Oulu

Tilaajille

Syöpälääkäri Eeva Rahko: Saat­to­hoi­dos­sa tulisi puhua potilaista, ei asiakkaista – "Asiakkuus edellyttää itsenäistä selviytymistä ja vas­tuun­kan­toa, hoi­to­suh­tees­sa pitää vallita luottamus"

Eeva Rahko on mukana sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamassa valtakunnallisessa hankkeessa, joka pyrkii järjestämään palliatiivisen ja saattohoidon tasavertaiseksi kaikkialla Suomessa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 19.4.2019 19:00
Antti Ervasti

Oululainen syöpälääkäri Eeva Rahko arvioi, että saattohoidossa alueellinen tasa-arvoisuus voisi toimia nykyistä paremmalla tavalla. Monet valtakunnalliset ja alueelliset kehityshankkeet parantavat alan tilaa.

Oulun yliopistollisen sairaalan syöpälääkäri Eeva Rahko sanoo, että saattohoitoon liittyy epätasa-arvoisuutta muun muassa siten, että saattohoitoa on kehitetty syöpäpotilaiden hoito edellä. Hyvää palliatiivista hoitoa (parantumattomasti sairaille suunnattu oireita lievittävä hoito) ja saattohoitoa tarvitsevista on kuitenkin 60 prosenttia muuta kuin syöpää sairastavia.

Tilaajille

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

86
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
55
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
52
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
44
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
30
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image