Oulu

Supersuosittu Pyhimys tähdittää Oulun yliopisto-opis­ke­li­joi­den ava­jais­ta­pah­tu­maa – "Tämä saattaa olla viimeinen Vulcanalia ikinä"

Pyhimys, siviilinimeltään Mikko Kuoppala, palkittiin tämän vuoden Emma-gaalassa muun muassa vuoden artistin ja vuoden albumin palkinnoilla. KUVA: Tero Ahonen
Oulu 14.8.2019 11:46 | Päivitetty 14.8.2019 14:03
Mirko Siikaluoma

Oulun yliopiston lukuvuoden avajaistapahtuma Vulcanalia järjestetään tänä syksynä 25. kerran. Club Teatrialla syyskuun 11. päivänä järjestettävässä tapahtumassa nähdään pääesiintyjänä supersuosittu rap-artisti Pyhimys.

Myös opiskelijoiden itsensä tuottama taide on tänä vuonna esillä Vulcanaliassa, kun tapahtumassa nähdään puhallinorkesteri Teekkaritorvet sekä Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia. Tapahtuman somistuksesta vastaa Oulun korkeakoulujen taidepiiri Tapiiri ry.

– Haluamme Vulcanaliassa  tuoda esille ja juhlistaa oululaisten opiskelijoiden lahjakkuutta. Monet eivät välttämättä tiedä, että opiskelijakulttuuri sisältää myös korkealaatuista taidetta ja musiikkia, Vulcanalian tuottaja Asta Salomaa kommentoi ohjelmavalintoja.

Vuosi 2019 on juhlavuosi sekä 25 vuotta täyttävälle Vulcanalialle että 60-vuotiaalle Oulun yliopistolle. Tapahtumasta vastaava Oulun yliopiston ylioppilaskunta ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO suunnittelevat järjestävänsä jatkossa uutta yhteistä avajaistapahtumaa.

– Avajaistapahtuman tulevaisuus on auki ja tämä saattaa olla viimeinen Vulcanalia ikinä. Pyrimme järjestämään juhlavuoden kunniaksi unohtumattoman Vulcanalian, Salomaa kertoo.

Pyhimys, siviilinimeltään Mikko Kuoppala, palkittiin tämän vuoden Emma-gaalassa muun muassa vuoden artistin ja vuoden albumin palkinnoilla. Kesällä Pyhimys palkittiin myös ensimmäisenä rap-artistina Juha Vainion sanoittajapalkinnolla.

MAINOS

Kommentoi

Pyhimys edustaa ovelaa ahneutta parhaimmillaan. Esittää aitoa runoilijaa joka vetoaa henkeviin vasemmistonuorisolaisiin ja tekee samalla toisessa bändissä halpaa huumoriräppiä joka vetoaa bilekännääjiin. Molemmilta rahat pois yhteistyössä nelosen kanssa. Hipsterit ihailevat, kun tähti lähtee hailuodosta helikopterilla räppäämään alapäähuumoria mansikkamarkkinoille. :DD

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Neljättä kertaa peräkkäin rap/hip&hop -artisti pääesiintyjänä Vulcanaliassa. Ei voi järkestäjiä ainakaan syyttää tarpeettomasta riskinotosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin, ensimmäistä kertaa koko Vulcanalian historiassa voin sanoa, että paikalle kannattaa mennä! Tällaista laatuartistia ei ole aiemmin saanut siellä kuunnella. Mutta toisaalta, avautuuko Pyhimyksen syvälliset sanoitukset suurimmalle osalle opiskelijoista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jos eivät yliopisto-opiskelijat sanoituksia hiffaa, niin ketkä sitten?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ollut parempia, eikä tee tiukkaa, koska tämä Suomi-räppihomma nyt on vaan sitä itseään. Sanoitukset voi olla hyviä, mutta musiikiksi ei voi kutsua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä kohtaa tuo on supersuosittu?
Kundi on nykyaikainen nelosmedia tuote ilman mitään musiikillisia lahjoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytäpä sitä Googlea, että saat selville minkälainen ura Mikolla on ollut. Toisaalta, kommenttisi tasosta huomaa, ettet hänen musiikista ymmärtäisi siltikään mitään. Mies on nimittäin yksi Suomen parhaista sanoittajista. Mutta helmiä sioille pätee tässäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nooh, eipä aleta tälle linjalle. Google ja google, yliopiston raamattu.
Tuollaista käytöstäkö siellä yliopistossa opetellaan ?

Kuinkahan moni kuuntelee, ja luule ymmärtävänsä sanoitukset tai musiikista ylipäänsä mitään ? Se tässä ei olekaan pointti vaan mahoton juhlinta ja musiikkia oheislieveilmiöineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdotin Googlea sen vuoksi, koska jokaisen luulisi osaavan sitä käyttää. Ja tiedoksi sinulle, että on olemassa ihmisiä, jotka ihan oikeasti kuuntelevat sanoituksia ja jopa miettivät sitä musiikin tasoa. Kannattaa nostaa se pää välillä pois sieltä ennakkoluulopuskasta ja avata silmät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanotaanko, että "supersuosittu" omassa viiteryhmässään ja Suomen kokoisessa pikkumaassa. Faneja ehkä 30-tuhatta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En kyllä nykyisin enää räppiä kuuntele kiitos elastisen ja "rahat pois ja naurun kanssa elakkeelle" keekin vuoksi, mutta ilmeisesti termiä "supersuosittu" tosiaan voi nykyään käyttää jo muutaman hassun kiinnostuneen vuoksi koska en ole ikinä moisesta "artistista" kuullutkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et vastaa mielipiteinesi koko populaatiota ja se ei tee Pyhimyksestä yhtään vähemmän tunnettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:36
Mies törmäsi maasturilla ravintolan seinään Saariselällä  – puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat
6:07
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
6:00
Paikallisyhdistysten aktiivit tekevät pyyteetöntä työtä yhteisen hyvän eteen ja saavat siitä harvoin kiitosta Kaupallinen yhteistyö
6:00
Fokus pitää olla koko Oulun vetovoiman lisäämisessä – alueilla asukkaiden ja virkamiesten pitää opetella tekemään asioita yhdessä Lukijalta
6:00
Kuntatalous kuopii pohjamutia – Joka kolmas kunta kerjuulla, mukana muun muassa Ii, Utajärvi, Vaala ja Tyrnävä Tilaajille
6:00
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
21.10.
Brexit toisi haasteita Valioliigalle – ulkomaalaispelaajien määrä luultavasti vähenisi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

116 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Rikkaan ajatuksia

Jos ei olisi rikkaita, jotka maksavat paljon veroa, köyhilläkin olisi kurjemmin. Monet hyvätuloiset yrittäjät työllistäv... Lue lisää...
Kiitos hyville veron...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image