Oulu

Suviseurat tuo runsaasti liikennettä Oulun alueelle – liikenne saattaa jonoutua, ruuhkaa odotetaan muun muassa keskiviikolle ja torstaille

Kuva vuoden 2017 Suviseuroista. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 24.6.2019 13:47 | Päivitetty 24.6.2019 14:09
Heidi Peltonen

Muhoksella 28. kesäkuuta–1. heinäkuuta järjestettävät Suviseurat vilkastuttavat liikennettä Oulun, Muhoksen ja Tyrnävän alueella loppuviikosta. Muhoksen Matokorven peltoaukealle odotetaan noin 80 000 kävijää. 

Suviseurat alkavat torstaina, mutta suviseurakenttä avataan keskiviikkona aamulla yhdeksältä.

Suurimpia ruuhkahuippuja tuloliikenteeseen odotetaan keskiviikkona ja torstaina iltapäivisin ja iltaisin. Liikennetoimikunnan puheenjohtaja Timo Lehdon mukaan myös perjantai-illasta odotetaan vilkasta. 

Suviseuroille suuntautuva liikenne näkyy eritoten valtatie 22:lla. Valtatie 22:lla liikenne näkyy eritoten Oulun ja Muhoksen sekä Utajärven ja Muhoksen välillä. Lisäksi Muhoksen ja Tyrnävän välillä kulkevalla tie 827:lla liikenne tulee todennäköisesti jonoutumaan ajoittain. Suviseurojen tiedotteessa kerrotaan, että liikenteen vilkastuminen voi näkyä myös Nelostiellä Limingan ja Oulun kohdalla. 

Erityisesti Oulun kautta Suviseuroihin tulevien suositellaan välttämään saapumista seura-alueelle kello iltapäivällä kolmen ja viiden välillä. 

Suviseuraliikennettä tulee pääasiassa kolmesta suunnasta, pohjoisesta, etelästä ja idästä. Pohjoisen suunnasta tuleva liikenne ohjataan Muhokselle Oulun kautta, etelästä tuleva liikenne Tyrnävän kautta ja idästä tuleva liikenne Utajärven kautta. 

Suviseurojen aikaan seura-alueen ja Oulun väliselle liikenteelle suositellaan Tyrnävän ja Tupoksen kautta kulkevaa reittiä, jonka avulla ehkäistään valtatien 22 jonoutumista. Lisäksi Ouluntien ja Tyrnäväntien risteyksessä ja Tyrnäväntien ja Matokorventien risteysalueella on 60 kilometrin tuntinopeusrajoitukset.

Seura-alueen ja Oulun kaupungin välillä liikkuva seurojen paikallisliikenne kuljettaa seuravieraita. Aikataulu löytyy Suviseurojen verkkosivuilta. Oulussa majoittuvien ja paikkakunnan palveluita käyttävien suositellaan matkustavan ensisijaisesti bussilla, jotta alueelle ei aiheuteta ylimääräistä liikennettä. 

Suviseurat päättyvät maanantaina. Paluuliikenteen odotetaan olevan vilkkainta sunnuntaina ja maanantaina.

Tieliikennekeskuksen mukaan paluuliikenteen ruuhkahuiput ajoittuvat sunnuntai-iltaan 30. kesäkuuta ja koko maanantaipäivälle 1. heinäkuuta. Seurojen paluuliikenteen huippujen arvioidaan olevan jopa menoliikennettä terävämpiä. Etelään suuntautuva paluuliikenne valtateille 4 ja 8 opastetaan Tyrnävältä ensisijaisesti Tupoksen eritasoliittymän kautta.

Juttua päivitetty klo 14:09: lisätty tieliikennekeskuksen tiedot. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (77)

Minä pyöräilen suviseuroihin. Enkä saastuta " juuri " mitenkää...pitäkää mölyt mahassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onhan se hienoa, kun välitetään ilmaston lämpenemisestä. Vedetään vaunut läpi suomen, kun asian vois hoitaa radion kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin kaikki on sallittua kun pakotetaan antamaan anteeksi ja siitä ei sitten puhuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hengellinen kokous sinänsä ihan ok.

Mutta on järjen köyhyyttä, että vuodesta toiseen tukitaan päätiet asuntovaunukaravaaneilla ja kaikki tieliikennöinti puuroutuu viikoksi.

