Oulu

Tai­de­gal­le­rian paikalle remontoidaan pubi Oulussa

Galleria Harmajan entisiä tiloja Torikadulla remontoidaan jo ravintolaksi. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 16.4.2015 9:10
Kaleva

Galleria Harmaja lopetti viikko sitten näyttelytoiminnan Oulun Torikadulla. Ravintoloitsija Tomi Keisala aloitti saman tien vapautuneen tilan remontin ja toukokuun loppupuolella gallerian entisissä tiloissa kumotaan jo tuoppeja. Taide korvautuu karaokella.

Galleria Harmaja lopetti huhtikuun alussa säännöllisen näyttelytoiminnan. – Kulurakenne kävi liian haastavaksi. Katutason galleriahuoneisto sijaitsi Oulun kalleimmissa neliöissä, Galleristi Tarja Myllyaho kertoo.

Oululaisen kuvataiteilijan Moosa Myllykankaan mielestä Galleria Harmajan lopettaminen on kansallinen katastrofi.
– Harmaja on tuottanut yli 20 vuotta laadukkaita näyttelyitä Ouluun ja toiminut muutenkin aktiivisesti elämysten tuottajana Pohjois-Suomen ihmisille.

Myllykankaan mielestä galleriatilanne on huono niin Oulussa kuin Helsingissä. Vaikean taloudellisen tilanteen edessä helsinkiläisiä gallerioita on joutunut lopettamaan toimintansa.

Lue lisää 16.04.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (45)

en voi ymmärtää Oulun meininkiä,juottoloita nousee kuin sieniä sateella mutta onhan siinä se hyvä puoli,että päättäjät saavat kehuskella kuinka Oulu keskusta ei ole kuollut paikka vaikka liikkeitä lopetetaan saa tilalle aina uudet yrittäjät.Mutta sitä eivät varmaan kerro,että juomapaikoikisi muuttuvat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä se olikin liian harmaja ja valju ulospäin annissaan. Hieman enemmän ääntä olisi pitänyt pitää itsestään, vaikkapa sisälle "kaappaajat" ovelle tai jotain muuta repäisevää toimintaa. Olemme niin harmaata ja väsynyttä massaa täällä Oulussa, ettei mikään oikein innosta, jollei meitä tölvästä iloisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tempora et mores. Ehkä et tu mi brute? Itse pitäydyn latinaan: nemo saltat sobrium, nisi forte insanit. Tai näin resque i pacem -yhteydessä: ars longa, vita brevis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

menkääpähän kaikenmaalaiset auringonlaskun maalaajat oikeisiin töihin...et valtion rahatilanne nousee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mää ainakin nostan parikyttonnia apurahoja vuodessa ihan siksi että 'oikean työn tekijää' harmittaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, enemmän porukkaa tuossa tilassa tulee käymään päivässä kuin ennen vuodessa joten passaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No joo! Vihdoikin saadaan Ouluun uusi pubi, juottoloita on keskustassa kohta enemmän kuin muita liikkeitä ja sitten valitetaan alkoholin vaaroista. Tästä nimimerkistä toiminimi uudelle pubille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas yksi jottola Oulun keskustaan - Autoilua siis oikeasti aiotaan vähentää keskustassa... Konstit on monet.. tai no, yksi..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä Galleria saanut tämänkaltaista ilmaista mainostilaa kuten tuleva juottola?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomata täytyy, että kyseessä ei ole pubi, vaan siis juottola. Oulusta ei montaa pubia löydy. Räkälöitä sen sijaan nousee kuin sieniä sateella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki ne on räkälöitä. Kaljaa juodaan vain sen takia kun menee päähän. Kuvitellaan, että ei näytä niin juopolta kun juotakin kiljun näköistä hipster-kaljaa juodaan. Alkoholi kun ei ikinä maistu hyvälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hauskempaa se on istua kapakassa ja porista oikeiden ihmisten kanssa kuin tuijotella jotakin huonosti piirrettyjä kirkkovenneitä hiljaisessa galleriassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun keskusta täyttyy kapakoista ja " taiteen örveltäjistä" kute Dookkunikioskin takana oleva Mannerheimin puisto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se se on tämän demokratian ikävä piirre. Eremitaasit surkastuvat kauneuteensa, jos me vain pidämme voivottelevia hautajaispuheita. Kansalle sitä, mitä kansa haluaa, eikä kaljakuppilat mylvivine artisteineen ole vain Oululle ominaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kansalle mitä kansa haluaa" ... juuri niin, ei mitään uutta auringon alla. Oliko itse Caesarin lausahduksia. Ja kansahan haluaa "Panem et circenses" eli leipää ja sirkushuveja, jotta ei tarvitse pää parkaa pahemmin korkealentoisemmalla vaivata. Ei muuta kuin kohti uutta lätkäfinaalimatsia, biisit paukkumaan ja tuopit kuohuamaan! Voisi puhua kansakunnan henkisestä degeneroitumisesta vai mikä kollektiivinen lobotomia lieneekään. Mikä muuten oli roomalaisten kohtalo?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (45)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image