Oulu

Stop-merkin noudattamatta jättäminen toi yli 600 euron sakot Kempeleessä – Kuski väitti polttoaineen sääs­tö­jär­jes­tel­män sammuttaneen auton

Oulu 13.2.2020 13:56
Susanna Kemppainen

Stop-merkin noudattamatta jättäminen tuli Kempeleessä autoilleelle miehelle kalliiksi.

Vuonna 1974 syntynyt mies ajoi viime maaliskuussa henkilöautoa, mutta ei noudattanut Lehmikentäntien ja Honkasentien risteyksessä ollutta pakollinen pysähtyminen –liikennemerkkiä.

Poliisipartio oli valvomassa sen noudattamista. Oikeudessa kuultiin todistajana toista partion poliisia.

Hän kertoi heidän valvoneen merkkiä taloyhtiön parkkipaikalta, josta näkee risteyksen hyvin mutta josta risteykseen tulijat puolestaan eivät pysty havaitsemaan poliisiautoa niin helposti.

Poliisi oli aivan varma, että henkilöautoa kuljettanut mies ei pysähtynyt risteykseen ja myös hänen partiokaverinsa oli nähnyt, ettei tämä pysähdy.

Mies itse kiisti teon oikeudessa. Hän väitti, että poliisien käyttämä valvontapaikka oli sellainen, etteivät he voineet tehdä riittävän varmaa havaintoa hänen pysähtymisestään.

Mies väitti pysähtyneensä risteykseen metri ennen liikennemerkkiä, sillä hän oli halunnut olla varovainen. Hänen muistinsa mukaan hänen autonsa polttoaineen säästöjärjestelmä sammutti auton risteykseen, minkä jälkeen hän lähti heti liikkeelle.

Oikeus katsoi poliisin kertomuksen perusteella, että mies oli laiminlyönyt merkin. Sen mielestä poliisin kertomuksen uskottavuutta lisää se, että tapahtumapaikka oli tuttu ja poliisi on aiemminkin käyttänyt sitä samankaltaiseen liikenteen valvontaan.

Käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen teollaan liikennerikkomukseen. Se langetti hänelle rangaistukseksi yhdeksän päiväsakkoa. Hänen tuloillaan se merkitsee 657 euron suuruista sakkorangaistusta.

Mies valitti tuomiostaan hovioikeuteen ja vaati syytteen hylkäämistä. Hovioikeus päätti torstaina, ettei se myönnä miehelle jatkokäsittelylupaa. Näin ollen käräjäoikeuden tuomio jää pysyväksi.

13.2. kello 20.39: Uutisen kommentointi on päättynyt.

MAINOS

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (35)

Jos oikeasti jätti noudattamatta Stop merkkiä, niin ihan oikea tuomio.
Mutta kyllä kahta poliisia vastaan on kansalainen heikoilla.
Työkaveri sai pari vuotta sitten sakon turvavyön käyttämättä jättämisestä.
Kempeleessä oli sakottaneen poliisin ilmoituksen mukaan Kissankulman kohdalla ollut poliisi jalkautuneena ja ilmoittanut partiolle, joka oli pysäytämässä linja-autopysäkillä palolaitoksen kohdalla.
Pysäytytyshetkellä oli ollut turvavyö kiinni ja koko matkan Oulusta asti.
Työkaveri oli sanonut, että näittehän te, että turvavyö on kiinni.
Poliisi oli sanonut, että kyllä, mutta Kissankulman kohdalla turvavyö oli ollut irti.
Oli sanonut, että voit tehdä valituksen sakosta, mutta se on turhaa.
Että semmosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin tämä meillä Suomessa menee. Turha nillittää. Itse käännyin vanhoilla vihreillä josta seurauksena 909 euron sakot. Ei paljoa naurattanut. Poliisikin totesi että sakko on kohtuuton. Systeemimme on perverssi, mutta minkäs teet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli miten oli, aivan kohtuuton, tolkuttoman suuri sakkosumma. Kolmen kuukaudet ruoat pois ihmiseltä, eikä ole edes aiheutettu vaaratilannetta niin että muu liikenne olisi häiriintynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuonna 1995 sain samasta paikasta poliislta kirjallisen huomautuksen. Sen jälkeen olen muistanut pysähtyä. :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliiseilla pitäisi olla kamera filmaamassa tilannetta niin ei jäisi epäselvyyttä tilanteesta ja sana sanaa vastaan. Poliisin sanakaan ei ole laki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oman arvion mukaan menen tässä tapauksessa nyt autoilijan puolelle. Taas oikeuslaitosta rasitettiin aivan turhaan. Kuinka moni tietää, että jos kaksi henkilöautoa ajaa stopristeykseen ihan peräkkäin, voit ajaa edessäsi jo pysähtyneen auton perässä risteykseen, itse enää pysähtymättä. Lakia tulkitaan siinä niin, että jos risteyksessä on pitempi rekka, se on pysähtyessään liikkellelähdön jälkeen paljon pitemmän ajan , kuin nuo kaksi henkilöautoa, joista vain etummainen pysähtyi risteyksessä. En tiedä, kuinka tarkkaan tätä sovelletaan sitten käytännössä. Tiukimmat poliisit varmasti sakottanee tästäkin perässä ajanutta autoilijaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi ei katso koelautakameroiden kuvia, vaikka niitä näytätkin,
onnikkapysäkin kautta ohittanut osui takaoveeni ja IF totesi, että
mahtuuhan siitä kun tarkasti ajaa,Oulun poliisi ei ottanut kantaa .
Maksoin 2348 €.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeus omiin käsiin, ei.
Mutta ei mies saanut oikeutta koska ei saanut vietyä asiaa eteenpäin.
Noinkohan sittenki poliisit olis ollu väärässä mutta Hoviikeus pelasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinun kannattaa vedota EU tuoistuimeen ja samalla voit haastaa BMW:n oikeuteen koska heidän start stop toimintoa ei voida käyttää todistus aineistona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa risteyksessä ajetaan tosi paljon ilman, että pysähdytään stop merkille. Enemmän valvontaa tuohon risteykseen niin valtion talous kohenee ja saattas joku jopa oppia mitä stop tarkoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri niin, olisi tehokkaampaa laittaa autokoulun kertauskurssille josta lähtee kuittaus poliisille kun suoritettu läpi menneenä. Autoilija itse maksaa kurssin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleen harvoja sakkorysä paikkoja, siinä kannattaa pysähtyä vaikka on kavelemällä liikkeellä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä pysähdyin stop-merkin kohdalla. Takana tullut auto törmäsi voimakkaasti. Poliisit paikalle. Kolaroineen auton kuljettaja sai kirjallisen huomautuksen. Tasan ei mene nallekarkit....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hidastaminen ei riitä.
auton pitää pysähtyä, viivan eteen tai mistä kunnolla nåkee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Start - Stop historia löytyy ainakin minun autosta merkkitesterillä. Pyysin huollon yhteydessä tarkistamaan toiminnan, kun mielestäni moottorin olisi pitänyt pysähtyä, kun muut (esim. ulkolämpötila, moottrin lämpötila yms.) kriteerit täyttyivät. Löytyi 10 vuorokauden data ( ja samalla vika yhdessä moottorin anturissa)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin henkilöautolla hyvä pysähtyä mutta tietyissä paikoissa talviaikaan rekalla ei kannata ellei tule muuta liikennettä se saattaa olla että siihen jää jumiin kuten ittelle kävi sillon kun ajoi isompaa autua.. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa ettei kannata pysähtyä? Älä viitsi väittää älyttömiä. Sieltä tulee muuta etuajo-oikeutettua liikennettä alle ja/tai kylkeen.

