Oulu

Suomen ensimmäinen brän­dip­ro­fes­so­ri aloitti Oulun yliopistossa – aluksi viisivuotinen professuuri perustettiin lah­joi­tus­va­roin

Saila Saraniemi on Oulun yliopiston uusi brändiprofessori. KUVA: Marja Alatalo
Oulu 21.1.2020 10:26
Heidi Peltonen

Suomen ensimmäinen brändiprofessori on aloittanut Oulun yliopistossa. Kauppatieteiden tohtori, dosentti Saila Saraniemi aloitti tehtävässä tämän vuoden alussa. 

Aluksi viisivuotinen professuuri sijoitetaan brändimarkkinoinnin alalle.

Professuuri perustettiin lahjoitusvaroin. Suoria lahjoituksia professuuriin ovat tehneet Osuuskauppa Arina ja Oulun kaupunki. Lisäksi professuuriin ohjataan osa kauppatieteelliselle alalle kohdennetuista lahjoituksista. 

Brändiprofessorina toimiva Saila Saraniemi valmistui yhteiskuntatieteiden maisteriksi Lapin yliopistosta vuonna 2001. Kauppatieteiden tohtoriksi hän valmistui Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta vuonna 2009. Saraniemi on Itä-Suomen yliopiston brändimarkkinoinnin doesntti. 

Lisäksi hän on kehittänyt bränditeemaista tutkimusta useissa Tekes-rahoitteisissa projekteissa. Saraniemi on toiminut myös Oulussa yliopistonlehtorina. 

Brändimarkkinoinnin lahjoitusprofessuuri kuvastaa Saraniemen mielestä markkinoinnin merkityksellisyyden oivaltamista johtamisessa.

– On hienoa, että kulttuuriin, arvoihin ja mielikuviin liittyvät aineettoman pääoman osa-alueet organisaatioiden toiminnassa nähdään tärkeinä nyt, kun yhteiskunnassa ja maailmassa on yhä isompia asioita ratkaistavanamme, Saraniemi sanoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Professoriksi olis pitänyt valita yritysmailmassa pätevoitynyt ja näytöt antanyt henkilö.
On ihan eri asia luoda itse oma brändi kuin tutkia toisten rahoilla (Tekes) brandäillyä ja eri teemoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yliopistot hallitsee tämä tuhlailun. Siihen varmaan tätä brändäämistä tarvitaan. Johan meillä Suomessa on ainoana maailmassa mm ruokakulttuurin- ja pelistämiseprofessuurit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itä-Suomen yliopistohan onnistui helposti brändäämään itsensä kelvottomaksi vitamiinien analysoijaksi. Ei löytänyt D-vitamiinia eräistä D-vitamiinituotteista lainkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hukkaan heitettyä rahaa joka ikinen euro mitä tähän brändikouhotukseen upotetaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti oululaisetkin oppivat vähitellen, mitä ovat logo, tuotemerkki ja brändi. Lisäksi sanan innovaatio merkitys olisi hyvä selvittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavati Oulu saa rahoilleen vastinetta. Kaupunki tarvitsee osaajista plusmerkkistä muuttoliikettä. Ensimmäisenä osaajien tarpeesta tulee mieleen ilmakitaratehtaiden suunnittelu- ja markkinointipuolella tarvittavat korkeasti koulutetut osaajat. Jostakin brändääminen on aloitettava, joten miksi ei sitten tästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulin jo että professuuri olisi perustettu elinkeinoelämältä tulleilla ihan oikeilla lahjoitusvaroilla, mutta "tutunkaupalla" tässäkin mentiin. Tietysti Arina erottuu elikeinoelämän edustajaksi, kuitenkin viitaten muihinkin Arinan tekemiin "kohdennettuihin" lahjoituksiin, uskottavuus katoaa tämänkin lahjoituksen osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20.2.
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille
20.2.
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
20.2.
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20.2.
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20.2.
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20.2.
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20.2.
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on paikoin huono Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image