Oulu

Sumuteiskun po­lii­si­tut­kin­ta valmistui

Oulu 23.1.2013 16:53
Kaleva

Oulun poliisi on saanut valmiiksi viime kesänä tapahtuneen sumuteiskun tutkinnan.

Vasemmistopoliitikko Dan Koivulaakson kasvoille sumutettiin kaasua 19. heinäkuuta Kirkkotorin koulutuskeskuksessa North Pride 2012-tapahtuman oheistilaisuudessa Oulussa.

Poliisi on epäillyt teosta vuonna 1990 syntynyttä miestä. Hänen on epäilty syyllistyneen pahoinpitelyyn, poliittisten toimintavapauksien loukkaamiseen ja kokouksen estämiseen.

Poliisitutkinta on juuri saatu valmiiksi. Tapauksen asiakirjat lähtevät syyttäjälle syyteharkintaan tällä viikolla.

Tapahtumapaikalla oli noin parikymmentä ihmistä, jotka altistuivat kaasulle. Poliisi tutki vuonna 1990 syntyneen miehen tekoa tältä osin lievänä pahoinpitelynä. Koska kenelläkään altistuneista ei ollut asiassa rangaistusvaatimuksia, on poliisi päättänyt lopettaa lievän pahoinpitelyn tutkinnan.

Yhteys Suomen Vastarintaliikkeeseen

Kaasutus keskeytti puheen, jonka Dan Koivulaakso oli aikeissa pitää äärioikeiston vähemmistöihin kohdistavasta väkivallasta. Hän on kirjoittanut Suomen äärioikeistoa käsittelevän kirjan, jossa kansallissosialistinen Suomen Vastarintaliike nousee esiin yhtenä äärioikeistoryhmänä. Sumutuksesta epäillyllä miehellä on yhteyksiä kyseiseen liikkeeseen.

Poliisi otti vuonna 1990 syntyneen miehen kiinni lokakuussa sen jälkeen kun hänet oli tuomittu Oulun käräjäoikeudessa 15 päiväsakkoon haitanteosta virkamiehelle.

Tuomio liittyy Rotuaarilla viime eduskuntavaalien alla tapahtuneeseen välikohtaukseen. Vuonna 1990 syntynyt mies jakoi tuolloin Rotuaarilla Suomen Vastarintaliikkeen lehtisiä yhdessä kahden muun miehen kanssa.

Toinen näistä, vuonna 1990 syntynyt mies hyökkäsi kokoomuksen järjestösihteerin Jaakko Salovaaran kimppuun. Hän sai 40 päiväsakkoa pahoinpitelystä ja haitanteosta virkamiehelle. Vuonna 1988 syntynyt mies puolestaan sai 15 päiväsakkoa haitanteosta virkamiehelle. Kaikki kolme vastustivat paikalle hälytettyjä poliiseja.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ehkäpä sumuteiskun uhrit eivät halunneet enää turhaa haloota asiasta, kun seksuaalivähemmistöön kuuluvia muutenkin nykyisin vaaditaan pitämään pienempää ääntä itsestään. Haukkuminen on tehnyt tehtävänsä, eivätkä kaikki uskalla vaatia oikeuksiaan - edes niitä, joita heillä jo tällä hetkellä olisi. Monet täälläkin keskustelleistahan pitivät iskua oikeutettuna silloin, kun se tapahtui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli nyt tämä valopää saa syytteen vain yhden ihmisen pahoinpitelystä kun pahoinpitelyitä oli oikeasti parikymmentä enemmän koska "kenelläkään altistuneista ei ollut asiassa rangaistusvaatimuksia". Ei kai se näin sentään mene, eihän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kerran kirjoititte niin olisitte kirjoittaneet oikein että mitä siellä on tapahtunut, tuo näyttää olevan tuon Dan Koivulaakson versio julkisuuskampan, anteeksi, tapahtuneesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, lehtitietojen mukaan DK:n silmään oli pistänyt yleisön joukossa henkilö joka oli muuhun yleisöön nähden liian siististi pukeutenut. Hän oli mennyt kyselemään syytä läsnäoloon, jolloin liian siisti oli yrittänyt poistua paikalta. Eteisessä osallistumisen syyn pengonta jatkui ja tapahtui kaasutus.
Ihmetyttää että suvaitsevaisuutta korostavien Setalaisten ylpeys-tapahtumaan löysästi liityvässä tilaisuudessa ei suvaittu poikkeavaa pukeutumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin minkä lehtitietojen? Tämä internet on siitä kiva paikka, että täällä on aika helppo ohjata lukija alkuperäiseen lähteeseen, varsinkin jos kyse on verkkolehdestä. Ja jos kysymys on paperilehdestä, silloinkin asia on kohtalaisen helppo käydä tarkistamassa kirjastossa. Kertoisitko siis, mistä lehdestä sait tällaista tietoa, Jussi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jussi puhuu nyt vastoin parempaa tietoaan. Koettaa selvää rikosta kääntää uhrien syyksi. Ihme, että tällainen kommentti on päässyt läpi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nettilehdistä. Esim tuolta: http://ranneliike.net/teema/kaasuisku-keskustelutilaisuuteen-oulussa?aid=8671 (homokansan oma kanava, ranneliike.net). Kertoo että kaasutus tapahtui eteisessä (kyseessä ei siis ollut oikein isku tilaisuuteen). Poikeavaan käytökseen viitataan, sitä oli kuulemma ollut myös se että kaasuttaja piti kättään nyrkissä taskussa, puristellen seitä siellä oudosti. Omituinen pukeutuminen kerrottiin muualla, googlella löytänee. Hyvä että saanee tuomion aikanaan, ei ketään saa kaasuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se, että lukija (Jussi) lukee useista lähteistä tiedonmuruja (kaasutuspaikka, epäilyttävä käytös, kysyminen osaiselta sekä poikkeava pukeutuminen) ja yhdistelee niitä itse tulkiten, ei tee asioista tosia. Eiköhän poliisin esitutkinnasta selviä, mitä sielä tapahtui useamman paikallaolijan kertomana. Nettispekulaatiot on turhia.

Kaasuttaminen on aina rikos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama "tiedonmurunen" löytyi myös täsmälleen yhtenevänä oheisesta linkistä: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288485325822.html ja ainakin mtv3 uutista. Ei tarvinnut yhdistellä yhtään mitään :o), kaasuttaminen on luonnollisesti rikos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo ja kaasuttaa k.o tilanteeessa toisen, uskoo se ken uskoo myös lehmien lentävän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:49
Kuusamolainen karhumies Sulo Karjalaisesta vuoden matkailuhenkilö – "Olen karhujen kanssa niin kauan kuin voi sulaa suussani"
10:25
Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki toi maahan ja yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä – oikeudenkäynti alkoi
10:09
Komeat keinovalopilarit loistivat Oulun Takalaanilassa – jääsumunäytelmiä luvassa pohjoisessa
10:08
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
9:57
Elinkautista istunut kolmoismurhaaja ja rikollisjengin ex-johtaja pääsemässä ehdonalaiseen vapauteen – Hovioikeus hyväksyi hakemuksen
9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
9:55
Naista syytetään aikeista tappaa Oulun poliisilaitoksen poliisi – "Oletko valmis kuolemaan, ei haittaa vaikka olet kyttä", nainen kirjoitti uhkausviesteissään
57
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
50
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
26
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
25
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
13
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
13
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
13
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

106 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image