Oulu

Syyttäjä: Naisten vapaus riistettiin ja hiukset leikattiin ou­lu­lai­sa­sun­nos­sa

Oulu 15.5.2019 11:26
Kaleva

Oulun käräjäoikeudessa käsitellään keskiviikkona huhtikuuhun 2016 ajoittuvia tapahtumia.

Syyttäjä väittää, että vuosina 1984 ja 1987 syntyneet miehet sekä vuonna 1988 syntynyt nainen syyllistyivät tuolloin kahden naisen vapaudenriistoon.

Hänen mukaansa kolmikko tarjosi naisille autokyydin ja veivät heidät asunnolle, jossa heitä pidettiin yön yli. Hän väittää, että naisia vahdittiin etteivät he pääsisi poistumaan ja heidät uhattiin sitoa teipillä.

Syyttäjä väittää miesten syyllistyneen myös naisten pahoinpitelyihin ja naisen toimineen avunantajana tekoihin. Syyttäjän mukaan toinen asunnolle viedyistä naisista kaadettiin ja häntä potkittiin pään alueelle. Lisäksi hänet raahattiin kodinhoitohuoneeseen, hänen päällään istuttiin ja hänen hiuksensa leikattiin, minkä jälkeen häntä lyötiin nyrkillä päähän.

Syyttäjä väittää, että toista naista puolestaan lyötiin ja potkittiin pään alueelle niin, että välillä kädessä oli nyrkkirauta. Tältäkin naiselta leikattiin hiukset pois.

Naiset vaativat syytetyiltä kumpikin yhteensä 10 000 euroa vahingonkorvauksia muun muassa kivusta, särystä ja henkisestä kärsimyksestä.

Kiistävät teot

Syytteessä olevalle kolmikolle haetaan tuomiota myös muista lievemmistä rikoksista.

Vuonna 1987 syntynyt mies kiistää pääosin syytteensä, korvausvaatimukset ja vaatii niiden hylkäämistä. Hänen mukaansa hän ei ole osallistunut naisten kuljettamiseen eikä hän ole pahoinpidellyt näitä yhdessä kanssasyytettyjen kanssa.

Myös vuonna 1984 syntynyt mies kiistää syyllisyytensä ja vaatii syytteiden hylkäämistä. Hän myöntää olleensa asunnolla, mutta hänen mielestään naisten poistumista sieltä ei estetty eikä siellä oleskeluun liittynyt pakkoa. Hän kiistää myös pahoinpitelyt.

Myös nainen kiistää vakavimmat syytteensä. Hän myöntää kuljettaneensa autoa, mutta hänen mukaansa asunnolle mentiin hyvässä hengessä eivätkä miehet tehneet siellä väkivaltaa.

Saamansa lievemmät syytteet hän myöntää oikeiksi.

Vyyhdessä on nostettu myös muita syytteitä, jotka käsitellään oikeudessa myöhemmin. Oikeuden tuomio annetaan niinikään myöhemmin.

MAINOS

Uutisvirta

8:14
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
8:06
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
8:05
Äärioikeistolaiset ja fasismin vastustajat kahakoivat mielenosoituksissa Portlandissa – Kuusi loukkaantui, yksi sairaalaan
8:00
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
7:12
MM-mestaruuden vuonna 1995 tuonut vauhti puuttuu Jutin ja Antsan muisteluista
7:03
Torniolainen Ilmari Majuri, 40, osti ensimmäiset lehmänsä asuessaan Helsingissä – nyt onnellinen paluumuuttaja omistaa elämänsä kyyttöjen suojelulle Tilaajille
7:00
Päivän leffapoiminnat: Mainiot teinitytöt ovat punk – Mira Barkhammar, Mira Grosin ja Liv LeMoyne tekevät hienot roolit

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Hävytöntä. Puoluetukeen, joka pitäisi kokonaan poistaa ehdotetaan SDP:n toimesta korotusta 20%. Erilaisia avustajia pa... Lue lisää...
seppä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image