Oulu

Taivaslaulu ja sen kirjoittaja kiinnostivat pää­kir­jas­tol­la

Oulun pääkirjaston Pakkalan Sali täyttyi kiinnostuneista ja uteliaista kuulijoista, kun Pohjoista kirjallisuutta –sarjan vieraaksi saapui torstaina Pauliina Rauhala. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 21.11.2013 20:22
Anne Helaakoski

Harva kirjailija rikkoo esikoisromaanillaan kirkkaasti kirjaston varausennätyksen. Ja harvassa lienevät ne esikoiskirjailijat, joiden romaanista otetaan jo ilmestymisvuonna viides painos.

Pauliina Rauhala kuitenkin niin teki Taivaslaulu-romaanillaan.

Ei siis ihme, että Oulun pääkirjaston Pakkalan Sali täyttyi kiinnostuneista ja uteliaista kuulijoista, kun Pohjoista kirjallisuutta –sarjan vieraaksi saapui torstaina teoksen kirjoittaja.

Pauliina Rauhala kertoi kirjallisuusillan aikana muun muassa kirjansa syntyvaiheista, yhteistyöstä kustannusyhtiö Gummeruksen kanssa sekä työn, perheen ja kirjoittamisen yhteensovittamisesta.

Kirjan tapahtumapaikoista kysyttäessä Rauhala myönsi Oulunkin olevan mukana. Kirjassa vilahtavat niin Toripolliisi kuin torinrantakin.

Oulun seudun kirjastoihin on hankittu yhteensä 181 Taivaslaulu-romaania. Tällä hetkellä kirjaa joutuu jonottamaan noin kolme kuukautta.

Lue lisää 22.11.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Ostakaa "tirkistelijät" omat kirjat ettei tarvitse yhteiskunnan varoin tällaista rahoittaa. 181 kirjaa ostettu kirjastoihin Oulun alueella!!! haloo!! kun kiinnostus hipuu jokaisen kirjaston hyllyllä lojuu toistakymmentä kirjaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolisoni luki kirjan. Vierestä seuranneena jäi sellainen kuva että tarina voi olla valitettavan tosi. Yhteisön sääntöjen alla eläminen sydämen uskon menettäneenä on varmasti raskasta ja johtaa ennen pitkää kulissien romahtamiseen. Siunauksesta tulee kirous jne...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirja on hyvä! Pidin kielestä ja myös siitä, että se avasi lestadiolaisuuden tapojen taustoja. Hyvää kaunokirjallisuutta on ilo lukea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvä kirja ite ostin kun ei jaksanut jonottaa..... nämä asiat koskee aika läheltä.... kannattaa lukea.... rohkea tyttö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, minä oon täällä pääkirjaston jonossa. Pari kuukautta pitäs vielä olla, emäntä tuo välillä ruokaa mulle. On mulla pikku teltta mukana. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunhan ei vain aleta tämän kirjoitajan omien ajatusten tuottamia mielikuvia pitämään totuutena.Tosiasiallisiin tapahtumiinhan kirja ei perustu vaan on puhtaasti yhden henkilön fiktiivinen tuote.Jokaisella ihmisellä kun ajatuksen juoksu laukkaa omia ratojaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

äläpä höpäjä, tämähän on aito ikkuna todellisuuteen ja on todella hyvä, että kipeitä asioita voidaan käsitellä julkisuudessa. Sen on ainoa tie kohti tervettä tulevaisuutta ja hyvää elämää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin henkilöt kyllä ovat mielikuvitusta mutta ympäristö missä he elävät kumpuaa syvällistä jokapäiväistä arkea niin monessa perheessä tänäänkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taidat olla joko umpi aivo pesty lestadiolainen tai pelkkä trolli. Vaikka umpi aivo pesty ei kyllä tänne kirjoittele.. eli trolli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri viime yönä luin tuon kirjan - ja itkin. Kirjan tarina oli kuin omani. Minä väsyin jo kolmannen jälkeen. Muuten kaikki tuntemukset kuin minun kertomaani. Viljan ja Aleksin avioliitto säilyi, minun hajosi. Voisin kirjoittaa siitä kirjan; miten lestadiolainen eroaa, miten menee uudestaan naimisiin. Hirvittävä henkien taisto. Kerran lestadiolainen - aina lestadiolainen. Mihin on lapsesta asti aivopesty, siitä ei pääse koskaan eroon. Onko uusi avioliitto aito? Naispapin toimitus ei ole pätevä? Jne....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokseenkin ahdistavaa luettavaa, usko on ihmeellinen asia. En ymmärrä kun jo lapsesta asti aloitetaan ajatusmallin juurruttaminen. Itse kuulin yhdesti oppilaan sanovat tosissaan että heavy musiikki turmelee sielun ja saa ihmisen tekemään kauheita asioita. Uskomatonta soopaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua taas melkein itketti lukea tuo sinun kommenttisi - Myötätunnosta siis.
Todellakin hienoa, että sait vapautettua itsesi niistä henkisistä, ja fyysisistä, kahleista, joissa ilmeisesti olet ollut.
Toivottavasti kyseinen kirja antaa voimaa ja rohkeutta mahdollisimman monelle lahkolaisessa orjuudessa elävälle naiselle ja järkeä päähän vaimonsa synnytyskoneeksi alistaville miehille.
Yrittäkää rikkoa sairaiden vaatimusten kahleet ja olkaa ihmisiä toisillenne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:14
Hyyde hiljensi hetkeksi Hupisaarten purot Oulussa – vahingot taimenille selviävät vasta kesällä
6:00
Pienet koulut ovat joutuneet taistelemaan olemassaolostaan vuosia Lukijalta
6:00
Oikeusasiamiehen linjaus näkyy Rukalla ja Syötteellä – koulut ovat jopa peruneet liikuntapäiviä Tilaajille
6:00
Suomalainen joutuu Venäjän rajalla pian selvittämään entistä tarkemmin matkatavaroitaan – Myös kymppitonnin käteisvarojen alkuperä on kerrottava Tilaajille
6:00
Analyysi: Nyt on siirryttävä poseerauksesta tekoihin – työllisyystoimet tänään hallituksen pöydällä
28.1.
Kiinalainen matkailija on tuotu eristykseen Lapin keskussairaalaan koronavirusepäilyn vuoksi – potilas oli tullut Wuhanista
28.1.
Oulun ammattikorkeakoulussa ultralujasta teräksestä rakennetulla autolla pyritään parantamaan autojen energiatehokkuutta – "Tavoitteena oli suunnitella mahdollisimman luja ja kevyt auton runkorakenne"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa 
jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä maan pohjoisosassa lumisateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image