Oulu

Stockmannin paikalle Kaup­pa­kort­te­li Pekuri – Älykärryt auttavat navigoimaan myymälässä

Stockmannin entiseen kiinteistöön avataan Kauppakortteli Pekuri. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 13.2.2018 20:44
Susanna Kemppainen

Entisen Stockmannin tiloissa Oulun ydinkeskustassa vietetään ensi viikon torstaina avajaisia.

Nettisivujen mukaan korttelia kutsutaan nykyisin Kauppakortteli Pekuriksi. Sinne on remontoitu useita myymälöitä.

Esimerkiksi Stockmann Herkun entisiin tiloihin avataan K-Supermarket Pekuri. Kauppias Mika Sara kertoo, että heille on remontoitu käyttöön hieman Herkkua suuremmat tilat eli noin 1400 neliötä. Esimerkiksi kassojen sijainnit ovat erilaiset kuin Herkussa oli ja keskelle myymälää on pystytetty asiakaspalvelutiski.

Tabletti johdattaa kananmunien luo

Torstain avajaisissa esitellään uusia älyostoskärryjä. Sara kertoo, että K-Supermarket Pekuriin on hankittu 20 kappaletta smartcart-älykärryjä. Ne ovat ostoskärryjä, jotka on varustettu iPadeilla eli tablettitietokoneilla.

Saran mukaan kärryjen tietokantaan on syötetty hyllyjen sijainnit ja tuotevalikoima. Myymälään on asennettu erilaisia sensoreita ja ne tunnistavat sen, missä asiakas liikkuu. Älykärryt auttavat asiakasta navigoimaan myymälässä.

– Jos häneltä on esimerkiksi kananmunat hukassa, hän voi kirjoittaa älykärryn hakukenttään "kananmunat" ja kärry ohjaa hänet niiden luo eli näyttää kartalta, missä kananmunat meidän kaupassamme sijaitsevat, Sara selittää.

Älykärryjen lisäksi myymälästä löytyy myös perinteisiä ostoskärryjä.

Kauppiaan mukaan eteläsuomalaisista myymälöistä löytyy vastaavankaltaisia älykärryjä, mutta Oulun alueella K-Supermarket Pekuri ottaa ne käyttöön ensimmäisenä.

– Oulu on teknologiakaupunki. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden hyödyntää uutta teknologiaa.

Sara sanoo, että iPadit on pultattu kärryihin kiinni niin tiukkaan, ettei niitä voida irrottaa ja varastaa.

– Tai sitten täytyy varastaa koko kärryt, hän naurahtaa.

Alkoon yli 2000 tuotetta

Kauppakortteli Pekurista löytyy myös muun muassa uusittu Alko. Se avaa torstaina remontoidun myymälän, jota kutsutaan huippu- tai lippulaivamyymäläksi. Alkon Pohjois-Suomen aluepäällikkö Kaija-Leena Kerkelän mukaan huippumyymälä tarkoittaa sitä, että myymälän valikoimassa on runsaat 2000 tuotetta. Lisäksi sieltä löytyy tapahtumatori, jossa voidaan kertoa asiakkaille esimerkiksi ruuan ja juoman yhdistämisestä.

Myös esimerkiksi Turun Kultaseppä on uudistanut myymäläänsä. Remontoitu liike avataan sekin Kauppakortteli Pekurin avajaispäivänä eli ensi viikon torstaina.

Kauppakortteli Pekurin kotisivujen mukaan korttelissa toimii useita myymälöitä ja yrityksiä, kuten KappAhl, Parturikampaamo Diva, Robert's Coffee, Viikinkiravintola Harald, Vima, AVARN Security, FIM, Talgraf ja VividWorks.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (97)

Kyllä sinne vielä yksi uusi älykuntosali pitäisi saada. iPadit ohjaamaan asiakkaat eri laitteille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä me oululaiset ollaan pikkusieluisia ja ennen kaikkea tyhmiä.
Iteppä menin näitä kommentteja taas lukemaan, joten oma vika

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

K-ruokamarket kiinnostaa, siitä tulee varmaankin vakkaripaikka. Jostain syystä freesimpää vihannes- ja hedelmäosastoa kuin s-ryhmällä. Kilpailu tekee usein terää, ehkäpä sokos-herkullekin. Kirittävät toisiaan, se olisi kuluttajan etu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

