Oulu

Suositulta Hietasaaren nuo­tio­pai­kal­ta varastetaan toistuvasti polttopuut – jokaisen ostettava itse mak­ka­ran­pais­to­puut

Hietasaaren nuotiopaikka on yksi Oulun suosituimmista makkaranpaistopaikoista. KUVA: Tanja Koskinen
Oulu 4.12.2018 19:58
Taina Virolainen

Oulun suosituimpien nuotiopaikkojen joukkoon kuuluvalle Hietasaaren nuotiopaikalle ei toimiteta enää polttopuita.

Tyhjänä ammottavassa puuvajassa on ilmoitus, jossa kehotetaan nuotiopaikalla kävijöitä ostamaan itse puut Kestävän kehityksen keskukselta Välivainiolta.

Oulun kaupunki on kuskannut Hietasaaren nuotiopaikalle tänä vuonna 50 irtokuutiota puuta tammi-elokuun aikana.

Puita on varastettu useamman kerran.

– Heti kun puita viedään, ne varastetaan. Päätimme, että puita ei enää toimiteta, kertoo Luonnonvarasuunnittelija Riitta Niemelä Oulun yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista.

Hänen mukaansa tallentava kamera -kylttikään ei säikäytä puuvarkaita.

– Laitoimme Hietasaaren nuotiopaikalle ilmoituksen, mistä puita voi itse ostaa. Kestävän kehityksen keskuksen lisäksi puita voi hankkia pienissä erissä vaikka huoltamoilta.

Varkauksien vuoksi Hietasaaren nuotiopaikalle ei enää toimiteta polttopuita. KUVA: Tanja Koskinen

Niemelä kertoo, että kaupunki on neuvoton puuvarkauksien vuoksi. Hietasaaren nuotiopaikan läheisyyteen pääsee autolla, joten puut on helppo kuskata pois.

Muulla tavoin Hietasaaren nuotiopaikalle ei ole tehty ilkivaltaa, paikkoja ei ole rikottu tai sotkettu.

Niemelä muistaa, että Lemmenpolun nuotiopaikkojen polttopuita on myös varastettu vuosien varrella.

– Joka vuosi jostakin nuotiopaikasta varastetaan polttopuut.

Oulun kaupungin alueella on yli 40 grillaus- ja nuotiopaikkaa. 

Hietasaaren nuotiopaikan ja muidenkin retkeilyreittien yhteydessä olevien nuotiopaikkojen puuhuoltoon tehdään linjaukset jatkossa valmisteilla olevan Oulun kaupungin retkeilyreittien ja rakenteiden hoito- ja käyttösuunnitelmassa.

Maanhankintapäällikkö Juha Peuraniemi yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista kertoo, että suunnitelma on parhaillaan valmistelussa ja se viedään kuulemisten jälkeen yhdyskuntalautakunnan päätettäväksi ensi vuoden alussa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (101)

Kävisikö tuohon lairintäalue ,saunat, veneitä, kalastus ehkä et ja valmius varasto. Puliukkeleille oma kattila kettingillä kiinni,saavat soppaa . Poikkeusoloissa hyvä leiripaikka. Voi miettiä kehitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin ongelma ilmeisesti siis, että suurella ajoneuvolla pääsee liian lähelle. Edes 500 m matka jotain polkua/pitkospuita pitkin jos olisi, niin saisi ilmaisia polttopuita hakeva hieman enemmän nähdä vaivaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea päätös. Muutenkin hieman kyseenalaista, onko polttopuiden jakelu ilmaiseksi hyvä tapa käyttää verovaroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei laiteta siihen tien päähän puomia ni ei autolla pääse sinne? Yksinkertaista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vesuri vaijerilla kiinni nurkkaan, niin voi joutessaan siivota sitä ryteikköä poltettavaksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paju on hyvä kun siitä saa tehtyä pajukoreja ja pikkupuusta aitaa. Ei saa tuhota mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yx valo mut poikkeusoloissa sammutettua. Leirintäalue voi olla ns.nuotion valossa tai öljylampun. Ulkohuusseja vaan . Riukuja. Laavun voi laittaa perämettään . Itämaasta tulloo niitä rosvoja ja huumeita . Ei saa päästää kotiinsa ollenkaan .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on ihmisillä tiukkaa, kun pitää polttopuutkin varastaa. Tämähän kuuluu samaan sarjaan kuin kynttilöiden ja kukkien varastaminen hautausmaalta. No, pitää ajatella että pienempi paha kuin paikkojen sotkeminen, särkeminen ja polttaminen. Kyllä kaikesta näkee, miten kulttuurikansaa sitä ollaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisihan sinne voinut puomit laittaa. Muutenkaan kenen tahansa tarvitsisi autolla siellä kruisailla kun alueella liikkuu usein hevosiakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko puut oikeasti varastettu vai vaan poltettu lämmitelläkseen? Kaupungin lähellä tuli saattaa palaa pitkiä aikojakin, eikä siinä silloin kovin kauaa liiterillinen puita riitä. Ihminen vaan syyttelee toistaan aina varkaudesta vaikka puut olisi käytetty ihan siihen itteensä tulen pitoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen lenkkeillyt useana vuotena Hietasaaren kuntopolulla enkä ole nähnyt kyseisellä nuotiopaikalla koskaan ketään muita kuin juopporemmejä. Joten aivan sama vaikka koko nuotiopaikka poistetaan. On liian lähellä kaupunkia joten kerää tätä juoppoporukkaa.