Kortti ja ammattilupa pois tuollaisilta kuskeilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

12:33
Liigan ärsyttävimmäksi äänestetty ketju jälleen kasassa – ainoastaan ykkösnyrkki säilyi ennallaan Mannerin muokatessa hyökkäysvitjoja JYP-peliin
12:28
Maustetytöt saivat kultalevynsä Tavastialla – vaalalaistaustaisen kaksikon debyyttilevy ylitti kultalevyrajan
12:11
Yhdysvallat kirjoittamassa sopimusta Afganistanin sodan lopettamiseksi – Ulkoministeri Pompeo saapui Qatariin, jossa ovat myös Talebanin edustajat
12:11
Näyttelijä Timo Reinikan Andrén herkkä kaari isä pieneksi – Oulun teatteri tarttui tärkeään ja hienoon näytelmään, joka puhuttelee ympäri maailmaa Tilaajille
11:34
Ostitko tältä mieheltä television, pyykkikoneen tai puhelimen? Lauri Ylipaavalniemi on tehnyt kauppaa lähes 60 vuotta ja innostuu yhä asiakkaasta, joka sanoo ei Tilaajille
11:18
PS-nuoret kaatoivat emopuolueen ajaman sääntömuutoksen – Halla-aho: Puoluehallitus ratkaisee, mitä tehdään
10:22
Koronavirus leviää uusiin maihin – epidemiapesäkkeet kasvavat Kiinan ulkopuolella ja talouselämä kärsii
64
Minua hävettää tunnustaa olevani oululainen eli kaupungista, jossa puistometsästä tehdään peltoa, jonka tarve on kyseenalainen Lukijalta
52
Sisäministeri Maria Ohisalo: Suomi on nyt varautunut paremmin turvapaikanhakijoihin kuin vuonna 2015
25
Selvitys: 90 prosenttia Kiinassa toimivista eurooppalaisyrityksestä kärsinyt merkittävästi koronaviruksesta – Suomen talous erittäin riippuvainen Kiinasta
15
Selvitys ehdottaa Suomeen vesiveroja, tavoitteena käytön tehostaminen – suurimpia maksajia olisivat metsäteollisuus ja ydinvoimalat
9
Vanhoista käsityötaidoista on hyötyä vielä tänäkin päivänä – "Käsityöihminen ei ole koskaan työtön"
8
Koirien kiinnipitoaika alkaa sunnuntaina – lailla taataan rauha luonnoneläimille pesiä ja kasvattaa poikasia
8
HUSissa on varmistunut toinen koronavirustartunta – työikäinen nainen sai tartunnan Pohjois-Italiasta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Oletko kylmäpäinen sijoittaja?🤧🤒🥵

Ei näytä ainakaan puunkasvu hidastuvan coronataudista... Lue lisää...
Puu kasvaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image