Oulu

Syyttäjä: Oululaisen biljardisalin työntekijä pani vuosien ajan myyntiä omaan taskuun – joi lähes joka vuorolla maksamatta al­ko­ho­li­juo­man

Oulu 15.8.2018 16:11 | Päivitetty 16.8.2018 10:10
Kaleva

Syyttäjä vaatii Oulun käräjäoikeudessa kavalluksesta ehdollista vankeutta ja päiväsakkoja Oulussa sijaitsevan biljardisalin työntekijälle, joka syytteen mukaan pani jopa kolmen vuoden ajan pelimaksuja ja alkoholijuomien myyntiä omaan taskuunsa.

Syyttäjän mukaan mies lisäksi joi itse vuosien ajan joka työvuoron aikana tai töiden päätyttyä keskimäärin yhden alkoholijuoman maksamatta sitä kassaan.

Haastehakemuksen mukaan epäillyt rikokset jatkuivat vuoden 2013 alkupuolelta aina vuoden 2015 lopulle.

Kaikkiaan työntekijän kavallukset aiheuttivat biljardisalia pyörittävälle yritykselle vähintään 4 000 euron menetykset, haasteessa todetaan.

Myös verottajan tekemässä tarkastuksessa myynneistä oli puuttunut tuhansia euroja.

Rahaa meni miehen omiin taskuihin vähitellen pitkän ajan kuluessa, sillä syytteen mukaan hän otti itselleen keskimäärin yhden pelimaksun tai yhden juoman hinnan työvuoron aikana.

Syyttäjä käyttää väitteidensä tukena muun muassa salin valvontakameran tallenteita työntekijän toiminnasta kassalla. Näyttönä ovat myös kassalaitteen kontrollinauhat.

Haastehakemuksen mukaan yritys on irtisanonut miehen.

Jutussa asianomistajana oleva biljardisaliyrittäjä vaatii työntekijälle lisäksi omana rangaistusvaatimuksenaan vankeutta ja sakkoja törkeästä kavalluksesta sekä yli 54 000 euron korvauksia. Summa perustuu yrittäjän esittämään laskelmaan menetyksistä.

Tuomio asiassa annetaan myöhemmin.

16.8. kello 10.10: Uutista päivitetty tiedolla asianomistajan rangaistusvaatimuksesta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (50)

Menetykset 4000e ja rangaistusvaatimuksena vankeutta ja sakkoja törkeästä kavalluksesta sekä yli 54 000 euron korvauksia. LOL. Good luck buddy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kolmen vuoden aikana 4000e eli kolmelle vuodelle jakaen se tekee palttiarallaa 4 euroa per päivä. Hei nyt siis pitäisi olla joku järjestys näille. Neljä euroa päivässä on täysin ok ja joku kynnys syyttäjälläkin tulisi olla. Vai meinataanko me että tötterönmyyjä ei voi kuuman työpäivän aikana tehdä itselleen tötteröä? Ja että lumiaura-auton kuljettaja ei voisi oman talonsa edustalla kuluttaa muutaman minuutin enemmän aikaan ja tehdä viimeisen päälle siistin jäljen ja kuopaista niin sanotusti periltä asti? Siitä tulee neljän euron arvoinen kuopaisu taatusti. Minä olen joskus päättänyt työpäivän 15 minuuttia aikaisemmin koska olen saanut kaikki työt valmiiksi. Käräjät seuraavaksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli sinä jos olisit yritäjänä soisit työntekijöillesi oikeuden juoda alkoholia ilmaiseksi työajalla, vaikkakin pieniä määriä. Samalla antaisit pelata maksullisillä pöydillä samaan aikaan kun paikalla olisi mahdollisesti maksavia asiakkaita, jotka maksavat tunti hintaa pelaamisesta. Ellei tämä pelaaminen työajalla tai työajan ulkopuolella ole työsopimukseen kirjattu niin onko tällöin toimittu oikein? Pitkässä juoksussa tämä toiminta syö viivan alle jäävää tulosta ja voit vain kuvitella kuinka helposti em. Liiketoiminnnan harrastajalle raha tulee. Yhden snooker pöydän hinta on uutena tuhansia euroja ja kunnossapito maksaa myös..ei muutakuin ilmaista pelaamista ja liitupölyä pöytään ellet sitä käytä Taom:n liitua..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten syyttäjä ei vaadi tuomiota myös vuorojen aikana juodusta kahvista. Kahvi on huomattavasti paljon kalliimpaa kuin viina. Samalla lailla kahvissa on mm. veroja. Ei tarvi kuin laskea kupin hinta ja se kertoa vuorossa juodulla arvioidulla kuppimäärällä ja se taas kun kerrotaan vuosilla niin summa on valtava. Kaveri istuu loppuikänsä linnassa murhamiesten kanssa. Raiskaajathan pääsee nykyään läpsyllä ranteille, joten he eivät istu kaverina linnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ollut sitten tosi vaikea olla töissä selvinpäin, kun on pitänyt firman piikkiin juoda. Kumma, kun ei jo aiemmin ole potkuja saanut, kuinka moni työnantaja tykkää siitä, ett töissä ryypätään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo pelimaksujen vieminen väärin kaikin puolin, toisaalta tuopin verran päivässä voin kuvitella että saattaa siinä hanan ääressä mennä per stressiin ja paikan fiilikseen kuuluen. Liekö tuo kovin iso hinta yrittäjälle, euron vai mitä se tuopillinen peruskaljaa esim. kustantaa?

