Oulu

Stora Enson väki marssii ulos tiis­tai­aa­mu­na, yli 600 työntekijää jää pois töistä – työnseisaus kestää kaksi vuorokautta

Ammattiosaston puheenjohtaja Ari Itämies ja pääluottamusmies Olli-Pekka Kaikkonen kertoivat henkilöstön vastatoimista tuoreeltaan Kalevalle Paperiliiton ammattiosaston toimitilan Nuottatuvan ovella Heinäpäässä. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 18.3.2019 17:29 | Päivitetty 18.3.2019 18:12
Markku Rättilä

Stora Ensolla on ulosmarssi tiistaiaamuna vastatoimena maanantaina ilmoitetuille Stora Enson aikeille lopettaa hienopaperin tuotanto Oulussa

Ulosmarssi tapahtuu tiistaiaamuna kello 6. Tuotanto ajetaan siihen mennessä alas. 

Työnseisaus kestää kaksi vuorokautta. Töistä jää pois yli 600 työntekijää Stora Ensolta ja Eforalta. Efora on Stora Enson teollisuuden kunnossapitopalveluja tarjoava tytäryhtiö.

Pääluottamusmies Olli-Pekka Kaikkonen ihmettelee Stora Enson järeää päätöstä ajaa paperin tuotanto Oulussa kokonaan alas. 

Ammattiliitto Pro tiedottaa, että Stora Enson ja Eforan toimihenkilöt vastustavat työnantajan suunnitelmia ja osallistuvat ulosmarssiin. Pron tiedotteen mukaan toimihenkilöt marssivat ulos työpaikalta tiistaiaamuna ja palaavat työpaikalleen torstaiaamuna kello kuusi. 

Metsäjätti Stora Enso tiedotti maanantaiaamuna aloittavansa yt-neuvottelut Oulun tehtaan henkilöstön kanssa suunnitelmistaan muuntaa Oulun tehdas paperinvalmistuksesta kraftlainerin valmistukseen. Samalla suljettaisiin paperikone numero 6 sekä arkittamo. 

Muutokset voivat johtaa enintään 400 työpaikan vähentämiseen. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (245)

Kommenteista paistaa läpi kansalaisten tympääntyminen lakkoileviin liittoihin.

Paperimiesten ja AKT:n on ihan turha odottaa sympatioita meiltä kärsimään joutuneilta kansalaisilta.

Taitaa myös demareiden juonet paljastua ennen vaaleja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei. Kerrotko miten olet kärsinyt lakoista?
Aika monelle se on vain kateutta. Ja paperimiehet eivät ole kyllä lakkoilleet pitkään aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienosti kommentoitu oululaiset. Voin taas olla ylpeä teistä jokaisesta. Odotan sitä päivää, että päätätte vihdoin pakata kimpsunne ja muuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poijat ja tytöt Ei se lakkoilemalla parane pois jonninjoutavista kapinasta ja lietsonnasta tee pahanmielen perheelle ja läheisille.Ei muutakon neuvottelemaan tukipaketeista katse tulevaisuuteen.Pitää kuutioida mielessä Oulu on taputeltu Ei kartonki yksiköllä ole tulevaisuutta koska hiilijalanjälki tulee seuraava ongelma Nuottasaaressa puuhankinnassa. Kemijärven Bio-Sellutehdas tulevaisuudessa järkevän ratkaisu metsien keskellä 300 km sektorilla kannolta tehtaan portille ja valmiin tuotteen vienti sähköjunilla ja konteissa markkinoille se on tätäpäivää.Päätökset ovat kipeitä mutta ei mahdottomia,kun hahmotatte tilannekuvan oikein..Semppiä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkihan sen tietää, että paperityöntekijät ja satamatyöntekijät ovat vuosikymmenten aikana kiristäneet ja lakoilla uhkailemalla saaneet muita teollisuuden aloja korkeammat palkat. Eihän se mikään salaisuus ole, mutta nyt on vaan tullut tiensä päähän tämä meininki. Ja näillä lakoilla ei taida eikä tulekaan sitä toisen linjan muutosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen valtio on maksanut vuosina 2015-2017 yritystukia 20,6 miljoonaa euroa Stora Ensolle. Vuoden 2018 yritystuet eivät vielä ole julkisia.

