Oulu

Smoothie-kioski ei meinaa mahtua Ouluun – "Tuntuu koh­tuut­to­mal­ta ja epäreilulta"

Tuulikki Kumpula haluaisi perustaa smoothie-kioskin Ouluun. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 10.6.2015 6:22 | Päivitetty 10.6.2015 10:22
Antti Goman

Tuulikki Kumpula halusi työllistää itsensä kesäksi ja perustaa smoothie-kioskin. Se ei käynyt ollenkaan niin helposti, kuin hän kuvitteli.

Oulun kaupungilla ei ollut sopivia paikkoja eikä valmista lupamenettelyä asuntovaunusta toimivalle kioskille. Kumpula sai kieltäviä vastauksia.

Perhe ja ystävät kehottivat Kumpulaa jatkamaan. Sinnikäs yhteydenpito johti siihen, että lopulta Kumpulalle luvattiin, että kioskin voi perustaa poikkeusluvalla esimerkiksi Nallikariin.

Kumpula katsasti paikat ja löysi sopivan sijainnin. Paikka ei kuitenkaan kelvannut kaupungille, sillä se rikkoi useita sääntöjä.

Kumpula on pettynyt siihen, ettei ole saanut kaupungin viranomaisilta tukea tai neuvoja.

– Se on harmillista. Sanotaan, että tuetaan nuoria yrittäjiä, mutta se ei pidä paikkaansa.

Hän kokee, että viranomaiset pomputtelivat häntä toisilleen ja että viestit olivat ristiriitaisia. Ensin kielletään, sitten luvataan ja sitten taas kielletään.

– Se tuntuu kohtuuttomalta ja epäreilulta, ettei tueta. Haluan nostaa kissan pöydälle.

Kaupungin katu- ja viherpuolella asiaa hoitanut Marjo Honkamaa-Eskola korostaa, että kaupunki on jo tehnyt myönteisen periaatepäätöksen kokeiluluvan myöntämiseksi Kumpulalle, kunhan tämä vain löytää toiminnalleen paikan, joka täyttää kaikkia muitakin koskevat säännöt.

– Minäkin haluaisin, että hän onnistuu.

Lue lisää 10.06.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (108)

