Oulu

Si­sä­mi­nis­te­riön kans­lia­pääl­lik­kö Nerg: Oulun poliisitalon remontointi ongelmallista - "Löydyttävä muu ratkaisu kuin uusi talo"

Toistasataa työntekijää on oireillut tai sairastunut vakavammin työpaikallaan poliisitalossa. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 26.5.2017 13:33
Antti Pasanen

Keskustelu pahoista sisäilmaongelmista kärsivän Oulun poliisitalon kohtalosta kiihtyy.

Toistasataa työntekijää on oireillut tai sairastunut vakavammin työpaikallaan, ja taloon on suunniteltu miljoonien remonttia ongelmien poistamiseksi.

Remonttityömaa puolestaan on ollut rakennusvalvonnan pysäyttämänä ja remontin suunnitelmia on sen jälkeen uusittu ja parannettu.

Poliisin toimintaa ohjaavan ja valvovan sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg sanoi perjantaina Kalevalle pitävänsä ongelmallisena sitä ratkaisua, että Rata-aukion talo remontoitaisiin ja työntekijät palaisivat sinne.

– Kun tiedetään miten moni ihminen on sairastunut ja kuinka moni oireilee ja kun otetaan huomioon kokemus sisäilmaongelmaisista rakennuksista, niin palaaminen on ongelmallista vaikka remontti olisi tehty kuinka hyvin.

Henkilöstöä ei voida asettaa sellaiseen tilanteeseen, että yhä useampi sairastuisi tai että ne jotka ovat jo sairastuneet joutuisivat palaamaan ongelmia aiheuttaviin tiloihin, Nerg sanoo.

– Täytyy olla valmius keskustella kaikki vaihtoehdot, että löydetään henkilöstön kannalta oikea ratkaisu.

Nergin mukaan ministeriö on tämän vuoksi "vakavasti nostanut pöydälle" sen, mitä muita  vaihtoehtoja poliisin toimitilojen suhteen on kuin remontoida vanha talo.

– Keskustelut ovat nyt aktiivivaiheessa, mutta mitään päätöksiä tai isoja linjauksia asiasta ei ole tehty, Nerg painottaa.

Mukana keskusteluissa ovat Nergin mukaan Oulun kaupunki, poliisijohto sekä talon omistava valtion Senaatti-kiinteistöt.

Nerg sanoo, ettei itse ole toistaiseksi osallistunut taloa koskeviin palavereihin.

– Mutta nyt olemme aktivoitumassa näihin keskusteluihin.

Hän muistuttaa, että asia koskettaa poliisihallinnon lisäksi myös oikeushallintoa. Käräjäoikeus toimii samassa rakennuksessa, samoin Oulun syyttäjänvirasto sekä Oulun ulosottovirasto.

Mitä vaihtoehdot sitten voisivat olla?

– Tietysti ryhdytään puhumaan uuden talon rakentamisesta tai Hiukkavaaran tilojen laajentamisesta. Vaihtoehtoja on paljon, mutta lähtökohtaisesti emme haluaisi lähteä edes keskustelemaan uuden talon rakentamisesta. Jokin muu ratkaisu täytyy löytyä, Nerg linjaa.

Hänen mukaansa neuvottelut poliisin toimitilaratkaisusta jatkuvat lähiaikoina.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (161)

