Oulu

Syyttäjä: Oululaisen biljardisalin työntekijä pani vuosien ajan myyntiä omaan taskuun – joi lähes joka vuorolla maksamatta al­ko­ho­li­juo­man

Oulu 15.8.2018 16:11 | Päivitetty 16.8.2018 10:10
Kaleva

Syyttäjä vaatii Oulun käräjäoikeudessa kavalluksesta ehdollista vankeutta ja päiväsakkoja Oulussa sijaitsevan biljardisalin työntekijälle, joka syytteen mukaan pani jopa kolmen vuoden ajan pelimaksuja ja alkoholijuomien myyntiä omaan taskuunsa.

Syyttäjän mukaan mies lisäksi joi itse vuosien ajan joka työvuoron aikana tai töiden päätyttyä keskimäärin yhden alkoholijuoman maksamatta sitä kassaan.

Haastehakemuksen mukaan epäillyt rikokset jatkuivat vuoden 2013 alkupuolelta aina vuoden 2015 lopulle.

Kaikkiaan työntekijän kavallukset aiheuttivat biljardisalia pyörittävälle yritykselle vähintään 4 000 euron menetykset, haasteessa todetaan.

Myös verottajan tekemässä tarkastuksessa myynneistä oli puuttunut tuhansia euroja.

Rahaa meni miehen omiin taskuihin vähitellen pitkän ajan kuluessa, sillä syytteen mukaan hän otti itselleen keskimäärin yhden pelimaksun tai yhden juoman hinnan työvuoron aikana.

Syyttäjä käyttää väitteidensä tukena muun muassa salin valvontakameran tallenteita työntekijän toiminnasta kassalla. Näyttönä ovat myös kassalaitteen kontrollinauhat.

Haastehakemuksen mukaan yritys on irtisanonut miehen.

Jutussa asianomistajana oleva biljardisaliyrittäjä vaatii työntekijälle lisäksi omana rangaistusvaatimuksenaan vankeutta ja sakkoja törkeästä kavalluksesta sekä yli 54 000 euron korvauksia. Summa perustuu yrittäjän esittämään laskelmaan menetyksistä.

Tuomio asiassa annetaan myöhemmin.

16.8. kello 10.10: Uutista päivitetty tiedolla asianomistajan rangaistusvaatimuksesta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (50)

Menetykset 4000e ja rangaistusvaatimuksena vankeutta ja sakkoja törkeästä kavalluksesta sekä yli 54 000 euron korvauksia. LOL. Good luck buddy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kolmen vuoden aikana 4000e eli kolmelle vuodelle jakaen se tekee palttiarallaa 4 euroa per päivä. Hei nyt siis pitäisi olla joku järjestys näille. Neljä euroa päivässä on täysin ok ja joku kynnys syyttäjälläkin tulisi olla. Vai meinataanko me että tötterönmyyjä ei voi kuuman työpäivän aikana tehdä itselleen tötteröä? Ja että lumiaura-auton kuljettaja ei voisi oman talonsa edustalla kuluttaa muutaman minuutin enemmän aikaan ja tehdä viimeisen päälle siistin jäljen ja kuopaista niin sanotusti periltä asti? Siitä tulee neljän euron arvoinen kuopaisu taatusti. Minä olen joskus päättänyt työpäivän 15 minuuttia aikaisemmin koska olen saanut kaikki työt valmiiksi. Käräjät seuraavaksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli sinä jos olisit yritäjänä soisit työntekijöillesi oikeuden juoda alkoholia ilmaiseksi työajalla, vaikkakin pieniä määriä. Samalla antaisit pelata maksullisillä pöydillä samaan aikaan kun paikalla olisi mahdollisesti maksavia asiakkaita, jotka maksavat tunti hintaa pelaamisesta. Ellei tämä pelaaminen työajalla tai työajan ulkopuolella ole työsopimukseen kirjattu niin onko tällöin toimittu oikein? Pitkässä juoksussa tämä toiminta syö viivan alle jäävää tulosta ja voit vain kuvitella kuinka helposti em. Liiketoiminnnan harrastajalle raha tulee. Yhden snooker pöydän hinta on uutena tuhansia euroja ja kunnossapito maksaa myös..ei muutakuin ilmaista pelaamista ja liitupölyä pöytään ellet sitä käytä Taom:n liitua..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten syyttäjä ei vaadi tuomiota myös vuorojen aikana juodusta kahvista. Kahvi on huomattavasti paljon kalliimpaa kuin viina. Samalla lailla kahvissa on mm. veroja. Ei tarvi kuin laskea kupin hinta ja se kertoa vuorossa juodulla arvioidulla kuppimäärällä ja se taas kun kerrotaan vuosilla niin summa on valtava. Kaveri istuu loppuikänsä linnassa murhamiesten kanssa. Raiskaajathan pääsee nykyään läpsyllä ranteille, joten he eivät istu kaverina linnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ollut sitten tosi vaikea olla töissä selvinpäin, kun on pitänyt firman piikkiin juoda. Kumma, kun ei jo aiemmin ole potkuja saanut, kuinka moni työnantaja tykkää siitä, ett töissä ryypätään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo pelimaksujen vieminen väärin kaikin puolin, toisaalta tuopin verran päivässä voin kuvitella että saattaa siinä hanan ääressä mennä per stressiin ja paikan fiilikseen kuuluen. Liekö tuo kovin iso hinta yrittäjälle, euron vai mitä se tuopillinen peruskaljaa esim. kustantaa?

Noh, eihän se varastaminen koskaan oikein ole, mutta tuossa tuopin ottamisessa voisin itse soveltaa järkeäkin jos muuten hoitaa hommansa asiallisesti. Muilta osin sitten...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä suomalaiset ovat maailman rehellisintä kansaa. Sehän opetetaan jo pikku lapsille eskarista aljaen. Ai että, me sitä ollaan rehellistä joukkoa. Ja moraalikin on maailman kärkitasoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jos yhden on juonut työvuoron aikana, kun sitä on siinä jatkuvasti tarjolla ja jos meinaa stressiä pukata ja/tai on kenties alkoholiongelmia, niin en minä ole heittämässä sitä kuuluisaa ensimmäistä kiveä, vaikka väärinhän se silti on. Pelimaksun ottamista itselle on vaikea perustella oikein mitenkään... No, todennäköisesti tämä henkilö katuu tekojaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ihminen töissään juo, niin minä kyllä heittäisin. Vai oletko sitä mieltä, että kirurgikin voi nauttia alkoholia töissä tai lasten kanssa työskentelevä opettaja tai rekan kuljettaja? Hei haloo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä esimerkki kaltevan pinnan argumentista. "Kaikkihan niin kohta tekevät, jos x sallitaan!". Biljardisalin työntekijä ei ole lentokapteeni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilö ottaa kolmena päivänä kaksi olutta: 2/3=0,67 olutta. Eli keskimäärin 0,7 olutta päivässä. Keskimäärin yksi tarkoittanee, että on päiviä, jolloin henkilö ei oleottanut yhtään ja on päiviä, jolloin hän on ottanut useamman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos olet kaksi vuoroa töissä. Ekalla kerralla juot kaksi ja toisella et mitään. Laskehan keskiarvo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (50)

Uutisvirta

122
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
87
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
37
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
34
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
26
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
21
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
21
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image