Noh, eihän se varastaminen koskaan oikein ole, mutta tuossa tuopin ottamisessa voisin itse soveltaa järkeäkin jos muuten hoitaa hommansa asiallisesti. Muilta osin sitten...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä suomalaiset ovat maailman rehellisintä kansaa. Sehän opetetaan jo pikku lapsille eskarista aljaen. Ai että, me sitä ollaan rehellistä joukkoa. Ja moraalikin on maailman kärkitasoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jos yhden on juonut työvuoron aikana, kun sitä on siinä jatkuvasti tarjolla ja jos meinaa stressiä pukata ja/tai on kenties alkoholiongelmia, niin en minä ole heittämässä sitä kuuluisaa ensimmäistä kiveä, vaikka väärinhän se silti on. Pelimaksun ottamista itselle on vaikea perustella oikein mitenkään... No, todennäköisesti tämä henkilö katuu tekojaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ihminen töissään juo, niin minä kyllä heittäisin. Vai oletko sitä mieltä, että kirurgikin voi nauttia alkoholia töissä tai lasten kanssa työskentelevä opettaja tai rekan kuljettaja? Hei haloo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä esimerkki kaltevan pinnan argumentista. "Kaikkihan niin kohta tekevät, jos x sallitaan!". Biljardisalin työntekijä ei ole lentokapteeni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilö ottaa kolmena päivänä kaksi olutta: 2/3=0,67 olutta. Eli keskimäärin 0,7 olutta päivässä. Keskimäärin yksi tarkoittanee, että on päiviä, jolloin henkilö ei oleottanut yhtään ja on päiviä, jolloin hän on ottanut useamman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos olet kaksi vuoroa töissä. Ekalla kerralla juot kaksi ja toisella et mitään. Laskehan keskiarvo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (50)

Uutisvirta

19:07
Limingassa onnettomuus, jossa on mukana raskas ajoneuvo – nelostiellä yksi ajokaista suljettuna
19:00
Tutkimusprofessorit: Trumpin termivalinta ehkä sittenkin oikea –  "raking" voi tarkoittaa muutakin kuin haravointia
19:00
Ympäristö pelastetaan joka päivä niin Stora Ensolla, sairaalassa kuin ekokampaamossakin – "Euro toimii konsulttina" Tilaajille
19:00
Latvia valmistautuu historialliseen julkistukseen: Tuhansien KGB:lle tietoja välittäneiden nimet avataan arkistosta – mukana julkkiksia ja sukulaisia Tilaajille
18:46
Pohjantien liikenne pysäytetään ajoittain yöllä
18:38
Kansalaisaloite avohakkuiden lopettamiseksi valtion mailla keräsi yli 60 000 allekirjoitusta
18:00
Hertta Inkala, 14, ei halua Kiasmaan taidetestaajaksi, jos Helsinkiin pitää lentää – lue, mitä tavalliset suomalaiset ovat valmiita tekemään ilmaston hyväksi Tilaajille
140
Liikenneministeri Berner Suomen Kuvalehdelle: ”Dieselautojen myynti tullaan jollain aikavälillä kieltämään”
79
HS: Peruskoululaisilta vaaditaan sellaisia taitoja, joihin lapsilla ei ole valmiuksia – professori tuoreesta tutkimuksesta: peruskoulun tasa-arvo vaarassa
66
Lappiin tulossa huima sesonki, satoja kausityöpaikkoja auki
60
Pakkanen ja lumettomuus käänsivät ilmanlaadun huonoksi Oulussa – kaupunki aloitti pölynsidonnan
29
Raahe väläyttää yt-neuvotteluja – konsultin selvityksen mukaan vähennysvaraa olisi erityisesti ateriapalveluissa ja päiväkodeissa
29
Kansanedustaja suomii armeijan ruokakokeiluja: Kohta rämmitään proteiinipatukan voimalla.
23
Lintilä ryhtyy selvittämään itäisen ja pohjoisen Suomen junaliikennettä – saako Kainuu yöjunan takaisin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

miten syntyvyys nousuun

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uusi gallup.

Onhan se todettu monen monta kertaa että puheenjohtaja on puolueen menestyksestä vastuussa ja se vastuu pitää myös kanta... Lue lisää...
HESEKIEL

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image