Erämaisemmassa ympäristössä olevat nuotiopaikat ovat täysin OK ja siellä paikat pysyvät kunnossa sekä puut vajassa kun juoppo ei jaksa sinne asti polkea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos vaan kunniasta, mutta olen absolutisti ja kyseisellä nuotiopaikalla tulistellut useinkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällainen on tyypillinen oululainen. Ilmaiseksi pitää kaikki saada itselle, muut veronmaksajat kustantavat. On vaan erikoista se että on varaa ostaa auto ja peräkärry, mutta polttopuut ja vessapaperit pitää varastaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiset aivan itse pilaavat kaiken hyvän ja sen, joka on rakennettu meille kaikille. Nämä samat ihmiset ovat sitten yleensä huutamassa yhteiskuntaa apuun joka asiaan. Näinhän se menee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokamiehen oikeudet ja velvollisuudet pitäisi saattaa kaikkien tietoon, kenties kyse on tietämättömyydestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei oo oikeutta varasta yhteisöiltä paikoilta vaan toimia yhdessä kaikkien parhaaksi. Eikä jokamiesoikeus tarkoita että missä vaan voi mennä miten vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä päin klapit on vajassa kiinni vaijerilla. Ei ole koskaan viety.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

teille, jotka varastitte puut tulipaikalta. Ainoastaan pyörän omistajana paikka on sopivan matkan päässä. Melko homma on kuljettaa puut pyörän kanssa mukana (eikä se ihan ilmaistakaan ole..).. Se on paha, kun nuotiopaikka on liian lähellä sivistystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (101)

Uutisvirta

139
Puheenaihe: Voisiko talvinopeusrajoituksista luopua Ruotsin malliin?
59
Pienestä ylinopeudesta sakotetaan pian 70 euroa pienempi summa – Poliisitarkastaja: Voi vaikuttaa liikenneturvallisuuteen
40
Autoilija ja pyöräilijä törmäsivät suojatiellä Saaristonkadun ja Koulukadun risteyksessä – kypärätön pyöräilijä loukkasi päätään
32
Verkkokauppa.com julkaisi "Älä osta näitä" -listansa – katso kaupan eniten palautetut ja huolletut tuotteet
31
GCM-siirtolaisuuspaperi on määrä hyväksyä alkuviikosta Marokossa, sitoutuuko Suomi siinä johonkin? – Tästä kohun aiheuttaneessa YK-asiakirjassa on kyse
25
Helvetin enkelit kokoontuivat Ouluun juhlimaan, mukana ulkomaisten osastojen väkeä - Poliisi: Häiriötilanteita ei tiedossa
19
Lehti: Pääministeri May yrittää vielä kerran vedota parempien Brexit-ehtojen puolesta – varoittaa itse "tuntemattomista vesistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

jos sota syttyy

106 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

keltaliivivallankumous

Keltaliivien joukossa on taatusti myös niitä joiden tarkoitus on vain ryöstellä liikkeitä ja saada aikaan mahdollisimman... Lue lisää...
Werneri

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

8.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image