Onhan tämä kumma, yhteiskunnan rahaa (lue veronmaksajien rahaa) automaattisesti maksetaan pörssiyhtiö Stora Ensolle vuodesta toiseen, eikä raha ole edes vastikkeellista.
Huonoa johtamista kun ei osata suunnitella asioita, vaan eletään hetkessä, ja silti siitä yrityksen johto palkitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, kun paperin kysyntä globaalisti laskee huimaa vauhtia, niin paperitehtaan johdon olisi pitänyt osata suunnitella ja johtaa alasajoa tehokkaammin vai mitä tarkoitat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stora ensokin nauttimassa valtavia yritystukia. Tässä kiitos. Nut pitää säätää laki, että jos yritystukifirma irtosanoo porukkaa, niin ko firman kohdalla osinkoverotus 100%.muutamaksi vuodeksi. Tai vaihtoehtoisesti palauttaa saamansa tuet jotka valuu tässäkin osinkoihin..ja vastaavasti päinvastoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja niistä ylisuurista palkoista perityt suuret verot palautettava palkansaajille takaisin,vai mitäzakusammakko

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen hiilijalanjälki pienenee ja maailma pelastuu.Vihreiden ja Vasemmiston tavoite saavutetaan jo ennen vuotta 2030.

HURRAA !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirveästi ihmettelen tuota vahingoniloa,kateutta toisten palkkoihin,mitä luusereita oikein olette?Tässä tilanteessa lakko ei tietenkään auta mitään,mutta se onkin mielenilmaus yhtiölle,mitä mieltä ollaan asiasta.Yhteiskunnalle nämä ovat kalliita paukkuja,jää verotulot saamatta,joutuu maksamaan erilaisia tukia kun ihmiset opiskelevat uutta ammattia,tämä osuu kaikkiin kun veroäyriä nostetaan.Itse olen jo jäänyt pois työelämästä,ei enää tarvitse pelätä työn loppumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä kommentoi taas kaiken maailman suunsoittajat. Ei näytä olevan sen vertaa ymmärrystä, että vientiteollisuus ja siellä olevat työpaikat ne tähän maahan rahaa tuo. Ilmeisesti isolle osalle on parempi,että tehtaan tuomat rahat menee esim Wallenbergien taskuun kuin työntekijöiden kautta Oulun alueelle. En nimittäin jaksa uskoa, että Oulussa löytyy niin isoja tai isoa määrää Storan osakkeenomistajia. Että vastaava määrä rahaa tulisi Oulun alueelle kuin työntekijöiden palkoista veroina ja kulutuksena. Täällä on sitä samaa sakkia kuin aikanaan eräässä elektroniikka teollisuuden tehtaassa. Ennemmin jätettiin koko palkankorotukset ottamatta, ettei vaan toinen saanut enemmän. Voi voi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärrän kyllä, että tulevat vähennykset ottaa päähän mutta ei teidän lakkoilu muuta paperin maailmanmarkkinoita. Noin saadaan vain aiheutettua työnantajalle miljoonan tappiot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama määrä pitää karsia myös julkisia hallintovirkapaikkoja! Kun ei ole enää veronmaksajia, niin jostakin ne säästöt pitää ottaa hallinnossakin kun verotulot vähenee! Tähän asti moni viranhaltija on nauttinut paperimiesten veroista nyhdettyä palkkaa.
Tämähän on ihan normaalia talousajattelua, vai mitä?
Ihmettelen suuresti noita kadekirjoituksia, joita täällä tulee julki paperityöntekijöitä kohtaan, eivätkä osaa nähdä kokonaisuutta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuin käy kun jatkuvasti lakkoillaan ja kinutaan lisää palkkaa. Ja työntekijöiden työsulku oli kirsikka kakun päälle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienopaperia ei nykyään tarvita kuin sellunpilaajien tissikalentereihin. Aika olis sielläkin päivittää osaamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin 100% väärä ratkaisu alkaa heti kärkeen lakkoilemaan. Ette tee hallaa muutakuin itsellenne. Luottamusmiehen soisi olevan valmistautumassa YT-neuvotteluihin eikä seisoskelevan kadulla. Luulisi että saattaa muutama puhelu olla siellä odottelemassa jos 400 henkilötyövuotta ollaan vähentämässä.

Terveisin toinen luottamusmies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (245)

Uutisvirta

48
Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva joukkoliikenne?
42
Kivisydämen kausipaikoille olisi tunkua – joka viides paikka on vuokrattu pitkäaikaispysäköintiin
39
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
33
Korkeassa rakentamisessa nähdään peikkoja – Oulun keskustan asukkaat pelkäävät viihtyisyyden heikkenevän ja vanhojen asuntojen arvon laskevan
27
Selvitys: Sisäilmaongelmia esiintyy eniten peruskouluissa ja lukioissa, syynä useimmin kiinteistöjen ikä ja investointien puute – Ilmanvaihto yleisin ongelma
24
Kärppien pelaajabudjetti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toimitusjohtaja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”
21
"Minulle on ehdotettu monta kertaa seksiä vaihtokaupaksi yöpaikasta" – Koditon on entistä useammin nainen, mikä tuo uhan väkivallasta ja hyväksikäytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

SUSIEN HÄÄTÄMINEN😂

111 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Palkkojen halpuutustako

Jos ne työt ei tule muuten tehtyä niin..... Lue lisää...
hommat sujumaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image