Miten se Oulun kaupunginjohtaja taisi olla sieltä yrittäjäpuolueesta....kun noin helppoa yritystoiminta on laittaa täällä älkuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotkut tämänpäivän miljonääreistä sanovat aloittaneensa yritystoimintansa myymällä kadunkulmissa kengännauhoja ym. pientä tavaraa, ja kehoittavat samaan nykylapsia ja -nuoria, eikä odottamaan kotona passiivisena kaikkea valmiina, mutta entisaikojen omatoiminen yrittäminen on nykypäivänä laitonta. Moni asia on muuttunut sitten vanhojen pula-aikojen, jotka kuitenkin monella tapaa olivat niitä vanhoja hyviä aikoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella ikävä, että meidän yhteiskunta ei voi tukea uusia yrittäjiä. Varsinkin kun ei voida tarjota työtä. Miksi Suomessa on todella vaikkea olla joustava. Ihmiset haluavat töitä! Antakaa apua, tukea ja kannustusta mennä eteenpäin. Kyllä viranomaiset pitäisivät antaa hyvää ratkaisua, eikä laittaa esteet onnistumiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuori yrittäjä voi joutua pahoihin vaikeuksiin, jos elintarvikkeesta aiheutuu ruokamyrkytyksiä tai muita oireita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on juurikin esimerkki siitä, miten se yrittämisen kannustaminen toimii käytännön tasolla, vaikka poliittisissa puheissa toistellaan muuta. Paljon, todella paljon, olisi vielä tehtävää, että pienyritysten edellytykset olisivat kunnossa. Tietysti eri aloilla on eroa esim. mitn erlaisia lupia ylipäänsä tarvitsee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti löytää vielä hyvän paikan! Minä ainakin suuntaan heti smoothieostoksille sinne, jos/kun kioski tulee pystyyn! Pitkää nenää virkamiehille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen valtiossa virkamies on absurdisti ravintoketjun huipulla . AVI ja kuntien hallinnot tulkitsevat pykälätä aina tiukimman mukaan - paitsi jos toinen virkamies tai sen kaveri tarvii poikkeuksen. Mainio esimerkki on ydinvoimalan sijoitus Natura-alueen lähistölle. Ja jätevesilaki. Rakennusvalvonta pitäisi melkeinpä lakkauttaa. Iso jarru ja kanto kaskessa useissa asioissa. Kaavoitus on jämähtänyt tsaarinajalle. Ei ole tasapuolista ja estää kehitystä hitaudellaan. Sitten ihmetellään, kun ei synny työpaikkoja ja luovuus puuttuu. Luovuutta kyllä on, kunnes virkamies sen torppaa - pykälällä muka. Pitäisikö tämä varajumalten kerho laittaa viimeinkiin tiukan tarkastelun alle etuineen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän kaupunki turhaan järjestä viranomaisia töihin, tietenkin niiden pitää olla jotakin tekemässä, vaikka haittaa, jos ei muuta. Suomessa on joka asiaan omat sääntönsä ja niitä PITÄÄ noudattaa aivan pilkun päälle, ehkä vielä omiakin sääntöjä keksitään virkateissä ettei menisi oma virka ihan haaskuun. Ei Suomessa oikeasti ajatella mitään ihmisten parhaaksi, vaan kaikki tehdään vain keksittyjen sääntöjen mukaan, siksi täällä meneekin nyt niin huonosti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole ihme, että Suomen talous on huonossa jamassa, kun yrittäjyys tapetaan byrokratian rattaisiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin byrokraatit estävät yrittäjyyden - päinvastoin kuin mitä toitetaan. Täysin käsittämätöntä jahnausta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sääntöjä pitäisi vähentää kaikilta alueilta. Lisäksi erään tutkimuksen mukaan, jos virkamiesten lomat olisivat normaalit, säästö olisi 2 miljardia. Yhteiskunnan pitäisi olla sellainen, että se kannustaisi yrittäjyyteen ja työhön. Tätä kannustusta voivat tehdä kaikki. Tietysti ne, jotka saavat palkan veronmaksajilta, pitäisi olla asiakaspalvelijoita eikä pompottajia. Ehdottikohan kaupungin virkailija Tuulikille, että lähdetään yhdessä katsomaan Nallikariin sopivaa paikkaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voimia uudelle yrittäjälle! Jos näen jossain tän tönön tulen ostoksille :)
Kyllä positiivisiakin ihmisiä riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se ei käy, se ei käy. Se ei kertakaikkiaan käy! Lauloivat Lapinlahden linnutkin ja sopii hyvin tähän kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paperi lehdessä kerrottiin että tämmösten yrittäjien välimatka pitäs olla 80metriä. Pitääkö tuo paikkansa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuohan on vain määräyksiä. Ei niitäkyllä kukaan noudata. EIkä niitä valvotakaan. Jos valitat jostakin sääntöjen noudattamatta jättämisestä, niin eivät tee mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päättäjät syytää puolitoista miljoonaa Kärpille oululaisten verorahoja. Makkaran paistokojut, oluet ja pillimehut on niinikään yksinoikeudella urheilupiireillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sielä perimmäisen pusikon takana olis hyvä paikka vapaana . Aloittaa voi heti .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama ongelma meillä ollessani samoilla asioilla talvella. Pompoteltiin ees taas ja ei kellään oikeaa tietoa asiasta. Tiedoksi, että omalla luvalla pärjää parhaiten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on mahdollista vain Oulussa. Täällä on kaikenmaailman huuhaa Yli- Mursuloita joiden pitäs ajaa nämä asiat läpi mutta ei ne tee mitään. Oulussa puhutaan vain tietokonepeleistä jotka on kuulemma ratkaisu Nokian lähtöön.
Tämä kaupunki on junttiuden ja byrokratian perikuva!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja pääasia, että tilat sijaitsevat paalupaikalla. Lyhyt matka moneen lounaskuppilaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (108)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image