voi, kun tähän ala-aulaan olisi saanut käsityön ystävien lahjamökkejä joulutorimallin mukaan. Voisi nopeasti hakea lahjan ja kukat! vuokrat tietenkin pitäisi olla minimissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi ei. oululaisethan toivoi tähän (taas yhtä) uutta kirpputoria. moni pettyi varmaan uutiseen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaista osaamista ja Suomessakin edellä käyntiä on uudessa myymälässä. Nyt on Helsingin Stockmannin Oulun tiloissa sitten täyttä, yksi vuosi siihen meni, varmasti ennätys Suomessa. Stokkan isot tilathan ne vain tyhjeni vuosi sitten, kaikki muut liikehuoneistot sinne vuosi sitten jäivät, mm. vaateliikkeet, Turun kultaseppä, Hampurilaispaikka, Ravintolat Alko jne. Pukumies muutti Valkeeseen ja nekin tilat ovat täynnä uusi mm. Kansainvälinen vaatekauppa. Helsingin Anttila myös meni konkurssiin ja senkin tilat ovat täynnä mm. Tokmanni uutena. Mistä löytyisi valitettavaa? Kivijalkamyymälät jatkaa Oulussa, niitä on satoja. Kolme uutta liikekeskusta on tullut ydinkeskustaan Stockmannin lähdön jälkeen viime vuosina näiden nyt kunnostettujen lisäksi ja Valkeen kahden korttelin keskus ja 60 uutta myymälää suurin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä on odotettu kuin kuuta nousevaa uutta "Deliä" eli K-supermarketin palvelutiskiä. Ei tarvi enää sen jälkeen laukata tuolla Valkeassa lounaankaan vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En valitettavasti ymmärrä tätä ruokamarkettien buumia Suomessa. Eikö täällä ole jo aivan tarpeeksi lihavia ihmisiä. Joka nurkan takana on ruokamarketti, kun keskustaan tulisi saada laatukauppoja, joita muualla ei ole. Nyt Oulussa ei ole esimerkiksi Kekälettä ja vastaavia vaatekauppoja sekä laatukenkäkauppaa, josta saisi vähän parempaa tavaraa kuin mitä S- tai K-marketista saa. Sokosta en tähän joukkoon laske. Tällä hetkellä Oulun keskustassa ei ole mitään sellaista virikettä, jota muualla ei olisi, ja jonne pääsee paljon helpommalla nykyihminen kuin vaikka näihin kauppakeskuksiin. Valitettavasti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai vaatekauppoja olet keskustassa vailla? Aukaisepa silmäs seuraavan kerran, kun täällä päin tallustat: rättikauppaa toisen vieressä, en ymmärrä, mistä noihin riittää asiakkaita. Ja on myös kenkäkauppoja: kenkämeklaria, sievin kenkää, koo-kenkää, dinskota jne jne. Kunnon ruokakauppaa ei keskustassa ole. Hovi Halli on mennyt alaspäin kuin lehmän häntä, nykyäänhän siellä ei ole enää edes palvelutiskiä (supermarket muka!), ja Sokos-herkun valikoimat lähikaupan tasoa. Tämä tulee nimenomaan oikeaan markkinarakoon - onhan siinä aikasemminkin ollut ruokakauppa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsoin Kekäleen verkkokaupan tarjonnan miesten pukujen osalta. Kaikkia merkkejä saa Pukumiehestä ja suurin osa löytyy Prismasta :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päättäjät antoivat keskustan mariseville asukkaille periksi ja alkoivat tyhjentämään keskustaa, joka oli pahasta, eihän kaupunkikuva ole tuollainen kuin se nyt on Oulussa, se on mennyt pilalle. Menkääpä katsomaan muualle kaupunkielämää, älkääkä sekoittako uskontojanne joka paikkaan. Kaupungissa pitää sykkiä, siellä pitää olla liikkeitä moneen lähtöön ja katukahviloita mistä valita. Kahviloita, ravintoloita, pieniä erikoistavarakauppoja, kuten kukka-laukku-hattu-kenkä-kakku-suutari-lelu-tupakkaputiikeita jne. Keskeltä kaupunkia pitää löytää melkein kaikki. Ainoastaan autoliikkeet ja muut sellaiset pidetään syrjässä ja kalat torilla ja hallissa maalaisruokineen. Pitäisi lopettaa kaikenlainen paapominen, sitä riittää kyllä muualla esim hoitopuolella. Joka ei osaa asua kaupungin ytimessä on halvempaa, että asukas muuttaa, eikä koko kaupunki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka on vaatinut tyhjentämään keskusta kaupoista? Ei nyt oikein mene jakeluun tämä purkaus. Nähdäkseni kysymys on siitä, että kaupat itse häipyvät, kun ei ole sopivan hintaista liiketilaa. Ydinkeskustan korttelit omistavat sijoitusyhtiöt pitävät yllä aivan pöyristyttäviä neliöhintoja, joten pitäisi olla melkoista asiakaskuhinaa tyyliin Helsingin Kamppi, että toiminta kannattais. Syyttävä sormi siis siihen suntaan. Kaupunkia voi syyttää kyllä siitä, että se on ollut aivan liian passiivinen liiketoiminnan edellytysten järjestämisessä. Kaupunki olisi voinut aktiivisesti toimia mm. asemanseudun uudisrakentamisessa ja luoda hyviä liiketiloja ko. paikalle. Sen sijaan kaupunki on jättänyt koko alueen rakennusfirman haltuun, ja lopputuloksena alueelle on tulossa vain sijoitusasuntoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (97)

Uutisvirta

10:25
Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki toi maahan ja yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä – oikeudenkäynti alkoi
10:09
Komeat keinovalopilarit loistivat Oulun Takalaanilassa – jääsumunäytelmiä luvassa pohjoisessa
10:08
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
9:57
Elinkautista istunut kolmoismurhaaja ja rikollisjengin ex-johtaja pääsemässä ehdonalaiseen vapauteen – Hovioikeus hyväksyi hakemuksen
9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
9:55
Naista syytetään aikeista tappaa Oulun poliisilaitoksen poliisi – "Oletko valmis kuolemaan, ei haittaa vaikka olet kyttä", nainen kirjoitti uhkausviesteissään
9:30
Jos mahdollisuus aukeaa, Rasmus Karjalainen on valmis liikahtamaan – "Kaikki on mahdollista"
54
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
44
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
25
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
25
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
13
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
13
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely
12
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

107 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image