Oulu

Sukari myi Oulun Ideaparkin si­joi­tus­yh­tiöil­le

Ideapark avasi ovensa Oulussa lokakuussa 2014. KUVA: Maiju Torvinen
Oulu 15.8.2016 8:23 | Päivitetty 15.8.2016 12:39
Kaleva

Oulun Ritaharjussa sijaitseva Ideapark-kauppakeskus on myyty Avant Capital Partnersille. Kauppakeskuksen on omistanut aiemmin Sukari Konserni. Kauppakeskuksen pinta-ala on noin 30 000 neliötä.

Sukari Konsernin toimitusjohtaja Tuomas Henttula sanoo, että Oulun Ideaparkia ei ollut alunperin tarkoitus myydä.

– Alkuvuodesta saimme kuitenkin useampia yhteydenottoja kiinnostuneilta sijoittajatahoilta, ja kevään pohdintojen jälkeen päädyimme siihen, että kauppa tehdään kesällä, Henttula kertoo yhtiön tiedotteessa.

Henttulan mukaan Ideaparkia ei olisi kuitenkaan myyty kenelle tahansa.

– Avantin johtohenkilöt ovat meille entuudestaan tuttuja, joten kauppa heidän kanssaan oli luonteva ratkaisu. He ymmärtävät Ideapark-brändin merkityksen.

Uusi omistaja saa käyttää Ritaharjun kauppakeskuksesta Oulun Ideapark -nimeä. Nyt tehty kauppa koskee ainoastaan Oulun Ideaparkia, eikä sillä ole vaikutusta Lempäälän Ideaparkiin

Ritaharjun Ideaparkin ostanut Avant Capital Partners on sijoitus- ja varainhoitoyhtiö. Yhtiön sijoittaja-asiakkaisiin kuuluu useita merkittäviä kansainvälisiä pääoma- ja kiinteistösijoitusrahastoja.

Avant Capital Partners osti kauppakeskuksen yhdessä Alma Property Partners I AB rahaston kanssa. Rahastoa hallinnoi Alma Property Partners.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (209)

Jaa Eikö Häli omistanutkaan Ideaparkkia? ?? Ainakin esiintyy ja puhuu siihen tyyliin. Onko hän osaomistaja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Sukari! Hienoa bisnestä! Kuka lahopää haluaa makuuttaa omaisuuttaan, jos joku on siitä valmis maksamaan ja vieläpä hyvin?!
Mielestäni se nyt on ihan ja sama, mikä firma jonkun kiinteistön omistaa. Tai edes maksaako se esim. verot Suomeen. Tässä tulee taas esiin tämä tyypillinen suomalaisten bolshevikilainen kateus: jos jollakin on enemmän, se pitää saada siltä pois tai että jos joku hyötyy jotain toista enemmän, niin rangaistahan sitä pitää. Voi huokaus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä kirvoittaa yksi kauppa kommentteja. En tiennyt että Oulun seudulla on näin paljon alaa seuraavia ja suoranaisia asiantuntijoitakin. Yleensä alan tuntijat pysyttelevät vähän piilossa ja vetelevät naruja kulisseissta. Hyvä kuitenkin kun jaatte tietämystä maallikoille, ehkä tässä itsekin jotain oppii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sijoitusyhtiöiden tarkoitus on vain saada maksimaallinen voitto sijoituksestaan, jonka jälkeen "latnamoro". Ei siinä yrittäjien mielipiteitä kysytä. Taisi Sukarikin katsoa, ettei paikka ollutkaan mikään kultakaivos. Paikka rapistuu ja kohta on konkurssissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En nyt oikein seuraa ajatuksenkulkua. Mikä tarkoitus Sukarilla oli jos ei maksimaalinen tuotto ja miten huonotuottoisen kiinteistön saa kaupattua kenellekään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ehkä kultakaivos sukarille mutta kelle se sitten olisi? Mikä salattu kikka uudella omistajalla on jota sukari ei voinut käyttää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On muuten yksi Euroopan alimmista. Osingot maksetaan omistuksen mukaan kyllä muualle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja pääomatulovero on yksi korkeimmista. Ne kannattaa laskea yhteen niin huomaa miten paljon voitosta jää yhteiskunnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä taas kommentoivat monet maailmanlopun ennustajat ja muut kateelliset, kenties keskustan kauppiaat kateuksissaan. Ideaparkin parkkipaikka on täynnä autoja lähes koko aukioloajan, varsinkin parkkipaikan pohjoispää. Sisällä ihan tungokseen asti asiakkaita. Ja kauppakeskuksen kauppa on päinvastoin menestyksen osoitus: ei kiinteistösijoittaja osta tyhjiä tai huonosti tuottavia tiloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi sijoitusyhtiö myi toiselle sijoitusyhtiölle. Mikään ei muutu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisko joku merkonoomi laskea paljonko Orpon kassasta lähtee alv.palautusta "investoinnin" tehneelle "sijoittajalle". Nämä kauppakeskukset, ympäri Suomen ovat pää-osin kansainvälisten koijareiden omistuksessa ja tappiin viedyillä vuokrilla viedään kuluttajilta, toki vuokralaisiksi ryhtyneiden kauppiaiden kautta, yhteistä varallisuutta veroparatiiseihin suojaan verottajan ulottumattomiin. Yrittäjävetoiset kivijalkakaupat, jotka enimmäkseen aikanaan olivat kauppiaiden omistamissa kiinteistöissä, ovat olleet näiden viimeisten hallitusten, ja nyt vallassa oleva näköjään pahimmasta päästä, "tappolistoilla"
jo vuosien ajan, kuten myös kaikki muutkin pienet kädestä suuhun elävät pienet yrittävetoiset yritykset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkennus, nimenomaan Oulun kaupungin teknisen viraston tappolistalla. Se kun jatkuvasti vaikeuttaa näiden kivijalkakauppojen luoksepääsyä poistamalla keskustan parkkipaikkoja. Muutama ohisuhahtava pyöräilijä ei elätä yhtään keskustan kauppaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole. Tämä on kiinteistösijoittaja. Omistajaa vaihtoi vain seinät.

Anttilan osti 4k Invest.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

höpöhöpö. rahat valuu taas ties minne ulkomaille niin ettei niiden perässä pysy ei krp eikä verottaja. se siitä höpötyksestä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (209)

Uutisvirta

100
Pyhäntäläisyritys esittelee liikkuvaa ja talviasuttavaa mökkivaunua Helsingissä – rakennuslupa tarvitaan, jos mökki jätetään paikoilleen
85
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
61
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
52
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
36
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
30
Talvikunnossapito paranee 1500 kilometrillä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa – katso kartalta, missä tilanne muuttuu
29
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pidätkö aletarratuotteita ostavia köyhänä?

Hölmöintähän tässä kauppojen ruokahinnottelussa on se, ettei hintaa lähdetä alentamaan heti tavaran tultua kauppaan, jol... Lue lisää...
meniskö järkeen

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image