Se vasta kalliiksi tuleekin, kun ensin remontoidaan 9 miljoonalla ja muutaman vuoden päästä huomataan, että sisäilmaongelmat jatkuvat. Sitten puretaan koko läävä ja rakennetaan 9 miljoonalla uusi poliisitalo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hassulta tuntuu että kansalaiset ovat sitä mieltä, että uusi talo vaan entisen paikalle. Ei ole mikään pikkurakennus. Jos lonkalta heitän 15000 m2. Jo sen purkaminen maksanee varovastikin arvioiden parimiljoonaa. Ja uuden rakentaminen 2000-3000 euroa/neliö. Verovaroin tätäkin tehdään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On aika lopettaa se turha jappasu ja purkaa se sairas rakennus. Sitte vaan suunnitemat kehiin uutta rakennusta varten. Reippaasti edeten meillä on uusi poliisitali parin vuoden päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Homeröttelöiden tehtailu on kannattavaa liiketoimintaa. Kyllä veronmaksajilla on varaa maksaa ja julkinen raha ei ole kenenkään eikä sillä ole omaisuudensuojaa vaan sitä saa ottaa kuka vain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rukoillako tässä pitäisi seuraavaksi, että uusi rakennus poliisilaitokseksi saataisiin? Ei kai siitä haittaakaan olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi teki virheen, kun lähti vanhasta talostaan, jota nyt nimitetään Valveen taloksi. Sehän on edelleen käyttökunnossa. Nykyisin ei osata rakentaa homeettomia taloja. Uudesta ei tulisi sen kummempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palataan entiseen poliisin piirijakoon. Siitä hyötyisi moni asia. Erityisesi lähipoliisitoiminta. Eikä se nykyisellä viestitekniikalla ole mikään ongelma. Hiukkavaarasta olisi jopa ylitarjontaa johtotehtäviin Pohjois-Pohjanmaalle, Kainuuseen ja Koillismaalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään laajennuksia ja korjauksia. Ne on hukkaan heitettyä rahaa. Vanhoissa piilee sisäilmaongelmat eikä toimivia tiloja saa pikkurahalla.

Uusi ja nykyaikainen poliisitalo Ouluun - se on ainoa järkevä ratkaisu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä! Vanha purkuun ja uus ehompi samalle paikalle ja pitää siittä hyvä huoli sitten!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän syylliset ole Suunniteliat, Rakentaja, Rakennutaja, Konsultit ja Valvonta. Ei kukaan koskaan kuuntele niitä jotka sen rakentamisen tekee, koska he eivät ole insinöörejä tai herroja??? Suurin syy tässäkin rakennuksessa on ilmastoinnin säädöissä ja korvausilman saannissa. Miksi poistaa enemmän kuin sinnetulee tilalle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valakian ympärillä on korttelikaupalla tyhjää tilaa. Olis poliisiki lähellä tätä ongelmapesäkettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tehdä uusi kun sekin on kosteusvaurioinen vuoden parin kuluttua. Antakaa työmaan valvonta ja johto muille kuin suomalaisille .Tässä maassa ei osata rakentaa kestäviä taloja,se kait on ollut selvää jo pidemmän aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lehdessä on paljon kirjoitettu, että henkilöstö poliisilaitoksella on sairastunut sisäilmaongelmista. Voisiko joku valaista, kun en löydä itse, että mitä sisäilmaongelmia poliisitalossa Oulussa on. Kai ne on tutkittu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne on niin salasia papereita, ettei niitä pääse lukemaan. Liekkö vieläkään menneet keuhkopolille luettavaksi, jotta Rata-aukiolla sairastuneiden diagnooseja voidaan arvioida aiheuttajan kannalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilökunnalle on infottu, mutta monia asioita pimitetään, vähätellään ja vältellään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkittu on mutta syytä ei löydetä. Vaikuttaa siis että muutama on kotoaan tai muualta saanut oireita ja muut sairastuvat kun on epäilty että poliisitalossa on hometta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hävytöntä sairastuneiden mitätöintiä. Miten joillakin on pokkaa? Astmaa, keuhkokuumetta, äänenmenettämisiä, jatkuvaa kuumeilua ei pysty itse kuulopuheiden perusteella itselle kehittämään. Nämä ihmiset ovat todella sairaita. Pitkäaikainen altistuminen on heikentänyt palautumista ja tervehtymistä. Kaikki eivät välttämättä edes palaudu työkuntoisiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (161)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Husu persuihin

Se on joukkoomme liian älykäs, ei oteta. Me erottuisimme muut tolloina. Lue lisää...
PERSU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image