Oulu

Sivulliset pelastivat veteen pudonneen miehen Oulun torinrannassa

Mies joutui veden varaan Oulun torinrannassa lauantai-iltapäivänä. KUVA: Maiju Torvinen
Oulu 20.7.2019 17:42
Iida Ahonen

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos hälytettiin lauantai-iltapäivänä hieman ennen viittä Oulun torinrantaan, missä humaltunut mieshenkilö oli joutunut veden varaan.

Mies oli pudonnut veteen Kahvila Makasiinin edessä.

Sivulliset saivat pelastettua miehen vedestä ennen pelastuslaitoksen saapumista paikalle. Mies ei loukkaantunut tilanteessa, ja ensihoito jäi pitämään hänestä huolta veteen tippumisen jälkeen.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Ottakoon juopot itse pelastustenkaansa mukaan tai tehköön kaiteensa. Ei siihen reunalle ole pakko mennä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja taas... jos kauppala ei saa niitä kaiteita laitettua, laittakoot niitä pelastusrenkaita. Onneksi oli auttajia paikalla tällä kertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alle vuorokauden päästä tästä putosi seuraava humaltunut torinrannan altaaseen (21.7. 0530). Toivottavasti kaupunki hommaa rantaan edes pelastustenkaita kun nyt lähin oli kiikelissä joka jouduttiin juosten hakemaan. Yhtään tiukempi tilanne niin huonosti olisi käynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaiteet olisi tarpeen mutta tekisivät paikasta huomattavasti rumemman, tikkaatkin auttaisi mutta en tiedä lisäisikö se hyppimistä laiturilta alas veteen joka saattaisi tuottaa vain enemmän vaaratilanteita. Mutta niin kauvan kun laiturilla ei ole kaiteita tai tikkaita niin humalaisia tai lapsia ei kannattaisi sinne todellakaan jättää yksin. Eihän tuo pahempi vaara kuitenkaan ole jos ei laiturille tikkaita tai kaiteita asenneta, mutta jos sinne joku sattuu vahingossa tipahtamaan veteen niin ainakin voisi asentaa jotain telineitä sinne alas että pysyy pinnalla tarpeeksi kauvan että joku sattuu paikalle ja heittää pelustus renkaan sekä soittaa apua paikalle. Jos ei muuta niin darvinin laki tässä tekee asiansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelko pois, rosmariini battle cry sotahuuto tai -itku Ilo-Iikalle tai Itku-Ida Tientukkeille ja parempi vaaksa väärää kuin virsta vaaraa. Tunturihuhuihin, hihhuheilin, etiäisiin tai muihin teletappeihin, olivat Hipsunsyömiä, Tiiviitä-Taaveja, Pai -Bye tai La-Lallaa rallallaa ruma rilluma rei pullollaan. Katso ensin vasempaan , sitten oikealle, vasemmalle ja sitten vasta vihtan kanssa auton alle. Käy viisaskin vipuhun, saati kulutuksen tuottajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Toppilansalmessakaan ole kaiteita. Ja Lämykällä on vesi liian matalalla. Juoppokaan ei siihen huku.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä horjahtamisia tapahtuu kesän huumassa - myös tuolle ”paremmalle väelle” rapujuhlien jälkeen😊 Auttajat eivät todellakaan olleet sivullisia, vaan lähimmäistään rakastavia, välittäviä ihmisiä. Suuri Kiitos teille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika lapsellisia te ”kaiteista” kirjoittavat. Onko nyt parempi mieli?

Ongelmahan on torinrannassa, että jos tippuu veteen tai joku sinne heittää, niin sieltä ei helposti pääse pois ja ei oikein ole, mistä pitää kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan sinne laiturin alle räpiköidä. Siellä on hyvä kivipenkka, mutta laiturissa ei ole yhtään luukkua mistä pääsisi takaisin laiturille. Muuten laituri on kyllä komea, mutta ei yhtään paattia laiturissa, eikä monta ihmistäkään laiturilla... Miksiköhän?. Seurojen Marinat ovat Hietasaaressa, missä myös paatit ovat, mutta siellä ei puolestaan ole yhtään ihmistä rannalla paatteja ihailemassa. Miksiköhän? Myös Toppilan miljoonamöljän laiturit ovat autioita. Mitä nyt sitten pari kuppaista entistä "Oulun ylpeyttä" sinne on saanut luvan kiinnittyä. Mutta ei ihmisiä. Miksiköhän ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaiteita pitää rakentaa. Näyttää olevan vaaran paikka Kauppatorin ranta-alue. Siinä voi käydä huonosti veteen pudonneelle ellei muita ole liikkeellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäpä jos peitettäisiin maalla koko alue? Eipä tulisi noita veteen tippumisia.
Tulis varmaan halvemmaksikin kuin näperrellä turhia kaiteita..hohhoijaa..
Aika-ihmisten pitäisi osata pitää itsestään sen verran huoli etteivät vedä kaksin käsin sitä litkua niin ettei jalat ja pää kanna.
Mutta kesä ja kärpäset ja aurinko paistaa...siinä se unohtuu kun ei osata. Niin ja kieltolaki...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Radiotoimittaja oli reissullaan ihmetellyt Kuubassa miksei selkeän montun ympärillä ole kaidetts/narua/yms. Vastaus oli: oma vika, jos sinne tippuu. Eihän joka paikkaa voi suojella vaan pitää oikeasti luottaa ihmisten omaan arviointikykyyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuva kertoo, että tuosta veteen pudonnut ei pääse ylös, koska ei ole tikkaita ollenkaan! Kyllä olisi hyvä olla parit tikkaat, että veteen pudottua voisi ihan itsekin kiivetä pois sieltä. Eikö tänne huku ihan säännöllisesti ihmisiä? Vai ovatko roskasakkia, jotka joutavatkin hukkumaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

84
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
55
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
51
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
24
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
23
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
18
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image