Oulu

Suomen ja Venäjän pää­mi­nis­te­ri­ta­paa­mi­nen päättyi – lii­ken­ne­jär­jes­te­lyt sujuivat poliisin mukaan hyvin

Pääministerit Dmitri Medvedev ja Juha Sipilä (kesk.) tapaavat Oulussa. KUVA: Peura Pekka
Oulu 9.12.2016 14:58 | Päivitetty 9.12.2016 16:47
Minna Akimo

Suomen pääministerin Juha Sipilän (kesk.) ja Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin tapaaminen Oulussa on päättynyt.

Ministerit keskustelivat keskenään Oulun kaupungintalolla.

Venäjän pääministeri saapui aikataulusta myöhässä, sillä Medvedevin lentokone laskeutui Oulun lentokentälle noin kello 12.40.

Medvedevin mukana Ouluun saapui runsas joukko venäläisiä ministereitä, virkamiehiä sekä toimittaja ja muuta mediaväkeä.

Paikalla on myös suomalaisministereitä sekä virkamiehiä.

Tapaamisen aikana puhuttiin muun muassa Koillisväylän tietoliikennekaapelin rakentamisaikeista, taloudesta, Itämeren turvallisuustilanteesta sekä Syyrian tilanteesta.  

Myös arktisten asioiden oletetaan nousevan esille, sillä Arktisen neuvoston puheenjohtajuus siirtyy Suomelle ensi toukokuussa.

Pääministereiden yhteinen tiedotustilaisuus alkoi kolme varttia aiottua myöhemmin. Kello 15.30 alkavasta tilaisuudesta nähtiin valtioneuvoston suora lähetys.

Tiedotustilaisuus päättyi noin 16.15. Medvedev seurueineen poistui tiedotustilaisuuden jälkeen kaupungintalolta. 

Liikenne palautui normaaliksi

Oulun poliisin näkökulmasta vierailu sujui hyvin. Oulun liikennejärjestelyt palautuivat normaaleiksi noin kello 17. Medvedevin lähdön aikaan Pohjantie oli suljettu väliaikaisesti kahden kilometrin matkalta.

Poliisin mukaan valtiovierailu sujui hyvin, vaikka siitä aiheutui paikoin häiriötä ja ruuhkaa. Suurimmat liikennehäiriöt olivat Oulun kaupungintalon ympäristössä ja Lentokentäntiellä.

– Liikenne- ja turvajärjestelyt olivat valtiovierailussa varsin mittavat ja niistä selvittiin kunnialla, sanoo ylikomisario Arto Autio tiedotteessa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Liikenne sujuu siis hyvin, kun 50 pääsee kulkemaan ja tuhannet odottavat tuntikausia? Kauneinta hommassa on se, että ne odottavat elättävät nämä etuoikeutetut ja etuoikeutettuja vartioidaan, vaikka he ovat hyvin helposti korvattavissa, mutta yksityisen sektorin työntekijät ovat Suomessa todella uhanalainen laji.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulihan asia selväksi. Venään presidentti Ouluun.
Sipilä ja ryhmä on tullut selväksi. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottaako Sipilä syyrialaisten tappamisen agendalle, kuten hienosti sanotaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Sipilän perässä on (kesk.), mutta Medvedevin perässä ei ole (yht. ven.) ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on hyvä meininki päällä. Ottakaa nyt siitä eu,sta pitkät, että saadaan työpaikat takaisin. Älkää antako sen riitaa haastavan eu,n tulla tyrannisoimaan. Venäjän ja Suomen asiat ei eu, lle kuulu. Suomi ei saaa olla enään eu,n talutuksessa.!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
78
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
51
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
37
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
33
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
33
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image