Oulu

Syyttäjä vaatii Limingan tuhopoltosta ja murhan yrityksistä epäillylle 12 vuoden vankeutta ja mie­len­ti­la­tut­ki­mus­ta

Oulu 8.2.2018 9:39
Kaleva

Syyttäjä vaatii Limingassa syyskuussa tapahtuneen omakotitalon polttamisesta epäillylle miehelle 12 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta muun muassa kahdesta murhan yrityksestä. Lisäksi syyttäjä vaatii miehelle mielentilatutkimusta.

36-vuotiaan miehen epäillään sytyttäneen tuleen omakotitalon, jossa oli sisällä nainen ja tämän 14-vuotias lapsi. Miehellä oli ollut seurustelusuhde naisen kanssa. Hän ei ole lapsen isä.

Syyttäjän mukaan mies rikkoi veitsellä talon makuuhuoneen ikkunan, kaatoi bensiiniä ikkunasta sisään, sytytti bensiinin ja heitti kanisterin ikkunasta sisään. Sen jälkeen mies poistui paikalta.

Syyttäjän mukaan tuhotyön lisäksi mies syyllistyi kahteen murhan yritykseen. Nainen ja lapsi pääsivät ulos talosta, mutta loukkaantuivat hengittäessään savua. Syyttäjän mukaan nainen kärsi vakavasta häkämyrkytyksestä. Syyttäjän mukaan mies yritti tappaa naisen ja lapsen erityisen julmalla tai raa'alla tavalla.

Omakotitalo tuhoutui tulipalossa täysin.

Syyttäjä hakee miehelle tuomiota myös muista, ennen tuhotyötä tehdyistä rikoksista. Syyttäjän mukaan mies on syyllistynyt myös kahteen laittomaan uhkaukseen, jossa hän on uhannut tappaa naisen ja tämän lapsen ja tehostanut sanojaan osoittamalla naisen vatsaa veitsellä. Lisäksi hän on syyttäjän mukaan pahoinpidellyt naista painamalla peukaloillaan voimakkaasti naisen molempia silmiä.

Syyttäjän mukaan mies on syyllistynyt törkeään pahoinpitelyyn kahdesti aikaisemmin, vuosina 2012 ja 2011, minkä vuoksi häntä on pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle.

Oulun käräjäoikeus käsittelee tapausta torstaina. Tuomio annetaan myöhemmin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kempeleen Ylikylän epäillystä tuhopoltosta ei ole kuultu mitään uutta,ensi uutisten jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

103
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
86
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
63
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
52
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
42
Festivaalien talkootyöläisten verotuskäytönnöt puhuttaneet viime päivinä – Oulun suurfestivaalit vakuuttavat veroasioiden olevan kunnossa
40
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
37
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Suomen koko järjestelmä on läpeensä korruptoitunut, jos korruptio määritellään globaalisti. Suomessa on piilokorruptioa ... Lue lisää...
Virkamies itsekin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image