Oulu

Suomen yllä lensi kirkas tulipallo, havaintoja tehtiin myös Oulun seudulla – katso video

Kirkas tulipallo tallentui Pohjantiellä ajaneen oululaisen Markku Paason autokameraan perjantai-iltana. Videon alalaidassa näkyvä aika on virheellinen kameran asetusten vuoksi.
Oulu 22.12.2017 21:21 | Päivitetty 22.12.2017 23:44
Kaleva

Ursan Taivaanvahtiin on tullut perjantai-iltana runsaasti havaintoja kirkkaasta tulipallosta. Tulipallo nähtiin kello 20 jälkeen.

Ensimmäiset havainnot ulottuivat Kuusamosta Turun seudulle asti. Havaintoja on tehty muun muassa Oulussa, Kempeleessä ja Limingassa.

Ursan alustavan mallinnuksen mukaan kappaleen lento on päättynyt Keski-Suomen suunnalla.

Havainnoissa tulipallon kerrotaan lentäneen idästä länteen. Eräässä havainnossa tulipallolla kerrotaan olleen pitkä kirkas pyrstö. Väriltään tulipalloa kuvaillaan sinertäväksi tai vihertäväksi. Tulipallon kerrotaan näkyneen muutaman sekunnin ajan.

Oululaisen Markku Paason autokamera tallensi tulipallon lennon. Kuvaushetkellä Paaso oli ajamassa Pohjantietä etelän suuntaan Ouluhallin kohdalla.

Lapissa nähtiin marraskuussa harvinainen tulipallo, joka herätti paljon huomiota poikkeuksellisen kirkkautensa vuoksi. Kyseessä oli meteoriitti, jonka kappaleiden uskotaan pudonneen Pohjois-Lappiin.

Näitkö tulipallon? Kerro havaintosi tämän jutun kommenteissa tai lähetä kuva numeroon 13222 tai verkkolomakkeen kautta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (78)

60 luvun alkupuolella jo noita lenteli idästä päin eikä niistä ei saanut puhua.Olin tuolloin toisellakymmenellä ja ihmettelin kovasti kun kävelin Itä-Lapissa pakkas aamuna kouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olin hiihtämässä Kiulukankaan kohdilla, kun näin vihreän valon puiden latvojen yläpuolella. Luulin sitä ensin raketiksi, mutta se olikin näköjään vähän isompi juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veikkaan että tämä oli tarkkailusatelliitti jonka ensimmäinen tiedustelija Oumuamua jätti maata kiertävälle radalle. Yrittikö laskeutumista eikä ymmärtäneet ilmakehän vaikutusta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkoilutimme koiraa poikani kanssa Iissä. Katselimme Orionin tähdistön sammuvaa Betelgeuze tähteä, kun poikani alkoi hihkua "Äiti, äiti tähdenlento!" Tulipallo oli vaikuttavan näköinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ajetaan Oulusta etelään ja tulipallo lentää oikealle, mikäs se siellä on. Tadammmm - rakas länsinaapurimme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinä päivinä voipi taivaaalla olla 'lumipallojakin,' kun joulupukit lentelee joka puolle ja takaisin.
Pekingissäkin ym on suomalaisia joulupukkeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me nähtiin myös samainen tulipallo kun ajeltiin tyrnävällä kotiinpäin.Tuon kokoluokan palloa on hienoa katseltavaa, mutta sitten kun sieltä jysähtää se isompi pallo ilmakehän läpi niin ei varmaan ole enään yhtä mukavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutaman tunnin selkeä rako taivaalla ja heti näkyy tulipalloa. Kuinka paljon noita jääkään pilvien taakse? Tuntuu että nykyään isoja tulipalloja tulee jatkuvalla syötöllä, ennen ei näkynyt mitään vaikka varta vasten tuijotteli taivasta ilta toisensa perään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mikähän päivä tulee se iso metereoiitti ja maapallo halkeaa silloin on iso jysäys tiedossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakettimies se vaan toivotti Joulurauhaa mailmalle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On liigassa nyt joulutauko jo päällä? Olisi kiva välipäivinä mennä Raksilaan katsomaan pelejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (78)

Uutisvirta

19:04
Suomen kansalaisia on jumissa Venäjällä – helsinkiläinen Alla Stepanova odottaa viranomaisilta päätöstä, joka mahdollistaisi kaksoiskansalaisen paluun kotiin Tilaajille
19:00
Oulu Sinfonian käyrätorvisti Pasi Salminen harjoittelee korona-aikana kotonaan, koska "koripalloilijoille loistavalla 70 prosentin osumatarkkuudella muusikosta ei tule miljonääriä, vaan työtön" Tilaajille
18:36
Putin lupasi venäläisille palkallista koronalomaa kuun loppuun – auki jäi, mistä rahat palkanmaksuun otetaan
18:09
Valtaosa työntekijöistä lomautusaikojen nopeutusten piirissä – Juko, OAJ ja JHL haraavat opetusalalla vastaan: "Pyörii täyttä häkää"
18:00
Oululainen siivouspalveluyrittäjä uskoo ammattitaitoonsa ja alan tulevaisuuteen – Katri Määttä päätti laajentaa yritystoimintaansa koronasta huolimatta Tilaajille
17:53
Oamkin kätilö- ja ensihoitajakoulutuksiin kova pyrky – yhtä ensihoitajan paikkaa tavoittelee 53 hakijaa
17:40
Vastaanottoyksikön johtaja: Maahanmuuttovirasto on valmiina vastaanottamaan turvapaikanhakijoita Kreikasta, mikäli toimeksianto tulee
46
Vantaa tekee lentoasemalla koronatestejä, toimia harkittiin läpi maaliskuun, yli 200 000 matkustajaa ehti saapua, päätös vasta viime viikolla – "Tilanne ollut ministeriöjohtoinen"
37
Vastaanottoyksikön johtaja: Maahanmuuttovirasto on valmiina vastaanottamaan turvapaikanhakijoita Kreikasta, mikäli toimeksianto tulee
36
Koronatartuntojen määrä kääntyi uudelleen nousuun - tartuntoja tulee lisää nyt eri puolilla maata
34
Etäopetuksen laatuun tulee kiinnittää huomiota – etäopetusta ei ole se, että Wilmassa lähetetään ohjeita ja kirjalliset vastaukset pyydetään palauttamaan Wilmaan Lukijalta
32
Välipäivän jälkeen taas kaksi uutta koronakuolemaa Suomessa – tauti on vaatinut nyt 19 ihmisen hengen
29
Pohjois-Pohjanmaalla kolme uutta koronatartuntaa, hoidossa edelleen neljä potilasta – OYS siirtää kiireettömiä vastaanottoaikoja syksylle
27
Osingot tulisi maksaa – osinkotulot ovat monelle tarpeellinen lisä jatkuvasti ostovoimaansa menettävän eläketulon jatkeeksi Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi keskiyöstä alkaen Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

332 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siipeilijöitten ytk.kassa ei pysty maksamaan työttömille korvauksia ajoissa??Puhkeaako kupla??

YTK:n kyvyttömyys maksaa normaalisti siipeilijöiden päivärahaa osoittaa, että työnantajien perustama YTK on keskittynyt... Lue lisää...
Kupla puhkeaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image