Oulu

Syyttäjä hakee Kärkkäiselle kovempaa tuomiota

Oulu 19.3.2014 6:13
Susanna Kemppainen

Magneettimedia-lehden entisen päätoimittajan Juha Kärkkäisen saama rikostuomio puidaan hovioikeudessa.

Kärkkäinen on valittanut Rovaniemen hovioikeuteen Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden viime syksyisestä tuomiosta, jolla hänet tuomittiin 90 päiväksi päiväsakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. J. Kärkkäinen Oy:lle langetettiin 45 000 euron yhteisösakko.

Käräjäoikeuden mukaan J. Kärkkäinen Oy:n kustantamassa Magneettimedia-lehdessä ja sen nettisivuilla julkaistiin artikkeleita, joissa selvästi paneteltiin tai solvattiin juutalaisia.

Juha Kärkkäinen vaatii valituksessaan syytteen hylkäämistä. Hän kiistää syyllistyneensä solvauksiin tai panetteluun ja vetoaa edelleen sananvapauteen.

Myös J. Kärkkäinen hakee tuomion kumoamista. Se haluaa vapautua yhteisösakosta tai haluaa, että sitä ainakin alennetaan. Yhtiön mukaan Kärkkäinen on menetellyt täysin itsenäisesti. Sen johto katsoo, että artikkelit olivat yhtiön intressin vastaisia ja niistä aiheutui negatiivista palautetta sekä taloudellisia menetyksiä.

Syyttäjä puolestaan vaatii, että Kärkkäisen tuomiota kovennetaan. Hän haluaa, että tälle langetetaan ehdollinen vankeustuomio.

Syyttäjän mukaan rikos tehtiin pitkällä ajanjaksolla ja se käsitti useita vaiheita, mikä hänen mielestään osoittaa vakaata harkintaa.

Rovaniemen hovioikeus järjestää asiassa kaksipäiväisen oikeudenkäynnin ensi syksynä.

Lue lisää 19.03.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Vai ei Suomessa enää olekaan sanavapautta? Turhaa sitä on sitten mainostaa.

Kenenkähän suurikenkäisen tai kilpailijan varpaille nyt on taas tässä jutussa astuttu?.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entisen magneetin, nykyisen kauppa-suomen kirjoitusten paikkansapitävyyttä ei tarkista kukaan, eli sinne voit kirjoittaa mitä päähän pälkähtää. Täyttä humpuukia koko lehti.
Jos

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämä Suomi on sensuurin kourissa. Eliitti määrää mistä ja miten saa kirjoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syyttäjä voisi ensin vaikka selvittää olivatko nämä magneettimedian väitteet totta vai ei.
Jos ne ovat tottta niiden julkaisijaa ei saisi mielestäni tuomita vaikka ne eivät kaikkia miellyttäisikän

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

J.Kärkkäinen ja Magneettimedia ovat todellisia sankareita ja taistelevat vapauden ja totuuden puolesta ylivertaista pahuutta,valheita ja vihaa vastaan!
Tämän tietää jokainen tästä unesta "herännyt" kansalainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei ole vieläkään pystynyt todistamaan että mitkä magneettimedian väitteistä eivät pitäneet paikkaansa kumma juttu...

Suurin osa näistä "kiihottavista teksteistä" oli juutalaisten itsensä kirjoittamia joko otteita talmudista tai sitten joidenkin äärijuutalaisten kannanottoja eri asiohin lisäksi myös lehdessä tarkasteltiin juutalaisten osuutta eri maailmansodissa ja kriiseissä ja edustusta median ja joidenkin poliittisten liikkeiden johdossa.

Jokainen voi itse halutessaan käydä lehden nettisivuilta tarkistamassa kuinka "kiihottavasta" tekstistä tässä sitten lopulta olikaan kyse. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No esimerkiksi Magneettimedian www-sivuilla julkaistu "Siionin viisaiden pöytäkirjat" on tsaarinajan Venäjällä tehty asiakirjaväärennös eikä mikään oikea kokouspöytäkirja. Toinen esimerkki on Harold Rosenthalin antamaksi väitetty haastattelu, joka on todellisuudessa sepitetty hänen kuolemansa jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikein. Tuommoinen valehtelua ja suorastaan vaarallista propagandaa julkaiseva roskalehti joutaisi hävittää kokonaan. Erityisesti pistää vihaksi nämä 'terveys' -artikkelít ja rokotevastaisuus. Kukin saa omalla tahollaan olla mitä mieltä haluaa, mutta sitä omaa typeryyttä ei kannata muille tyrkyttää.