Eikö vihdoin voisi miettiä järkevämpää ja resursseja vähemmän tuhlaavaa käytäntöä, valita 2-3 hyvien moottoritie/maantieyhteyksien varressa olevaa, esim entisiä lentokenttiä seuratapahtumapaikaksi ja keskittää sinne vakirakennukset ja infratstruktuuri???
Ja joku seurakunta hoitaa talkootyövoiman paikalle kukin vuorollaan.
Eikö tämä olisi kestävämpää ja nykyaikaisempaa tapaa viettää seuroja???
Ja laadukkaampaa kuin rypeä sateisillä pelloilla vuotavissa teltoissa ja ahtaissa autoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitähän on jo päätös tehty. Peltoseurat loppuu ja siirrytään lentokentille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulujoen eräseuran miehiä tuolla talakoissa palijon ja Kiitos niille..On seuralla muutakin toimintaa ku metästys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma, että seurat tulevat paikkakunnalle!

Seuroissa otetaan myös ilmasto-olosuhteet huomioon ja roskaamista ei ole, kun maat puhdistetaan. Maat palautetaan aivan samanlaisena ja siistinä takaisin vuokranantajille. Yhteistyö on erinomaista viranomaisten kanssa. Täällä yritetään väkisin morkata kokoontumista. Eikö kokoontumisia tapahdu ympäri Suomea kesäaikaan ja monet ovat niistä suuria tapahtumia eli useita kymmeniä tuhansia vieraita saapuu paikalle. Tosin nämä taitavat olla edelleen Suomen suurin kesätapahtuma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistakaa reilut turvavälit. Idästä tuleville ambulansseille pitää olla ohitustilaa tiellä 22.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi varmaan valvoo tämänkin kuten myös tarkastaa asuntovaunussa olevien lapsien määrään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... pieni kertaus on paikallaan, tieliikennelain valvonta ei tarvitse kotietsintälupaa. Ja kaikkihan voi tarvittaessa käskyttää kulkuneuvoista ulos, jos oikein hankalaksi menevät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvasta päätellen leiriytyjien vaunujen turvaväli on vähemmän kuin neljä metriä. Näyttäisi olevan joissain tapauksissa alle kaksi metriä. Vaarallinen yhdistelmä tulipalon sattuessa!
Kuka valvoo?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kielletään vaan lailla kaikki tuommoset tapahtumat ja yrmyytettään mieluummin vaan kotona ja kuunnellaan sääskien ininää ja kielletään myös ikkunasta ulos tuijottelu, kun ei tiijetä sen hiilijalanjäläkiä. Kesä on inhaa aikaa.

Onneksi kohta on talavi ja pakkanen ja pimiä. Sillon ei tarvi lähtiä YHTÄÄN mihinkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Kuulostaa mahtavalta olis kiva käydä tutustumassa joskus kun tulen käymään Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se ilasto pelastuu kun lähes satatuhatta kiskoo tiisseliautoilla asuntovaunuja pitkin suomea ja tukkii vielä liikenteenkin. Vihreät ja SDP ilmastotavoitteethan oli hallituskysymys. Mitä aiotte tällaiselle ilmanaikuiselle rallille tehdä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovasti on ennuste eilisestä parantunut. Kaatosateet eivät kyllä hyödytä maamiestäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (77)

Uutisvirta

9:50
Vanhan laivanhylyn kappaleet lähtivät rekkakyydillä Oulusta etelään kunnostettaviksi – paluu koittaa vuoden tai kahden päästä näyttelyesineiksi Pohjois-Pohjanmaan museoon ja hotelli Radisson Blu'n tiloihin
8:47
Amnesty: Siirtotyöläiset Qatarissa kuukausia ilman palkkaa – MM-kisojen rakennustöiden kuolonuhrit ja boikotit eivät ole vaikuttaneet epäkohtiin
8:00
Näin syntyvät kasvissyöjän kampasimpukat – Herkuttele hyvin myös pihlajanmarjoilla, palsternakalla ja syyssipuleilla Tilaajille
8:00
Sofi Oksasen odotettu uutuusromaani kertoo rumasta bisneksestä – kävimme kirjailijan kanssa hedelmöitysturismin tapahtumapaikoilla Ukrainan suljetussa kaupungissa Tilaajille
7:00
Kalen! kalluppi: Näytäkkö nää hyvältä?
7:00
Uotinen johdattaa sinkut pöytään – sokkotreffeillä vaivaava jännitys välittyy kotikatsomoon
7:00
Päivän leffapoiminnat: Kookospähkinälaukkaa päin historiaa – Monty Pythonin elokuva tipauttaa katsojan jakkaralta
41
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
29
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
20
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
20
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
17
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä
11
Näin budjetti vaikuttaa arkeesi: Keskituloisen palkasta tippuu 160 euroa, autoilu kallistuu ja kotitalousvähennys laskee
7
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eurojackpot voittaja osti Toyota yariksen

Kerran olen toyotan koeajanut ja jäi myös viimeiseksi. Miksi noin huonoja autoja edes tehdään. Lue lisää...
Jalmari100

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image