Oulu

Suomessa aloittaa kuusi uutta hyväksyttyä ta­va­ran­tar­kas­ta­jaa, osa toimii Oulussa

Oulu 5.12.2018 10:18
Kaleva

Suomessa aloittaa kuusi uutta Keskuskauppakamarin hyväksymää tavarantarkastajaa. Uusia tavarantarkastajia aloittaa Oulussa, Helsingissä ja Keski-Suomessa. 

Keskuskauppakamarin tavarantarkastajalautakunnan HTT-kokeeseen osallistui yhteensä 10 henkilöä, joista kuusi läpäisi kokeen. 

Tavarantarkastajia käytetään eritysesti kiistanalaisissa tilanteissa, joissa kaivataan ulkopuolisen ja objektiivisen asiantuntijan näkemystä. Tavarantarkastaja voi antaa teknisiä arvioita palveluista, työsuorituksista tai tuotteista. 

HTT-tarkastuksia voidaan teettää esimerkiksi antamaan puolueeton näkemys kylpyhuoneen vedeneristyksien normien mukaisuudesta, tuotantolinjan toiminnasta tai autonmaalauksen asianmukaisuudesta. 

Tarkastajat toimivat valvonnan alaisena ja kirjallisen ohjesäännön sääntelemänä. Ohjesäännön noudattamista valvoo Keskuskauppakamarin tavarantarkastajalautakunta. 

HTT-tarkastajan pätevyys edellyttää kokeen läpäisemisen lisäksi tutkintoa osaamisalalta sekä vähintään 10 vuoden työkokemusta alalta. HTT-tarkastuksia tehdään vuosittain noin 800 kappaletta. Tarkastuksia tehdään eniten rakentamiseen, ajoneuvoihin ja koneisiin liittyen. Noin puolet tilauksista tulee yrityksiltä ja puolet kuluttajilta. 

MAINOS

Kommentoi

Olen maksanut turhasta moiselle tarkastukselle. Selvä vika tuotteessa ja tehty speksin vastaisesta. Siitä huolimatta muka ympäristö syy, miksi ei toimi.
Heidän sanomisillaan ei ole mitään vastuuta, eli turhia ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olemme kokeneet ja nähneet, kuinka helpolla palkkio nostetaan. Eli vaatikaa video lausunnon oheen mittauksista. Kyllä sen saa, olkaa tiukkoina. Eikä tule lisähintaa. Tiukkana, jos ei vaihtakaa tyyppiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunti veloitus asianajaja luokkaa, muutamasta paperinpalasta joista liki kaikki rt-kortti kopioita, ei jatkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on hieno ja hyvä tapa ratkoa joskus kinkkisiä riitatilanteita, kokemusta on työn kautta syntynyt. Olen ollut mukana noissa tilnateissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

77
Oulun jättiruuhkassa mateli niin paljon autoja peräkanaa, ettei liikennelaskuri erottanut niitä toisistaan – "Varmasti tuhansia autoja enemmän kuin tavallisesti"
76
Keskusta ei halua kieltää dieseliä – jyrkkää dieselpolttoaineen hinnannousua puolue ei pysty estämään
63
Usealle Oulun keskustan katuosuudelle saa jatkossa pysäköidä vain toiselle puolelle katua – taustalla katujen kapeus
62
Coca-Colan joulurekka villitsi oululaiset – tuhannet jonottivat ilmaista limsaa, liikenne ruuhkautui
46
Pohjantien liikenne takkusi tuntikausia etelään päin menevillä kaistoilla – "Koin tänään pahimmat ruuhkat Oulussa ikinä"
41
Uutissuomalainen: Oikeusministeri selvityttää lapsiasiavaltuutetun taksikulut - oululaistaustainen Tuomas Kurttila perustelee taksin käyttöään sujuvuudella ja työhyvinvoinnilla
33
Yhdyskuntalautakunta päätti: Oululaisten jätemaksuihin kolmen prosentin korotus

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Järjetön veropolitiikka

Väittääkö aloittaja että sosiaaliturvan taso on nyt alempi kuin ennen? Olisiko edes jotain lukuja tai muita todisteita e... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image