Turvallisiksi todettujen ja pitkään käytössä olleiden rokotteiden tosin pitäisi mielestäni olla pakolliset kaikille kansalaisille yhteisen edun ja tulevaisuuden nimissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jeesus, jonka ihmisen muoto oli myös juutalaisen miehen muoto - ei todellakaan yllyttänyt ihmisiä perusteettomaan ja valheisiin perustuvaan vihaan, kuten Magneettimedia juurikin tekee. Valheellisen vihapropaganda ei ole kritiikkiä. Ikävää on, että näitä antisemitistisiä toimijoita on meillä muitakin kuin vain Magneettimedia. Toivottavasti antisemitismiin puututaan jatkossakin, vaikka levittäjinä olisivat myös vihervasemmistolaiset tai ääri-islamistit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muslimeiden keskuudessa antisemitismi on usein vielä rajumpaa, eräät Suomessakin vierailleet radikaalit ääri-islamistisaarnaajat ovat ihan samaa tasoa, jopa pahempaakin. Onneksi tämän viimeisimmän radikaalin maahanpääsy estettiin. Toivoisinkin, että joidenkin muslimipiirien piirissä pesivään antisemitismiin puututtaisiin myös. Myös vihervasemmistolaisissa tomijoissa on niitä, jotka pro-palestiinalaisuuden hengessä levittävät myös täysin paikkaansa pitämätätöntä ja vääristeltyä tietoa Israelista ja juutalaisistakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjälläkin on suurempi sananvapaus nykyään. Suomen oikeuslaitos on surullinen vitsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko juutalaisten omien pyhien kirjotusten julkaisu talmudista mielestäsi muka heidän solvaamistaan?
Saahan Raamattua ja koraaniakin siiterataan nykyään ja tarkastella kansan silmien edessä joten miksi ei myös talmudia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos esim. Israelin ystävät tai syyttäjä tai kuka tässä nyt asianomistajana onkaan ymmärtäisi oikein noita lehtijuttuja ja tietäisi vähän enemmän asioista mitä maailmassa tapahtuu niin ei tälläistä valheellista oikeusfarssia käytäisi.
Magneettimedian (ja Kärkkäinen) artikkelit ei millään tavalla puhuneet tavallisesta Israelin kansasta vaan heidän johtajistaan ja osasta valtaeliittiä joka tuossa maassa on. Tämän maan tuomarit ovat yhtä sokeita.
Jeesuskin rakasti tavallista kansaa, mutta hyökkäsi kiivaasti sen johtajia fariseuksia ym. valheen ylläpitäjiä vastaan.
Sama meno siellä on tänäkin päivänä, mutta tämä on pimitetty pinnan alle kuten fariseuksillakin oli: päältäpäin näyttää hyvältä, mutta sisältä on täynnä saastaa, eli näiden joidenkin eliitin kieroudet eivät ole helposti näkyvissä.
Itse rakastan juutalaisia ja Israelia, mutta maassa on voimakas pahan valta osan eliitin toimesta ja tätä ON SAATAVA kritisoida ja tarkastella vapaasti niinkuin Magneettimedia on tehnyt. Syyttäjä tekee karhunpalveluksen tälle eliitille tuomitsemalla Kärkkäistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tämä tuomio mielipide- ja sananvapausrikoksesta jää voimaan, niin täällä ei paljon kärsi naureskella Venäjälle. Mielipide- ja sananvapausrikoksen tulisi oikeusvaltiossa tarkoittaa sitä, että jotakuta on estetty esittämästä mielipiteensä ja sananvapautta on rajoitettu laittomasta, ei suinkaan sitä, että joku on tuonut mielipiteensä julki ja se on eri kuin valtiovallan mielipide.

Ei ihmekään, että Suomella menee huonosti. Moisten kirjoitusten julkaiseminen yrityksen mainoslehdessä tietysti on järkyttävän huonoa bisnesvaistoa, mutta joko olemme tilanteessa, että tyhmyydestä joutuu oikeuteen? Kaiketi Katainen, Stubb ja Urpilainen ovat sitten syytettyjen penkillä pian, koska tyhmempiä ministereitä saa hakea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärkkäisen lehti menee suoraan paperinkeräyslaatikkoon saapumisensa jälkeen nykyisin. Kauppias häätänyt asiakkaita omasta liikkeestään. Puhuahan kauppiaat osaavat, vaan ei se kannata suustaan ihan mitä vaan päästellä. Suutari pysyköön lestissään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi missään ei puhuta Kärkkäisen hengenvaarallisista "terveydenhoito-ohjeista". Niistä on ollut varmasti vakavaakin vaaraa esim epätoivoisille syöpäpotilaille ja sydän- ja verisuonisairauksia sairastaville.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

14:29
THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille – koronan leviäminen lisää painetta myös poliitikoille
14:11
"Egyptiä ja minua ei eroteta ennen kuin makaan hänen mullassaan" – Egyptin ex-presidentti Hosni Mubarak on kuollut: Nousi valtaan vahingossa ja piti siitä kiinni 30 vuotta
13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
13:33
Ekopaaston teemana ovat tämä vuonna vastuulliset vaatevalinnat – ohjelmassa muun muassa vaatteidenvaihtokutsut
13:28
Yle: Suomenlapinkoirien kenneliä pitänyt nainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen eläinsuojelurikoksesta
12:13
THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut osassa Italiaa, Etelä-Koreassa ja Iranissa – toimi näin, jos sairastut ja olet matkustanut epidemia-alueella
38
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
30
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
21
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
16
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
15
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
13
Tuore selvitys on herätys työnantajille: Rahalla palkitseminen motivoi eniten työntekijöitä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

205 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Oletko itse iloinen ja onnellinen toisten ihmisten hyvästä tuurista ja menestyksestä? Miten ilmaiset sen? Oletko itse hy... Lue lisää...
Väärät ystävät sinul...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image