?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäli talojen kääntämistä 45 asteen kulmaan pitää hyvänä ajatuksena, on syytä antaa sen sisältöinen mielipide kaavaluonnokseen ja osoittaa se myös kalevan ohella ennen kaikkea yhdyskuntalautakunnalle.Kirjoita kommentti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koiran koppeja yhteen suuntaan ilman vaatekomeroita ja säilytystiloja. Kiitos mutta ei kiitos. Grynderi kiittää ja Oulun kaupunki kumartaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katoppa jostain nettipalvelusta, löytyy varmaan myös sulle sopivia asuntoja. Muutenkin helpompi etsiskellä uutta kämppää sieltä kuin täältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lintulammentie tukkeutuu kokonaan kun nuo asukkaat lähtevät liikkeelle. Keskustasta tulee alue jonne ei autolla pääse. Oikein edes ohitse siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on Vihreiden (de Gröna) tavoite, sillä kuvaamassasi tilanteessa ideologinen joukkoliikenne vaikuttaa jo hyvältä palvelulta. Sitä ennen pitää kuitenkin vielä poistaa parkkipaikat katujen varsilta ja varata puolet olemassaolevista kaistoista busseille ja takseille. Ehkä keskelle Lintulammen suoraa voisi rakentaa taloja, kuten Pitko ehdotti Aleksanterinkadulle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenhän tuolla miljoonakaupungeissa pärjätään kun muutama talo jo jollekin on ongelma. Yleensä ihmiset liikkuu eri aikaan myös huvipuistoihin ja hyvin Kärppä peleistäkin lähes 7000 henkilöä pois pääsee, ruuhka kestää kymmenen minuuttia maksimissaan. Osa autolla, osa kävellen, pyörällä jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miljoonakaupungit koostuvat Ouluakin pienemmistä kaupunginosista. Niistä jokaisessa murehditaan ihan samoja asioita kuin tälläkin palstalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommentteja lukiessa tulee mieleen, että minkähänlainen Oulu olisi jos kommentoijat pääsisivät valtaan. Taitaisi tulla muutto eteen. Onneksi kommentit ovat läpileikkaus pienestä vähemistöstä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu olisi avara suopeltoaukio jossa ei ole taloja tai naapureita.

Jostain Pudasjärveltä päin löytyy tänne kommentoivan oululaisen ideaaliympäristö. Täytyy kyllä ihmetellä miksi hän sitten ei ole siellä vaan Oulussa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muualtahan kateelliset kommentoi Oulua, näkeehän sen jo kirjoituksista, ettei olla hyvin usein käyty Pohjoisen pääkaupungissa, ovat täysin pihalla. Oululaiset ovat erittäin tyytyväisiä ylpeitä kaupungistaan ja ottavat uudet asukkaat tuhansia muuttaa vuosittain ilolla vastaan ja Oulustahan löytyy kaikki mitä ihminen tarvitsee ja paljon enemmänkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen jo Oulussa, ja tämä on aika hyvä näin. Jos haluaisin Ateenan slummeihin niin muuttaisin sinne. En kuitenkaan halua, enkä halua Oulustakaan sellaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (162)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image