Oulu

Suomessa aloittaa kuusi uutta hyväksyttyä ta­va­ran­tar­kas­ta­jaa, osa toimii Oulussa

Oulu 5.12.2018 10:18
Kaleva

Suomessa aloittaa kuusi uutta Keskuskauppakamarin hyväksymää tavarantarkastajaa. Uusia tavarantarkastajia aloittaa Oulussa, Helsingissä ja Keski-Suomessa. 

Keskuskauppakamarin tavarantarkastajalautakunnan HTT-kokeeseen osallistui yhteensä 10 henkilöä, joista kuusi läpäisi kokeen. 

Tavarantarkastajia käytetään eritysesti kiistanalaisissa tilanteissa, joissa kaivataan ulkopuolisen ja objektiivisen asiantuntijan näkemystä. Tavarantarkastaja voi antaa teknisiä arvioita palveluista, työsuorituksista tai tuotteista. 

HTT-tarkastuksia voidaan teettää esimerkiksi antamaan puolueeton näkemys kylpyhuoneen vedeneristyksien normien mukaisuudesta, tuotantolinjan toiminnasta tai autonmaalauksen asianmukaisuudesta. 

Tarkastajat toimivat valvonnan alaisena ja kirjallisen ohjesäännön sääntelemänä. Ohjesäännön noudattamista valvoo Keskuskauppakamarin tavarantarkastajalautakunta. 

HTT-tarkastajan pätevyys edellyttää kokeen läpäisemisen lisäksi tutkintoa osaamisalalta sekä vähintään 10 vuoden työkokemusta alalta. HTT-tarkastuksia tehdään vuosittain noin 800 kappaletta. Tarkastuksia tehdään eniten rakentamiseen, ajoneuvoihin ja koneisiin liittyen. Noin puolet tilauksista tulee yrityksiltä ja puolet kuluttajilta. 

MAINOS

Kommentoi

Olen maksanut turhasta moiselle tarkastukselle. Selvä vika tuotteessa ja tehty speksin vastaisesta. Siitä huolimatta muka ympäristö syy, miksi ei toimi.
Heidän sanomisillaan ei ole mitään vastuuta, eli turhia ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olemme kokeneet ja nähneet, kuinka helpolla palkkio nostetaan. Eli vaatikaa video lausunnon oheen mittauksista. Kyllä sen saa, olkaa tiukkoina. Eikä tule lisähintaa. Tiukkana, jos ei vaihtakaa tyyppiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunti veloitus asianajaja luokkaa, muutamasta paperinpalasta joista liki kaikki rt-kortti kopioita, ei jatkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on hieno ja hyvä tapa ratkoa joskus kinkkisiä riitatilanteita, kokemusta on työn kautta syntynyt. Olen ollut mukana noissa tilnateissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:36
Kyselytunnilla Sipilää hiillostettiin Anne Bernerin SEB-pankin paikasta ja Jussi Niinistön taleban-kommenteista
17:00
Anita Korvan arvokisadebyytti oli lyhyt ja ytimekäs, mutta hiihtäjälupaus ei työnnä päätään lumihankeen – "Olisi kiva itsekin olla joskus taistelemassa kärkisijoista tällaisissa kisoissa" Tilaajille
16:55
Mäki ja Hakola eivät yltäneet sprintin MM-välieriin, molemmat jäivät kolmansiksi
16:32
Poliisi pyytää tietoja Rovaniemellä varastetusta perävaunusta ja moottorikelkasta
16:23
Antti Kaikkonen tuuletuskokouksen jälkeen: Keskustan ryhmä tukee ministeri Berneriä yksimielisesti
15:40
Oulun lääkärikopterin tukikohta saneerataan, valtion rahoitusta tuli 9 miljoonaa euroa toivottua vähemmän
15:35
Pääministeri SS-selvityksestä: "En lyttää historian tutkimusta, mutta ei kiistetä näiden miesten ansioita Suomen puolustuksessa"
82
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
75
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
47
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
30
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet
27
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
26
Asiantuntija: Perussuomalaiset saattavat kiriä vihreiden ohi eduskunnassa — Sdp:n ja kokoomuksen vääntö ykköspaikasta tiivistyy vaalipäivään
22
Kommentti: Oppositio hihittelee sivusta, kun hallituspuolueet tunaroivat – ”Kuka haluaa äänestää puoluetta, jossa ministeriksi valitaan Berner?”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna illalla Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa jäätävän vesisateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

267 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Asunnon voi aina myydä ja muuttaa varakkaana vuokralle. Ulkomaillakin voi olla kuukausia vuodesta. Vuokralla ikänsä asun... Lue lisää...
Maksettu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image