Oulu

Stockmannin tiloihin iso remontti, tulevat toimijat avaavat ennen joulukauppaa 2017

Stockmannin Oulun tavaratalo tyhjenee vähitellen. Tavaratalo aukaisi ovensa 1. syyskuuta 2001 eli se ehti palvella oululaisia reilut 15 vuotta. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 17.12.2016 8:12
Ville Koivuniemi

Stockmannin Oulun tavaratalo sulkee ovensa 31. tammikuuta 2017. Tilalle tulee useampia toimijoita, joiden nimistä ei ole tietoa.

– Jokainen ketju tiedottaa tulemisestaan silloin, kun haluaa. Sen voi silti sanoa, että useampia toimijoita on tulossa. Suomen markkinassa ei ole yhtä tavarataloa, joka voisi täyttää koko tilan, Atte Köykkä toteaa.

Pekurin korttelin omistaa suurimmaksi osaksi kansainvälinen rahasto Nordic Property Fund. Sen asioita hoitaa Syinessa kiinteistösijoitusyhtiö CBRE Global Investors, jonka Senior Asset Manager Atte Köykkä on.

Köykkä kertoo tietävänsä jo tässä vaiheessa suurilta osin, mitä toimijoita Pekurin kortteliin tulee ensi jouluksi. Hänellä ei ole lupaa kertoa uusista toimijoista juuri mitään.

– Ehdottomasti asiakasvirtaa paljon vetäviä liikkeitä on haviteltu, ja niitä on tulossakin. Siisteydeltään ja haluttavuudeltaan korkeatasoista, tavalliselle palkansaajalle suunnattua valikoimaa on tulossa.

Täydellä teholla uudet toimijat aloittavat näillä näkymin ennen joulukaupan alkua vuonna 2017. Tavaratalo suljetaan siis todennäköisesti osin jopa yli puoleksi vuodeksi.

– Meidän tavoitteemme on saada taloon pitkässä juoksussa paras kokonaisuus. Stockmannin sulkeminen ja purkaminen sekä uusien toimijoiden vaatimat saneeraustyöt vievät joka tapauksessa useita kuukausia, Köykkä kertoo.

– Mitään päivämäärää en osaa sanoa, mutta vuoden 2017 joulukauppaan mennessä olisi tarkoitus avata kaikilta osin. Katutason liiketiloissa liikkeet saattavat avautua aikaisemmin, ja neljännessä kerroksessa osa liikkeistä toimii remontista huolimatta, Köykkä toteaa.

Lue lisää 17.12.2016 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (111)

ketä kiinnostaa...Eihän sieltä pääse edes Arinan (eiku kaupungin) kivisydämmeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stockmannin tilat sijaitsee ydinkeskustan parhaalla paikalla, joten ne täyttyy varmasti ja nyt jo tiedetään merkittävistä mielenkiintoisista liikkeistä jotka täyttää tilat. Kävelin keskustassa vasta ja siellähän on valtavasti kaikkea mahdollista, kivijalka myymälöitä satoja, ravintoloita erittäin paljon, eikä siellä näkynyt kuin muutama tyhjä tila sadoista tilaista ja kolme suurta liikekeskittymää oli tullut lisäksi uutta ja Valkea johon mm. Pukumies oli siirtynyt uusiin tiloihin ja ainakin 50 uutta liikettä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistahan hengittää välillä. Tosiasia on se, että tilanne ei todellakaan ole niin kuin kuvailit. Muuta tyhjä tila? Et ole tainnut katsoa Valkean ovelta kauemmas?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se ole Helsinkiläisten ongelma ja veronmaksajien koko maassa!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskinpa, eihän niillä ole suoraa yhteyttä edes kaupungin parkkihalliin, josta piti tulla kaiken pelastaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät halunneet vielä kun ovat lopettamassa, muuten ei ole ongelmaa, asia on hallussa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyisin ei ole eduskunnassa niin paljon painoarvoa Oulun seudun kansanedustajilla, että ylimääräistä hyvää olisi tulossa kaupunkiin.
Lapin matkailusta Oulu on auttamattomasti ulkona siitä syystä, että Lappia on aina pidetty "syrjäseutuna, josta voi kupata jotakin hyvää itselle".
Kun Lappi on nousussa oman aktiivisen toimintansa ansiosta, niin Oulu ei hevillä pääse mukaan vanhan halveksivan asetelman vuoksi.
Politiikassa taasen Oululle i ole luvassa mitään ylimäärisiä hyväntekeväisyyksiä. Ei ainakaan saisi olla.
Oulun on nyt pärjättävä omillaan ja tavaratalojen hyvinvointi voi laskea noilla perustein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuokranantajan ahneus vei Stockman tavaratalon Oulusta. Tilalle useita pieniä ja Amerikkalainen sijoittaja rikastuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin oli vuokra Stockmannille ongelma. Eiköhän ne syyt ole jossain ihan muualla. Vuokraa on käytetty tekosyynä ja tekosyy harvoin on totta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuokran alentamisestahan lähtö oli ainoastaan kiinni ja ennen kaikkea Stockmannin myymälöiden suurista tappioista. Oulun liike oli niitä ainoita harvoja, joka oli koko ajan kannattava. Vuokran alentaminen olisi tehnyt Oulun liikkeestä, jopa erittäin kannattavan! Keskustassa on nyt taas lisää vipinää ja kaikki tilat tulee täyteen ja kiitos kuuluu kivisydämen tuomaan valtavaan vetovoimaan. Nyt vain niitä uusia 10-20 kerroksisia rakennuksia entisten elementtitalojen 3-4 kerroksisten tilalle ja ostovoimaa tulee myös ytimeen lisää ja uusia Oululaisia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stockmann on kiinni omissa kiinteistöissään mm. Helsingissä, itse tavaratalo on erittäin tappiollinen Etelä suomessa, mutta vuokralaiset pitää hengissä, itse tavaratalo on lopussa! Tokmanni tekee voittoa ja laajentaa kun taas Stockmann ei!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stockmann rämpii omassa suossaan. Hintavertailujen jumbo, aikana jolloin hinnalla on erityisen suuri paino.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsepalvelukirppis sinne tulee kahiseville asiakkaille, varmaa tietoa hevosmiesten toimiston mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (111)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image